Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A kapitány vezetésével ZTE - Albacomp 59-71
A kapitány vezetésével ZTE - Albacomp 59-71 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. december 19.

ImageHektikus első félidő után védekezéssel, és a karmesteri pálcát remekül forgató Simon Balázs jó játékával nyertünk a sereghajtó otthonában. Részletek: Zalakerámia ZTE - Albacomp Fehérvár 59-71 (13-22, 22-12, 10-12, 14-25) Zalaegerszeg 1500 néző / ZTE: Perine 9/3, Gáspár 2, Withworth 11/6, Tóth 2, Hines 21/3. Csere: Bödör 2, Kertész, Kinter 4, Baki, Vereteics 8/6. Edző: Kis Attila. / Albacomp: Simon 22/3, El-Amin 23/3, Hollis 4, Keller9, Chism 8. Csere: Hendlein 3/3, Juhos, Bódi 2, Madár, Supola. Edző: Braniszlav Dzunics.

 

Mi történhetett? - kérdezgették egymást már egy órával a meccs előtt fehérváriak és egerszegiek (van néhány régi ismerős a két csapatban, stábban Dzunicstól Polsterig), persze ez a kérdés még nem a ZTE - Albacomp meccsre, hanem az előzőleg Szolnokon történtekre vonatkoztak.

A hihetetlennek tűnő eredmény hallatán többen megjegyezték, akár duplán is nyerhet ezen a napon az Alba, de mindenki tudta, ehhez még egy nehéz akadályt venni kell. Hogy ne érje az Olajhoz hasonlóan kellemetlen meglepetés a mieinket, kezdetben El-Amin tett érte, az ő pontjaival vettük át a vezetést hamar a hazaiaktól, és az első negyedben gond nélkül tartottuk is, bár támadásban nem villogott egyik fél sem.

Chism zsákolt, Keller is betalált, vagyis palánk alatt jók voltunk, igaz, a másik oldal is magas emberének Hinesnak köszönhette elsősorban, hogy látótávolságban maradt. A második negyedben pedig közelebb jött, majd Hollis kizárása után fordított is... Damient könyöklésért állították ki, pedig éppen kezdett komolyabban "belépni" a meccsbe, így viszont nehéz helyzetbe hozta a csapatot. A támadójátékból hirtelenjében minden rendszer kiveszett, rossz dobások, lejáró támadóidő jelezte a pillanatnyi krízist.

Ezt Withworth és Vertetics triplái büntették, sőt, a félidő legvégén a center Hines is kintről volt eredményes, így szünetben minimálisan a Zete állt jobban. Ezt követte a harmadik negyed húzd meg-ereszd el játéka, a váltott vezetés, melynek során ott Perine szerzett fontos kosarakat, nálunk pedig Simon Balázs lépett elő igazi vezérré. Nemcsak irányított, de a pontszerzést is magára vállalta, utóbbiban főleg El-Amintól kapott segítséget. Centereink faultgondokkal küzdöttek, pedig Keller Ákos harcosan, szép dolgokat mutatva játszott amúgy.

Amíg az első játékrészben a hazaiak, a folytatásban mi dobtunk sok büntetőt, mert a zalai védekezést egy-egyben bontó mezőnyembereket nem tudták tartani Gáspárék. A negyedik negyed elején még Braniszlav Dzunicsnak kellett időt kérnie hárompontos ZTE-vezetésnél, ezt követően azonban egy 9-0-ás rohammal végleg visszavettük a kezdeményezést és már nem tudott újítani a Kis-csapat. Simi a legjobbkor dobta a csapat harmadik tripláját, El-Amin higgadtan büntetőzött, Chism és Keller szép és fontos kosarakat szerzett.

Ha a feljavuló védekezésnek egyszer-egyszer megtalálta a réseit a Zete, jött rá válasz és a végjátékban is higgadt maradt az Alba. A meccs egészét tekintve sok volt a hiba, messze nem játszott csúcsformában a csapat, de hozta a papírforma-győzelmet, mert a kulcsemberek közül a kapitány és Mo is ponterősen játszott. Vagyis sikerült jól hangolni a szezonzáró rangadóra, szerdán Fehérváron jöhet a Paks.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >