Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. június 07.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Miért veszélyes a magas vérnyomás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. június 07.
Mi történik akkor, ha túl magas a vérnyomásunk? Milyen tünetei vannak? Miért maradhat rejtve hosszú évekig ez az alattomos betegség?
Tovább...
 
Csontvázvirág - egy növény, mely szirma átlátszóvá válik, ha víz éri Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. június 07.
Hallottál már olyan virágról, aminek szirmai üvegszerűvé változnak, ha elered az eső? Létezik ilyen növény, bár a világban csupán három helyen fordul elő.
Tovább...
 
Mire jó a kakaóvaj? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. június 07.
A kakaóvaj az egyik legkiválóbb bőrápoló: javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti kiszáradását. Növényi napvédőként is funkcionál, s még striák / hegek halványításához is használhatjuk!
Tovább...
 
Kóstold meg a pitypangot, ha gyógyulni szeretnél! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. június 07.
A híres botanikus, Nicholas Culpepper szerint a gyermekláncfűvel minden testi baj orvosolható. A japánok szerint bármely ráktípus kezelhető e bájos növénnyel. – Mi ebből az igazság? Olvass tovább, s megtudod!
Tovább...
 
Június 11-ig tart a „Millió lépés az iskoládért” nyereményjáték Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. június 07.
„Millió lépés az iskoládért” mottóval indított a mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző nyereményjátékot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program keretében. 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A kezdeményezéshez június 11-ig lehet csatlakozni.
Tovább...
 
10 éves az Everness Fesztivál! Nyomtatás E-mail
Írta: Pintér Luca   
2023. június 06.
Hamarosan elstartol a 10. Everness Fesztivál, a tudatosság ünnepe, amelyet 2023. június 20-26. között rendezik Siófokon. A fesztivál életében fontos mérföldkőnek számító esemény ezúttal több mint 300 programmal 7 napon át tartogat felejthetetlen élményeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Tovább...
 
Bihari Ádám - Sprezzatura Nyomtatás E-mail
Írta: Mörk Leonóra / Jaffa Kiadó   
2023. június 06.
A férfiakból kiveszett a férfi. Kiveszett az erő, az alázat, a szolgálat, az elkötelezettség, az önismeret, a lelki és szellemi gazdagság, és mindezt lejáró szavatosságú luxustárgyakkal, inflálódó pénzzel, hiteltelen akarnoksággal és hatalomnak látszódó rettegéssel próbálják pótolni – sikertelenül. Elfelejtettek felnőni, minden vágyuk az, hogy beleolvadjanak a tapétába, és onnan magyarázzanak az uniformizált és elsilányult férfikultúra mindenhatóságáról.
Tovább...
 
Folytatódik június 6-án a Viktória Pódium ,,kedd-csináló kultúrmix" Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. június 06.
Minden hónap első keddjén jelentkezik a Viktória Pódium című program, amely Székesfehérvár sokszínű kulturális életének megismerésére ad lehetőséget. A legközelebbi alkalom június 6-án 18.00 órakor kezdődik a Viktória Rehabilitációs Központban.
Tovább...
 
Tópartis diákok vizsgaremekei Nyomtatás E-mail
Írta: Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium   
2023. június 06.
Frissen végzett grafikusok, kerámia- és textilművesek alkotásai láthatók tegnap óta a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium aulájában.
Tovább...
 
A héten ezekben az utcákban zajlik a közvilágítás korszerűsítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. június 06.
A város teljes területén több mint 11 ezer lámpatestet cserélnek LED-esre a közvilágítás korszerűsítésének keretében. A lámpatestek üzembiztosabban és jelentősen, várhatóan több 50 %-kal csökkentett energiafogyasztással működnek. A régi lámpatesteket a Roneko Kft. munkatársai cserélik, a munkálatok várhatóan év végéig fejeződnek be. A kivitelező ezen időszak alatt heti lebontásban adja meg, hogy a város melyik pontján kell számítani a cserére. A június 5. és 11. közötti időszakra vonatkozó információkat közleményünkben olvashatják.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 35367