Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Roppant fontos győzelem!
Roppant fontos győzelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. december 21.

ImageKétszer is kétgólos hátrányba került a Sapa Fehérvár AV19 csapata Jesenicében, de mindkétszer sikerült az egyenlítés, majd a ráadásban a győztes találatot is megszerezték az Ördögök. Ezzel öt pontosra növelve előnyüket a hetedik helyezettel szemben.

 

HK Acroni Jesenice-Sapa Fehérvár AV19, hossz. után: 4-5 (2-1, 0-1, 2-2, 0-1)

Jesenice, 900 néző, vezette: Altersberger, Graber, Dreier, Wallner

HK Acroni Jesenice: Fikrt - Magovac, Tavzelj, Bercic, Hafner, Manfreda, Grahut, Erman, Pusa, Dolinsek, Bendik, Tosic, Rakovic, Brus, Juliano, Zajsek, Lahajnar, Hribljan, Pem, Sodja Vezetőedző: Heikki Malkia

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Tokaji, DaCosta, Sofron, Vas, Ladányi, Horváth, Pratt, Palkovics, Ryan, Mihály, Durco, Sille, Benk, Sikorcin, Kovács, Orbán, Láda, Magosi, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau

Gólszerzők: Pusa (2), Manfreda, Grahut, illetve Sofron, Vas, Mihály, Sille, Pratt

Féltettük kicsit a srácokat, hiszen a válogatott szünetek után rendre nehezebben lendülnek játékba. Ráadásul esélyesként utazhattunk a táblázat alján tanyázó Jesenicéhez, és eddig éppen a "papíron" könnyebb mérkőzések nem sikerültek a csapatnak. Kevin Primeau gondjait tetézte, hogy Johansson és Nagy Gergő továbbra sem tarthatott a csapattal erre a roppant fontos összecsapásra.

A meccs kezdete aztán félelmeinket igazolta. A 4. percben Dolinsek passzát Pusa lőtte a Sapa kapujába, így a hazaiak az első nagyobb helyzetükből megszerezték a vezetést (1-0). A korán bekapott gólt követően a játékvezetők előbb Mihályt, majd Vas Marcit is kiszórták, a kettős emberelőnyt pedig nem hagyta kihasználatlanul a szlovén gárda. A 6. percben Pusa lepte meg Munrot egy pontos lövéssel (2-0). Még be sem melegedtek a csapatok és máris két gólos hátrányban volt a Fehérvár.

Szerencsére, csak kettőben.. Nemsokára ugyanis Bercic ziccerét, majd Pusa újabb próbálkozását is bravúrral kellett védeni kanadai kapusunknak. A házigazdák jól védekeztek, nem engedték helyzetbe kerülni Palkovicsékat. Egészen a 17. percig kellett várni a szépítő gólra, ekkor - emberelőnyben - Sofron volt eredményes (2-1). Sofi gólja visszahozta a reményt, a szünet pedig megváltoztatta a játék képét! Ugyan emberhátrányban kezdtük a második játékrészt, de jó védekezéssel sikerült kihúzni ezt a két percet.

Egyenlő létszámnál pedig támadólag léptünk fel. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az Acroni védelme stabilan állt a lábán és ha már ők is verve voltak, akkor Fikrt kapus tartotta védéseivel az egygólos hazai előnyt. A 33. percben aztán ő is tehetetlennek bizonyult: Ladányi játszott össze Vas Marcival és utóbbi a szlovének hálójába lőtte az egyenlítő gólt (2-2). Palkovics kiállítása okozhatott volna még izgalmakat, de a Fehérvár tanítani valóan védekezett, így döntetlennel zárult a második húsz perc.

A záró harmadban újra bízhattunk a győzelemben, de gyorsan lehűtötte reményeinket a Jesenice. A 44. percben Manfreda újfent a hazaiaknak szerzett vezetést (3-2), majd mindössze 50 másodperc múlva Grahut is betalált, így újra kettő volt a hátrány (4-2). A két villámgyorsan bekapott gól szerencsére nem rogyasztotta meg a Sapa Fehérvárt.

A 47. percben Erman kiállítását Mihály használta ki (4-3), majd Sille ért bele Sikorcin lövésébe és újfent döntetlent mutatott az eredményjelző (4-4). Az 50 másodperc alatt kapott két gólra 25 másodperc alatt válaszoltak Ryanék! A mérkőzés ismét nyílt lett, de a rendes játékidőben több gól már nem esett, pedig a szlovének megkapták az esélyt: gyors egymásutánban Tokaji, Palkovics, majd Kovács is a büntetőpadon találta magát. Következhetett az öt perc hosszabbítás.

A túlórában rögtön egymásnak estek a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Erman, Manfreda és Palkovics is eldönthette volna a mérkőzést, de kimaradtak a helyzetek. Fél perc volt csak vissza, amikor Pratt gondolt egyet, lőtt, és korongja Fikrt mögött a hálóban kötött ki (4-5)! Ezzel a találattal, bár kétszer is két gólos hátrányba került, de végül fontos pontokkal térhet haza a Sapa Fehérvár AV19.

A következő mérkőzésre csütörtökön, immár hazai jégen kerül sor. Az ellenfél a Medvescak Zagreb csapata lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >