Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közösségépítés - új városi klub alakult
Közösségépítés - új városi klub alakult Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. december 08.

ImageA Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület kezdeményezésére egy városi klub indult útjára. A Petőfi Moziban tartott első összejövetelen dr. Demeter Zsófia múzeumigazgató, történész a régi fehérvári társasági életről tartott előadást. Az egyesület elnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt az első összejövetelen, hogy szeretné, ha olyan beszélgető klub alakulna ki, ahol a város polgárai közéleti eszmecseréket is folytatnának.

 

A klubot a szervezők azzal a céllal hívták életre, hogy minél többen megismerjék és alakíthassák a székesfehérvári történéseket, aktualitásokat.

 

Image
.

Az első találkozón Demeter Zsófia, történész elmondta, hogy, a századelőn közösségépítő szerepük volt különböző társadalmi kluboknak és a most alakuló Városi Klubnak is éppen ez lesz a feladata.

Demeter Zsófia a boldog békeidők fehérvári közösségi életéről tartott előadásában a közéleti összejövetelek mellett a korabeli szabadidős tevékenységekről is beszélt.

 

Image
.

A Lövölde fedett sportcsarnokáról, a városi strandról, a három krajcáros fürdő mellett a szöllőhegyi társasági életről is beszélt.

A belvárosi polgárok szívesen építettek borházakat a szöllőhegyen: Csitáry G Emil korabeli polgármester például tavasztól őszig gyalogosan járt be minden nap a Szöllőhegyről a belvárosba.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >