Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csökkent a kórházak adóssága Nyomtatás E-mail
Írta: Egészségügyért Felelős Államtitkárság   
2011. december 08.

ImageA Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2011. harmadik negyedévére vonatkozóan összesítette a fekvőbeteg-szakellátók, valamint a heti 200 szakorvosi és nem szakorvosi óraszámnál nagyobb kapacitással rendelkező járóbeteg-ellátók pénzügyi helyzetét felmérő adatlapokat.

 

Az Államtitkárság a 2011. III. negyedévi adatokat összevetette a 2011. II. negyedévi adatokkal. A beküldött adatok alapján megállapította, hogy a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók kötelezettségállománya a június 30-i állapothoz képest (127,7 Mrd forint) összességében 4,66 Mrd forinttal - 3,7 százalékkal csökkent - amely így összesen közel 123 Mrd forint.

A fekvőbeteg ellátást végző egészségügyi szolgáltatók határidőn túli kötelezettsége 2011. II. negyedév végén 45,1 Mrd forint volt, amely a III. negyedév végére 1,8 Mrd forinttal, 43,3 milliárdra csökkent.

Az adatot szolgáltató összes szakellátót (járó-fekvő) figyelembe véve az összes kötelezettség 136 milliárdról 133,1 Mrd forintra csökkent, ami 2 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kiemelt célja a folyamatos monitorozás és fejlesztés.

Az országos kataszterfelmérés mellett a fenti adatok átfogó feldolgozása és elemzése is segíti az egészségügyi intézmények gazdálkodásának megismerését, az egészségügy átláthatóságát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >