Kezdőlap
Drága a citrom? Legyen saját citromfád! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 20.
A citrom az egyik legismertebb gyógyír a megfázás kezelésére, amitől most nagyon sokan szenvednek. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és nyákoldó hatása közismert, ahogy sokan tudják azt is, hogy lázcsillapításra is használható, s jó tulajdonságai közé tartozik, hogy vérképző és idegnyugtató hatással is bír. Kalóriatartalma alacsony, s jelentősnek mondható a benne található C-vitamin, glikozid, illóolaj és rost mennyisége is. Minden ok megvan hát arra, hogy beszerezzünk egy saját citromfát!
Tovább...
 
Szent Istvánhoz méltó emlék Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2017. november 20.
ImageÚjabb topográfiai füzet jelent meg a Magyar Városkutató Intézet gondozásában Székesfehérváron. A kiadvány Dr. Demeter Zsófia "Szent Istvánhoz méltó emlék". Városfejlesztés két ünnep között Székesfehérváron című munkájából készült. A füzet bemutatására sajtótájékoztatón került sor, amelyen részt vett a szerző és Váczi Márk, a Magyar Városkutató Intézet munkatársa.
Tovább...
 
Szakértő edzőtől tanulj, ne a Youtube-ról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 20.
ImageAki azonnal a lehető legnehezebb gyakorlatok kipróbálásával szeretne elmerülni a választott sportágban (mert minek bíbelődni az alapok begyakorlásával?), s mindezt „ingyen”, szakértő edző kikerülésével, az mindenképpen tanuljon a youtube-ról! Hogy megéri-e? A gerincműtéteket végző orvosoknak, izomszakadásokkal, törésekkel, húzódásokkal és rehabilitációval foglalkozó szakembereknek mindenképpen…
Tovább...
 
Felfázás, húgyúti fertőzés - Okok és tünetek Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2017. november 17.
ImageA húgyúti rendszer a vesékből, a vesevezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll, és bármely részében előfordulhat gyulladás. Ezek baktériumok, ritkábban vírusok, paraziták, gombák által okozott megbetegedését nevezzük húgyúti fertőzésnek.
Tovább...
 
Minden nap a gyermekekről szól Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA gyermeki jogok fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a tizedik éve megrendezett Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokkal. Sportverseny, kiállítás, szakmai konferencia is színesíti a jövő heti programot, melynek mind az öt napja a gyermekekről szól.
Tovább...
 
Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban. Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontja irányába helyezték át a megállót, amely több helyijáratot is érint.
Tovább...
 
Takács Jánosné dr. kitüntetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2017. november 17.
ImageA Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eseménynek az adott kiemelt aktualitást, hogy 20 éve fogadták el a gyermekvédelmi törvényt (a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényt).
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. november 17.
ImageSzékesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára – a jogszabályban előírtak szerint – Erzsébet-utalványt biztosít. November 28-án és november 29-én vehetik át az utalványokat az érintettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatának hivatalos helyiségeiben.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 17.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
Két kórus, orgonazene, ritkán hallható Kodály-művek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 17.
Ünnepi hangversenyt rendeznek jövő szombaton a Szent Imre-templomban Kodály Zoltán tiszteletére. Az Alba Regia Vegyeskar, a Kecskeméti Énekes Kör és Tóka Ágoston orgonaművész gazdag műsorában olyan ritkán hallható Kodály-művek is felcsendülnek, mint a Békesség óhajtás vagy Az 50. genfi zsoltár. A koncertre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Hetvennél is több gyermek szerepel a HEROSZ szavalóversenyén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 17.
ImagePénteken délután a Gárdonyi Géza Művelődési Házban rendezi meg az Állatok Világnapjához kötődő szavalóversenyét a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Hetvennél is több gyermek jelentkezett, akiket három csoportban értékel a zsűri. A nyerteseket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 20839