Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Énekes Lajos: "Csak a következő meccsre fókuszálunk"
Énekes Lajos: "Csak a következő meccsre fókuszálunk" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. december 08.

ImageA legutolsó három mérkőzésen győztesen korcsolyázhatott le a jégről a Sapa Fehérvár AV19 csapata. A gárda jó formájának okairól és egy kicsit a jövőről is beszélgettünk Énekes Lajossal, csapatunk másodedzőjével.

 

- Jó formába lendült a csapat, hiszen a Klagenfurt elleni, hazai pályán aratott győzelem után két idegenbeli siker következett előbb a Ljubljana, majd a Graz otthonában. Hogy teljesítettek a fiúk ezen a két mérkőzésen?

- Az Olimpija ellen küzdelmes mérkőzést vívtunk, ahol akár fordított eredmény is születhetett volna, de hála a kapusunk teljesítményének és a jobb helyzetkihasználásunknak végül mi szereztük meg a roppant fontos két pontot. Nagyon akartuk ezt a győzelmet - megkockáztatom, hogy jobban, mint a hazaiak - és szerencsére az erőfeszítéseinket siker koronázta. A Graz elleni derbire így önbizalommal telve készülhettünk és nagyjából sikerült is megismételnünk a Ljubljanában mutatott játékunkat. A védekezésünk ismét jól működött, ez volt a kulcs. Az első harmadban a pálya középső részén még fölénk kerekedtek a hazaiak, de a védekező harmadban ezt kompenzálni tudtuk. A következő két játékrész már egyenlő erők küzdelmét hozta, ahol ismét a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően tudtunk nyerni. Igaz, hogy minden találatunk egyenlő létszámnál született, de egyáltalán nem játszottuk rosszul az előnyeinket, szépen járattuk a korongot. Az emberhátrányos védekezésünk pedig kifogástalanul működött. Szeretném még kiemelni a fiatal negyedik sorunk játékát, akik mindkét meccsen kiegyensúlyozottan tették a dolgukat. Ez nagyon sokat segített abban, hogy eredményesen tudtuk megvívni ezeket a 60 perceket.

- A sérülések miatt ismét megkevertétek a sorokat ez szemlátomást jótékonyan hatott a csapat teljesítményére. Mennyire tudatos az efféle frissítés a csapatrészek között?

- A sorok keverése csak részben tudatos, főleg a sérülések miatt történt, de ha már kényszerhelyzetben voltunk próbáltuk megtalálni azokat az összeállításokat, amivel a legeredményesebben vehetjük fel a küzdelmet az ellenfeleinkkel szemben. A Ljubljana meccs után is változtattunk az egységek összetételén. A Graz elleni mérkőzésre Mihály és Benk például helyet cserélt. Az elgondolásaink beváltak és nagyon örülök neki, hogy az összes megkavart sorunk jó teljesítménnyel rukkolt ki.

- A korábbiakban problémát okozott, hogy a jó játékkal megszerzett előnyt a csapat nem tudta megtartani és így biztosnak tűnő pontokat vesztettünk. A hétvégén azonban mindkét mérkőzésen vesztett állásból sikerült fordítani. Minek köszönhető ez a pálfordulás?

- Igazából semmi ördöngösség nincs ebben. A fiúk nagyon együtt vannak, a csapat mentálisan erős. Van, hogy néha nem úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk, mint például a Linz elleni mérkőzéseken, máskor pedig mi nyerjük meg a meccseket vesztett állásból. Megjegyzem, jobban szeretem, ha végig vezetve biztosan nyerünk, de ha ez az útja, akkor történjen így. A lényeg, hogy a lefújás pillanatában nálunk legyen az előny.

- Mit lehet tudni a sérültek állapotáról, mikor lesznek újra hadra foghatók?

- Nagy Gergő a farmcsapatban már játszott, úgy néz ki, hogy a térdműtétjét sikerül eltolnunk a szezon végére. Remélhetőleg a Capitals elleni derbin már velünk lehet. DaCosta és Johansson állapota is folyamatosan javul, de az ő játékuk még kérdéses ezen a hétvégén.

- A következő hat meccsből ötöt hazai jégen vívhat a csapat. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok atmoszféráját kihasználva ezeken a mérkőzéseken be lehet biztosítani a legjobb hat közé kerülést. Mennyi ponttal számoltok erre az időszakra?

- Igazából mindig csak a következő feladatra fókuszálunk és hatalmas hibát követnénk el, ha nem így tennénk. Most a Bécs legyőzése a legfontosabb. Természetesen mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a sorsolás okán lehetőségünk van előkelő helyre kerülni az ünnepek alatt. Ezzel együtt is azt vallom, hogy mindig a következő meccsre kell száz százalékosan koncentrálnunk. - zárta szavait csapatunk másodedzője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >