Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A HIT FÉNYE Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. december 14.

ImageOrkán erejű vihar tör a második gyertya lángjára is. Veszélyben van a hitünk!. Nem véletlenül fakadt ki Jézus tanítványai előtt: „Majd ha visszajön az Emberfia, talál-e hitet a földön”?

 

Hit nélkül nem lehet élni a hétköznapi életben sem. Ezért sír a kisfiú a Négy gyertyáról szóló példabeszédben: ”Neked égned, világítanod kell”.

Hit nélkül nem lehet nevelni, nincs gyógykezelés, de még patika sincs, hiszen hit kérdése az is, hogy a receptre írt gyógyszer helyett nem mérget adott a gyógyszerész.

Jézus mindig megkérdezi a betegektől: ”Hiszed-e, hogy meg tudlak gyógyítani?” És hányszor mondta: ”A te hited meggyógyított téged!”

Miért hiszek valakinek? Azért, mert tudom, remélem, hogy nem csap be. Az adott szó szentsége a hit alapja. A krisztusi hit új világot teremt mind a történelemben, mind egyéni életünkben.

A hittől kapom az élet új dimenzióját. 

A hitnek köszönhetem, hogy el tudom fogadni a teremtést,-azt hogy miért élek,-hogy van Rend és Törvény,-felelősség és örökélet,-hogy nagyobb érték vagyok, mint maga a világmindenség,-hogy van megváltóm, szabadítóm, gazdám , és tékozló fiát hazavárja az atya.

Szállást keres a Szentcsalád Betlehemben.

József kezében a hit gyertyafénye mutatja az utat. Karácsonykor csak úgy talál hozzánk a oldogságos Kismama, ha ég a hitünk gyertyája

 
< Előző   Következő >