Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Nem kell már kígyózó sorokat végigvárni a jegyért!
Nem kell már kígyózó sorokat végigvárni a jegyért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

Ismerős lehet a kép: késik a busz, avagy nem tudunk időben leparkolni a kocsival, s rohanás a Vasút felé, ahol persze a pénztáros hölgyeket eltakarja az előttük ficánkoló, jegyre váró tömeg. És ahogy Demjén Rózsika is énekeli (azt már ne firtassuk, hogy „hogyan”…): „A vonat nem vár...” Idegesség, könyörgés az első helyen álló – és segíteni persze dehogy is akaró – utas-társnak, hogy engedjen már oda (de nem!), aztán a vonat jön és megy – nélkülünk. Ezért is örvendetes hír, hogy már Székesfehérváron is megvásárolható a vonatjegy az Interneten keresztül.

Az E-ticket a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon keresztül érhető el, s használatához mindössze az egyszeri regisztrációhoz nélkülözhetetlen e-mail-címre, valamint a honlapon felsorolt típusú bankkártyára van szükség.

Az utasok a menetrendből kiválasztott járatról és a kifizetett összegről egy 10 számjegyből álló kódot kapnak, amelyet az állomásokon elhelyezett automatákba beütve vehetik át menetjegyüket.

Az internetes jegyvásárlás egyik legfőbb előnye, hogy rugalmasan kezelhető az InterCity pótjegyek megvásárlása, vagyis a helyjegyek akár 60 napra előre lefoglalhatóak és a vonatok indulása előtti utolsó percekben is átvehetőek.

Kapcsolódó hírünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=813&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >