Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy fantasztikus év zárása
Egy fantasztikus év zárása Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. december 21.

Image2011 sokáig emlékezetes marad, az utolsó meccse pedig stílszerűen egy nagy rangadó. - Olyan évet búcsúztatunk, amelynek első felében az egyik legjobb, talán csak a bajnokcsapatainkkal egy lapon említhető Albacomp szórakoztatta a fehérvári publikumot. Már történelem a bajnoki- és kupaezüst, a számos látványos, nagy meccs.

 

A rengeteg hazai győzelem - ne feledjük, ebben az esztendőben egyetlen egy (egypontos...) vereséget szenvedtünk el a Vodafone Sportcentrumban, persze nehéz volt elfogadni, hogy azt épp a legfontosabb meccsen.

De még így is tökéletesen jó érzésekkel gondolhatunk vissza az évre, hiszen a nyári átalakítás után ismét egy mindenkivel szemben a győzelem reményében kiállni képes Albacompnak szurkolhatunk. Braniszlav Dzunics nagyon tudja, hogyan gyúrjon egységes, stílusos és eredményes csapatot a fehérvári állományból, sikerült ez a Hanga Ádámmal, Tony Crockerrel felálló csapat és a nélkülük harcba induló Alba esetében is.

A jelenlegi helyezés is önmagáért beszél, vezetjük a bajnokságot, így aztán nem túlzás: a 2011-es összkép nagyszerűségén az sem ronthatna, ha egy lényegtelen, ulibuli sörmeccsel zárulna az év. De nem így van: méltón az eddigiekhez, komoly rangadóval tehet pontot az idei történet végére a csapat. Ha szombaton a Paks a papírformának megfelelően vereséget szenvedett volna Szolnokon, talán lennének, akik egyenesen egy könnyed gálát várnának szerdán, az évbúcsúztatón. Hiszen a paksiak eléggé botladozva teljesítettek az ősz folyamán, az európai kupában is megméretve magukat fárasztó, de nem éppen sikeres menetelésen vannak túl.

Bár nagy ellenfelek már egy évtizede, idei mérlegünk velük szemben tökéletesebb már nem is lehetne, így aztán akár ujjgyakorlatnak is gondolhatta volna az optimista szemlélő a tévés találkánkat velük. Csakhogy a Paks nem kapott ki Szolnokon, sőt. Az Euro Challenge-ben velük ellentétben továbbjutó bajnoki címvédőt már-már szürreálisan nagy verésben részesítette saját otthonában a megtáltosodó Völgyi-csapat - és ezzel a mi rangadónk is más dimenzióba került.

Hiszen míg az Alba kissé döcögős játékkal nyert a sereghajtó otthonában, az ASE szárnyalt, és vélhetően lendülete nem törik meg négy nap alatt. Így aztán úgy várjuk a találkozót, ahogy az helyénvaló is két ilyen rivális meccse előtt: fel kell kötni a gatyát a sikerhez! A vendégek állományát sok kritika érte korábban, főleg a szerkezeti aránytalanság miatt: miközben mezőnyben bevásároltak, a centerposztról mintha megfeledkeztek volna.

Ezt mutatja a Zalaegerszegről Völgyi Péterrel együtt érkező Tóth Ádám szerény statisztikája, márpedig ő a paksiak első számú centere. Most. Mert azért ne feledkezzünk meg az NBA-múltú Nailon sérüléséről. A kiesése miatt igazolt Donald Cole persze szintén használható a palánk alatt, de inkább mozgékony és kintről is jól dobó fregoliember, aki Szolnokon igazi "gyilkos" volt hat triplájával. Nagyon oda kell rá figyelni, akárcsak a csapat eszére és mozgatójára, Lorenzo Williamsre.

Az irányító talán az egyetlen paksi, aki végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt az őszi szezonban, de ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem okozhatnak kellemetlen perceket az ellenfélnek. Vojvoda, Morgen, a frissen visszaigazolt másik Williams, Nick is képes kitűnő meccsekre, ismerjük Körtélyesi képességeit is. És akkor még a paksi szurkolók által is kritizált, egerszegi önmagát csak kereső Kámán Tamásról még nem beszéltünk... Aki valóban halványan teljesített eddig, de ki mer most megesküdni rá, hogy nekünk nem egy jó meccset tartogat...?

Tulajdonképpen szerencse, hogy nem altatott, hanem robbantott a Paks Szolnokon: immár mindenkinek egyértelmű, hogy tökéletes összpontosításra lesz szükség szerda este héttől. Az Albacomp bebizonyította már, hogy tud magas szinten koncentrálva, jó ellenfeleket is elbizonytalanítva játszani, most erre lesz szükség.

A Pécs ellen a centereink, Zalaegerszegen inkább mezőnyemberek szállították a pontokat, most kelleni fog a tökéletes egyensúly csapaton belül, mert egy lábra kapó, erős ellenfél érkezik. Simi vezéri habitusára és játékára megint szükség lesz, akárcsak Mo El-Amin pontjaira, Damian higgadtságára, a szurkolók körében egyre népszerűbb "Csizma" és Keller Ákos kőkemény és ponterős centerjátékára. Talán valóban palánk alatt sebezhető az ASE, de a megkomponált és agresszív védekezés még fontosabb alapja lehet a remélt győzelemnek.

Bírni kell a tempót, vagy akár fokozni még egy kicsit, amíg lehet, utána pedig lesz szusszanásnyi pihenő, hiszen a szolnoki meccsünk elhalasztása miatt januárban folytatódik a menetelés. 2011 utolsó Albacomp-meccse jön, a szurkolók is kitehetnek még egyszer magukért - köszönjünk el együtt ettől az emlékezetes évtől és úgy, ahogy igazán méltó hozzá: nagy hangulatban, sokan, hangosan, győztesen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >