Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A fejlesztéspolitikáról is szó volt
A fejlesztéspolitikáról is szó volt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. december 08.

ImageA Fejér Megyei Gyáriparosok Szövetségének Közgyűlését tartották szerdán az Árpád Fürdő különtermében. Az ülésen Förhécz Imre, az FMGYSZ elnöke tájékoztatta a tagokat az előző közgyűlés óta végzett munkáról, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzati Törvény várható változásairól beszélt. A közgyűlésen szó volt a fejlesztéspolitika átalakulásáról is: a regionális fejlesztési tanácsok várhatóan megszűnnek és átalakul a döntési kompetencia.

 

A Fejér Megyei Gyáriparosok Szövetségének Közgyűlésén a testület elnöke, Förhécz Imre a szövetség legutóbbi közgyűlése óta végzett munkáról számolt be a tagoknak.

A szövetség felvette a kapcsolatot Székesfehérvár önkormányzatával és a jövőben egyes városi szakbizottságok munkájában részt vehetnek majd a gyáriparosok szövetségének delegáltjai.

 

Image
.

A közgyűlésen jelen volt Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzati Törvény várható változásairól tájékoztatta a szövetség képviselőit. Elmondta, hogy fontos változás lesz a járási rendszer kialakítása, ami a 2012-es év közepétől fog működni.

Az új ÖTV-től a polgármester azt várja, hogy egyértelművé teszi, melyek az állami és melyek az önkormányzati feladatok és a törvény felszámolja majd azt a káoszt, ami két évtized alatt kialakult ezen a területen. Székesfehérvár polgármestere hozzátette, bizonyos feladatok elkerülnek az önkormányzat hatásköréből.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

„Nagy kérdés, hogy mi történik az építésigazgatással, a köznevelés-közoktatás kérdésével és az is, hogy hogyan alakul a város intézményfenntartói szerepe: ez költségvetési kérdéseket is felvet.” - tette hozzá a polgármester, aki Fehérvár szempontjából az iparűzési adó kérdését nevezte a legfontosabbnak.

Kérdésekre válaszolva Székesfehérvár polgármestere beszélt a fejlesztéspolitika átalakulásáról is.

A Regionális Fejlesztési Tanács várhatóan megszűnik, míg a Regionális Fejlesztési Ügynökség megmarad, tulajdonosa az NFÜ ( Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) lesz. Ezzel együtt átalakul a döntési kompetencia is, várhatóan nem régiós szinten születnek majd meg a döntések.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >