Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Köszönet az önkéntes munkáért Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. december 13.

ImageAz Önkéntesség Európai Évének zárórendezvényét tartották az Alba Plazában „A Szív hangja” címmel. Az eseményen fogadták a székesfehérvári cégeknél, gazdasági társaságoknál és intézményeknél tevékenykedő önkénteseket, hogy köszönetet mondjanak munkájukért és egész évben tanúsított önzetlen segítségükért.

 

A 2011-es esztendő az Önkéntesség Európai Éve, amely tematikus összeállításával prioritásként kezelte az elmúlt hónapokban az önkéntesség ügyét és a szemléletformálást. A Civil Szervezetek Regionális Szövetsége által működtetett Fejér Megyei Önkéntes Centrum toborzást, közvetítést és képzést tartott önkénteseinknek és a fogadó szervezeteknek.

Image
.

„A Szív hangja” című záróeseményt azzal a szándékkal valósították meg, hogy köszönetüket fejezzék azoknak az önkénteseknek, akik egész évben idejüket és energiájukat nem sajnálva, önzetlenül segítettek. Az eseményen alatt bemutatták azokat a projekteket is, melyek a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány önkéntes programjának keretében valósultak meg 2011-ben.

A CISZ és a Fejér Megyei Önkéntes Centrum, valamint az alapítvány több mint két tucat programot szervezett önkéntesek bevonásával 2011-ben. A záró eseményen részt vett Miklós Erika világhírű operaénekes, az Önkéntesség Európai Évének nagykövete.

Image
.

Köszöntőjében elmondta: „Nagykövetként az elmúlt évben számos eseményen, előadáson vettem részt hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Tapasztalataim szerint nem igaz, hogy Magyarországon az önkéntesség gyerekcipőben jár, hiszen a magyar fiatalok rendkívül aktívak! Sokat tanulhattam tőlük az empátiáról, az elfogadásról és a kockázat felvállalásáról. Felejtsük el, hogy az önkéntesség kötelező feladat, hiszen nem ez a lényege! Azt gondolom, ha valaki jót akar cselekedni embertársaiért, biztosan megtalálja a saját magához és egyéniségéhez leginkább illő tevékenységet, amit szívesen végez!”

„Másokért jót tenni az egyik legfontosabb emberi cselekedet, a társadalmi összetartozás alapszövete. Az önkéntesek egyre nagyobb számban vannak jelen Székesfehérváron, a fogadó szervezetek pedig egyre inkább igényt formálnak az ő munkájukra, ami mindenképpen jó tendencia. A város önkormányzata nevében szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek a segítő, támogató tevékenységért!” – hangsúlyozta az eseményen Székesfehérvár alpolgármestere.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

 

Róth Péter köszönetet mondott továbbá az Alba Plazának, hiszen – mint mondta – a bevásárlóközpont hosszú ideje elkötelezetten együttműködik a helyi civil szervezetekkel, helyet ad programjaiknak, igyekszik segíteni érvényesülésüket. Ugyancsak köszöntötte az egybegyűlteket Vámos Zsolt, az Alba Plaza igazgatója.

Elmondta: „Nagyon fontos mindannyiunk számára megmutatni azt, hogy az önkéntesség és az önkéntes munka milyen hihetetlen erőt tud megmozgatni, milyen erőforrásoktól tud egy várost, megyét tehermentesíteni. Az Alba Plaza és cégcsoportunk hiszi, hogy a bevásárlóközpontban megjelenő civil szervezetek számára a kereskedelmi környezet óriási lehetőséget jelent a valós értékek közvetítésére, az értékközvetítés hatékonysága és tartalma pedig az Alba Plaza felelősségi programjának egy meghatározó része.”

Vámos Zsolt hangsúlyozta továbbá, hogy a program nem ér véget 2011-ben: „Bízunk abban, hogy az Alba Plazát az önkéntesek és rajtuk keresztül a civil szervezetek a jövőben is minél többet használják, élnek tevékenységük bemutatásának lehetőségével. Az Önkéntesség Európai Évét alig három hét múlva zárjuk, de önkéntességi és civil programunk itt Székesfehérváron tovább folytatódik!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >