Kezdőlap
Mentális segítséget nyújt a NaturAqua és a KORE Nyomtatás E-mail
Írta: DOROSZLAI BEÁTA   
2019. augusztus 21.
Hazánkban átlagosan minden 10. esetben a terhesség idő előtt megszakad. Itthon a koraszülöttség évente közel tízezer családot érint. A korababákat ellátó perinatális intenzív centrumok (PIC) kórházi támogatást adnak a PICinyeknek, de a gyakran sokkos állapotban lévő anyukák is segítségre szorulhatnak. A NaturAqua már három éve támogatja a koracsaládokat, ezidáig koraszülött-intenzívosztályok családbaráttá tételével a Koraszülöttekért Országos Egyesülettel (KORE) összefogva. Az idei közös lépés a havi rendszerességű, országos szintű pszichológiai beszélgetőkörök szervezése.
Tovább...
 
Szívesen részt vennél színházi előadások létrehozásában? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 21.
A Prospero Színkör felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet és tehetséget érző fiatalok és idősebbek számára.
Tovább...
 
Augusztus 20-i forgalomkorlátozások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 20.
Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt kedden parkolókat zárnak le a Kossuth utcában és a Szent István téren az egyik-egyik oldalon. A Fehérvári királyok menete program idején szakaszos lezárást vezetnek be az érintett útszakaszon a Koronás Parktól a Zichy ligetig. Kérik a lakosok és gépjárművezetők türelmét.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Rozmaring, a tenger harmata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
A rozmaring ősidők óta jól ismert gyógy- és fűszernövény. Neve a latin „ros marinum”-ból ered, amit azt jelenti: „a tenger harmata”. Európai térhódítása Nagy Károlynak köszönhető, s nemhiába került be igen gyorsan a középkori kolostorok gyógynövényes könyveibe.
Tovább...
 
Nyári fertőzések – elkerülhetők a szövődmények Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 20.
A nyár nem csak a vakáció szezonja, de különösen nők esetében egyes fertőzéseké is. Éppen ezért most különösen érdemes körültekintőnek lenni, és dr. Rákász István, az Urológiai Központ urológusa szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kezeletlenül a problémákat.
Tovább...
 
Mire vigyázzunk nyáron, ha szívbetegek vagyunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
A nyári hőség az egészséges szervezetet is megviseli – hát még a szívbetegetekét! A szédülés, fáradtság, izomgörcs és zavartság mellett extrém esetben összeomolhat a vérkeringés és hőguta is bekövetkezhet. A magas páratartalommal társuló, kiemelkedően magas hőmérséklet szélsőséges esetben halált is okozhat.
Tovább...
 
Mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
Strandpapucs, fürdőruha, törölköző, naptej és pénztárca. Ezek a strandolás legalapvetőbb kellékei. No, de mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Főként, ha távolra indul a lakóhelyétől, orvosától, hazájától?
Tovább...
 
Alkohol és gyógyszerek együtt? Soha! Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész   
2019. augusztus 20.
A vény nélkül kapható gyógyszereket sokan – tévesen – veszélytelen szereknek titulálják, miközben ezekkel sem jár együtt az alkoholfogyasztási „engedély”!
Tovább...
 
Csodás érmek a Balatonon – jöhet a Rolex Middle Sea Race Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
Egyre extrémebb körülmények között versenyzik a Balatonon és a tengeren a székesfehérvári Séllei Norbert társaival. Vitorlásuk igen gyorsan és ügyesen szeli a habokat, mely bizonyítékául szolgál számtalan érem is.
Tovább...
 
Körömgomba: több, mint esztétikai hiba Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész   
2019. augusztus 20.
Noha a körömgomba jelentette probléma évszaktól függetlenül, hosszú időn keresztül fennállhat, a panaszok elsősorban nyáron válnak zavaróvá, amikor a könnyű lábbelikből kilátszanak a megvastagodott, megsárgult, törmelékessé vált állagú körmök.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 24941