Kezdőlap
A vasváris Aranyhulla csapat nyerte a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedőt Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2022. május 17.
A végéhez érkezett a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő 2022-es sorozata: a háromfordulós verseny döntőjében hat csapat mérkőzött meg egymással hétfőn este a Vörösmarty Színházban. A szórakoztató estén a diákok nemcsak a felkészülés során megszerzett tudásukat, hanem kreativitásukat is megmutatták a zsűrinek. Villámkérdések, középkori hangszerek felismerése, „Ki vagyok én?” és Keresd a hamisat! típusú feladványok mellett híres festmények „mögé” kreáltak történetet és élőképben rögzítették az újraalkotott művet – a sokféle feladat megoldása után a Vasvári Pál Gimnázium Aranyhulla néven versenyző csapata lett a győztes, az ő szalagjuk is felkerült a vetélkedő zászlajára.
Tovább...
 
A jövő: A Székesfehérvári Campus Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 17.
A Corvinus Székesfehérvári Campus jövőbeni működéséről szóló közös szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem rektora és a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke kedden Székesfehérváron. Az együttműködés célja többek között a nemzetközi érdeklődésre számot tevő, továbbá unikális szakok fejlesztése, a duális képzések számának növelése, a kutatás-fejlesztés támogatása és a mechatronikai képzési struktúrát erősítő tudományos park kialakítása.
Tovább...
 
Pályaorientációs napot tartottak a Civil Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 17.
Középiskolások és a húszas éveik elején járó fiatalok vettek részt azon a pályaorientációs, önismereti napon, melyet kedden szerveztek a Fehérvári Civil Központban. A helyes pályaválasztást segítő eseményen sikeres karriert befutott emberek mutatták be életútjukat, volt önismereti tréning és számos hasznos tájékoztató. Az Önkormányzat nevében Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a résztvevőket.
Tovább...
 
Hollandia nagykövete tett látogatást Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. május 17.
Székesfehérvárra látogatott kedden a Holland Királyság Nagykövetségének budapesti nagykövete, Désirée Bonis. A nagykövet látogatása során megtekintette a Bory-várat, valamint betekintést nyert az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ működésébe.
Tovább...
 
Ismét meghirdették a Nagyi Pogácsája versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 17.
Újra meghirdette a Nagyi Pogácsája versenyt a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. A finomságok megmérettetése május 18-án, szerdán 10.30 órakor kezdődik, az eredményeket kora délután hirdetik ki.
Tovább...
 
Az egészség hullámhosszán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 17.
A csípő- és térdprotézisekről tart előadást dr. Zahár Ákos főorvos a Felsővárosi Közösségi Házban. A hazánkban egyre gyakrabban elvégzett műtéteket ma már 60 éves kor alatt is egyre többen igénylik.
Tovább...
 
Az összetartó közösség a jó óvoda alapja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 17.
Az Árpád úti Óvoda 1950-ben, a Vízivárosi Óvoda 1978-ban nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. Míg az előbbi egy kertvárosi, majd később emeletes házakkal bővülő városrészben látta el feladatát, addig a Vízivárosban a lakóteleppel együtt született meg az óvoda. 10 éve e két intézmény közösen, ám hagyományait, szokásait megőrizve folytatja nevelő munkáját.
Tovább...
 
Május 31-ig tehetünk javaslatot a Pro Theatro-díjra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 17.
Május 31-ig várják a javaslatokat a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díj adományozására. Az elismerés a székesfehérvári színházi életben tevékenykedő természetes személynek, társulatnak, csoportnak vagy közösségnek adományozható munkássága elismeréseként. A díj várományosára bármely természetes vagy jogi személy javaslatot tehet írásban jövő hónap végéig.
Tovább...
 
Jön a nagymama és vele a Hetedhét Játékfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Orosz Júlia   
2022. május 17.
Május utolsó hétvégéjén újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a tizedik Hetedhét Játékfesztivál május 28–29-én várja a családokat, hogy kicsik és nagyok közösen élvezzék az önfeledt játék örömét. Lesz persze Hétpróba is, amelynek témája idén a család: akad egy kis vizes kalamajka, amelyre a gyerekeknek kell megoldást találniuk.
Tovább...
 
Színek és fények Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 17.
„Színek és fények” - Apa és lánya fényképezőgépén keresztül címmel nyílik fotókiállítás május 17-én, kedden a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. Balogh Lizi és Balogh Lajos alkotásait Posfai Attila, a Székesfehérvári Fotóklub elnöke ajánlja a nézők figyelmébe. A Károlyi József Alapítvány ezzel a tárlatta az UNESCO Fény Nemzetközi Napjához csatlakozik.
Tovább...
 
Idén is bringás uzsonna! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 17.
Három helyszínen várják finom falatokkal a kerékpárral közlekedőket május 17-én, kedden Székesfehérváron. A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete ezen a tavaszon is megszervezi a bringás uzsonnát. A Berényi úton a Videoton főbejáratánál és a Holland fasori körforgalom előtt 13 órától, a Palotai kapu téren 15 órától kínálják a két keréken közlekedőket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 32306