Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ez nem a mi esténk volt
Ez nem a mi esténk volt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. december 12.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 a mezőnyben nem játszott rosszul a Villach SV ellen, ám a hibáinkat könyörtelenül kihasználta az ellenfél, mi pedig hadilábon álltunk a helyzeteink gólra váltásával. Így nem sikerült a pontszerzés vasárnap este.

 

Sapa Fehérvár AV19 - Villach SV 3-5 (0-1, 2-2, 1-1)

Székesfehérvár, 3500 néző, vezette: Veit, Fajdiga, Hollenstein, Siegel.

Sapa: Munro - Tokaji, DaCosta, Ladányi, Vas, Sofron, Horváth, Pratt, Mihály, Ryan, Palkovics, Sille, Durco, Kovács, Sikorcin, Benk, Nagy, Orbán, Tóth, Láda B., Magosi. Vezetőezdő: Kevin Primeau.

VSV: Starkbaum - Mitchell, Unterluggauer, Razingar, Damon, Weller, Bacher, Kuznik, Craig, Kaspitz, Peintner, Altmann, Petrik B., Pewal, Petrik N., Köfeler, Martinz, Hartl. Vezetőedző: Mike Stewart.

Támadólag lépett fel a Sapa Fehérvár AV19 az első percekben, Sofron emberelőnyben ziccerben vezethette Starkbaumra a korongot, ám a kapus védeni tudott. Ébresztőleg hatott a vendégekre ez a jelenet, a folytatásban nagyobb koncentrációval jégkorongoztak, és a tőlük megszokott taktikus és fegyelmezett védekezéssel igyekeztek kifogni a vitorlánkból a szelet.

Nehezen is építettük a támadásokat, eközben a védekezőharmadunkban rendre egy-egy ütemmel lemaradtunk. Egy újabb emberfórt hagytunk kihasználatlanul - csikorgott a gépezet. Igaz, a VSV sem villogott, az, hogy mégis megszerezték a vezetést, csak Fortunának volt köszönhető. Tokaji felszabadítása nem a tervek szerint alakult, a megszerzett korongot Craig a lendülettel érkező Kaspitzhoz továbbította, akinek nem okozott gondot középről mattolni Munrot (0-1).

Sajnos hamar megduplázták az előnyüket a vendégek: Damon elhozott egy támadóharmadbeli bulit, visszatette Unterluggauernek, aki bombagólt repített Munro mögé (0-2). Igen nehéz helyzetbe került tehát a Sapa Fehérvár már az első játékrész derekán. Palkovics szépíthetett volna az álláson, cselsorozatának azonban véget vetett Starkbaum. A szünet után tovább halmozódtak a problémáink, amikor is egy gyors ellentámadás végén Pewal szaladt el a jobb oldalon, nem passzolt a középen érkező társnak, hanem középre húzott és egymaga fejezte be az akciót (0-3). Sofron kiállítása alatt végleg eldönthette volna a meccset a Villach, szerencsére kivédekeztük ezt a két percet.

Aztán mi kerültünk fórba, és meg is ragadtuk az esélyt: Ladányi óriási gólt ragasztott a pipába a bal oldali bedobópont mögül (1-3). Mindössze 16 másodperc múlva Pratt is megmutatta, miért is volt egykoron a DEL egyik legjobb lövőjeként számon tartva, ha lehet, még Godóénál is nagyobb lövést zúdított Starkbaum válla fölött a hálóba (2-3).

Egy csapásra visszajött a meccsbe a Sapa Fehérvár, feljavult a játékunk. Az egyenlítésért támadtunk! Petrik kiállításakor ki is kérte az idejét Primeau mester, érezte, hogy sorsfordító pillanatok lehetnek ezek. Sajnos azonban kimaradt a fór, amikor pedig nem sokkal később a VSV került emberelőnybe, ők éltek a létszámfölénnyel: Peintner éles szögből fonákkal emelt a kapuba (2-4). A befejező húsz percet nagy becsvággyal kezdte a Sapa Fehérvár, mihamarabb egyértelművé akartuk tenni, hogy egy cseppet sem adtuk fel. Ez felkínálta az alkalmat az osztrák kontrákra, de Munro állta a sarat.

A jól védekező VSV ellen nem tudtunk egykönnyen gólhelyzetbe kerülni, a percek vészesen fogytak. Továbbra is hadilábon álltunk a fórok gólra váltásával - nem úgy a Sasok: Mitchell bal oldalról élesen középre lőtte a korongot, a védők szorításában kibújó Craig pedig a hálóba pöckölte azt (2-5). Mind kevesebb volt az idő és ezzel párhuzamosan az esély is egy gyökeres fordulatra. Sikorcin késői gólra még megcsillantott egy halvány reménysugarat (3-5), egy kapuslehozatallal meg is próbáltuk véghez vinni a csodát - de ez most nem sikerült. A Sapa Fehérvár AV19 mellé ma nem szegődött a szerencse, így nem tudtuk gyarapítani a pontjaink számát.

Érdekesség, hogy a mérkőzést követően a Villach SV szerződést bontott a meccsen már szóhoz nem jutó Kyle Wanviggel. A 30 éves, egykoron 75 NHL-meccsen pályára lépő szélső a döntés után bejelentette visszavonulását, és tűzoltónak áll Kanadában.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Ez a mérkőzés akár fordított eredménnyel is végződhetett volna. Jól kezdtünk, aztán az első hibánkat gólra váltotta a Villach. Egy elveszített buli után pedig már 0-2 volt. Pozitívum, hogy három gólos hátrnyról is fel tudtunk állni, utána azonban két emberhátrányos gól megpecsételte a sorsunkat. Azt gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, de nem tagadom, hogy tudunk mi ennél többet is korcsolyázni, és erre szükség is lett volna.

Mestermérleg, Mike Stewart:

Keményen dolgoztunk, és bár az elején nyomás alá kerültünk, az első gólunk olyan energiákat hozott elő belőlünk, amelyekkel ezen felül tudtunk kerekedni. Az emberelőnyös játékunk hatékonysága jelentősen hozzájárult a győzelmünkhöz. Tudtuk, hogy a Sapa Fehérvár AV19 a liga leggyorsabb csapata, így az volt a fő célunk, hogy a semleges harmadban megakadályozzuk a védekezésből való gyors átmenetüket a támadásba. Ez fegyelmezett játékkal jobbára sikerült is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >