Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Primavera koncert Centoban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. december 28.

ImageSzékesfehérvár Önkormányzatának támogatásával Olaszországba látogatott a Primavera Vegyeskar. December közepén testvérvárosunkban, Centoban járt a fehérvári kórus és adott adventi koncertet.

 

Székesfehérvár olasz testvérvárosának lakói is megismerhették a Primavera Vegyeskart, hiszen december 16-a és 18-a között Centoba látogatott az énekkar.

A fehérvári önkormányzat támogatásával valósult meg az utazás, a kórus kinti tartózkodása alatt pedig Cento önkormányzatának gondoskodását élvezhették a tagok. A mintegy 33.000 lakosú olasz városban adventi koncertet adott a fehérvári énekkar és megismerkedett Cento eredeti állapotban levő - XIV. és XV. században épült házakkal teli - belvárosával.

 

Image
.

Megnézték a város híres szülöttének, Guercino festőművésznek a főtéren lévő szobrát, valamint a Városi Képtárban bemutatott freskóit és képeit. A „Borgetti” Színház csodálatos belső kialakítása pedig úgy megragadta a Primavera Vegyeskar tagjait, hogy rövid rögtönzött koncertet adtak a helyszínen.

A fehérvári kórus adventi hangversenyére a Kormányzói Palota külső árkádjai alatt kialakított pódiumon került sor, melyet Piero Lodi polgármester nyitott meg. A teret megtöltő közönségnek mintegy 50 perces karácsonyi összeállítással készültek a tagok. Különösen nagy tapssal fogadták "Kodály: Karácsonyi pásztortánc" című énekét, ahol a női szólamok kiegészültek Lits Zsuzsa furulyajátékával.

 

Image
.

A közös vacsorák alatt kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílott a kórustagok, valamint az olasz város önkormányzatának képviselői, illetve polgármestere között.

Cento vezetői kifejezték köszönetüket, hogy - az ő szavaikkal élve - „csodálatos” koncerttel tudta a Primavera Vegyeskar még szebbé tenni a város lakosainak adventi készülődését. Mivel a kórus a jövő esztendőben lesz 40 éves (1972-ben alakult), meghívták a centoi polgármestert is a 2012 májusában tervezett ünnepi alkalmaikra.

"Köszönjük Székesfehérvár Önkormányzatának felkérését, a feltételek biztosítását. Hisszük, hogy a centoi visszajelzések alapján méltón képviseltük városunkat." - fogalmazott Szabó Balázs kórustitkár.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >