Kezdőlap
A jövő oktatása! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. január 22.
Alapvető strukturális változások előtt áll a szakképzési rendszer a 2020-21-es tanévtől. A Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, az iskoláknak és a gazdálkodó szervezeteknek közösen kell gondolkodniuk és előrelépniük annak érdekében, hogy a digitalizált-robotizált feltételekhez (Ipar 4.0) leginkább illeszkedő, gyakorlatorientált képzési struktúrát alakítsanak ki, amely kellően rugalmas és átjárható a tanulók számára, ugyanakkor megköveteli a pedagógusok hatékony továbbképzését is, szorosan együttműködve a gazdasági szereplőkkel – hangzott el a Szakképzési Centrum által szervezett fórumon.
Tovább...
 
Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
A lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében Fehérvárcsurgón. Az épülethez elsőként kiérkező bodajki önkéntes tűzoltók kikotorták a kályhából az éghető anyagot, és egy porral oltóval fojtották el a lánggal égést a kéményben. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kéményseprő szakemberrel közösen vizsgálták át a füstelvezetőt. Mivel a vastagon lerakódott szurok a kéményt több helyen eltömítette, megtiltották annak használatát. Személyi sérülés nem történt. Az épületben a fűtést gázkazánnal biztosítják.
Tovább...
 
Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja Nyomtatás E-mail
Írta: Balaton Sound   
2020. január 21.
A napokban tartották a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerést, a European Festival Awards díjátadó gáláját a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.
Tovább...
 
A cégek piaci értékét is meghatározhatja kultúrájuk Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. január 21.
A befektetők és a társadalom is nagyobb nyitottságot vár el a szervezetektől - derül ki az EY több mint 1000 pénzügyi vezető körében készített globális felméréséből. A cégkultúrára vonatkozó információk a befektetői döntéseket is jelentősen befolyásolják, a vállalati jelentések azonban ritkán tartalmaznak ilyen jellegű adatokat.
Tovább...
 
Hat tipp az egyetemválasztáshoz – szülőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2020. január 21.
Alig egy hónapja maradt a végzős középiskolásoknak, hogy eldöntsék, hol folytatják tanulmányaikat: az idén szeptemberben induló egyetemi képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. A döntést természetesen mindenki maga kell meghozza, de a szülő segíthet a megfelelő irány megtalálásában és az odáig vezető út megtervezésében. Íme hat tipp ahhoz, miben lehetünk gyermekünk segítségére.
Tovább...
 
Új rádiók erősítik az önkéntesek helytállását Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
Az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt európai uniós pályázatnak köszönhetően kilenc új EDR kézi rádiót vehetnek birtokba a járási mentőcsoportok képviselői Fejér megyében Az első készüléket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át Koppán Viktor Dávidnak, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnökének a megyeszékhelyen.
Tovább...
 
JANUÁR 31-IG JELENTKEZHETNEK AZ INFORMATIKUSHIÁNNYAL KÜZDŐ CÉGEK Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Fruzsina   
2020. január 21.
2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat.
Tovább...
 
Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2020. január 21.
Szivárgott a szén-monoxid egy családi házban Székesfehérváron. A Németh László utcai épületben a fürdőszobai szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra. A szén-monoxidot a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A helyiségben két nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő üzemelt, és az egyik működése közben áramlott vissza a mérgező gáz. A gázszolgáltató szakembere mindkét készüléket kizárta a hálózatból, és ideiglenesen megtiltotta a használatukat.
Tovább...
 
Kedden ankét lesz a Vidinél Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. január 21.
Szombaton a Honvéd elleni hazai derbivel folytatódik az NB I-es labdatúgó bajnokság (OTP Bank Liga) a MOL Fehérvár FC számára. A meccs - és egyben a tavaszi szezon - felvezetéseként kedden (január 21.) szurkolói ankétra várják a klub szimpatizánsait a MOL Aréna Sóstó Fresh Corner Lounge részében.
Tovább...
 
Egyedülálló japán festménygyűjtemény Gúttamásiban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. január 21.
Több, mint száz japán festményt hozott be Magyarországra Japánból Barcsa-Turner Gábor az utóbbi két évben. A Fejér megyei fiatalember egyedülálló gyűjteménye több kiállításon, rendezvényen is fel szokott tűnni, s mindig nagy sikernek örvend.
Tovább...
 
Mi mindenre jó az édeskömény? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. január 20.
Az édeskömény nemcsak aromás fűszer, hanem nagyon kellemes ízű zöldség és rendkívül hasznos gyógynövény is. C-vitaminban és rostokban gazdag, értékes antioxidáns, esszenciás olaja nagyon hatékony. Többek között jó az asztmára, magas vérnyomásra, torokfájásra, ráncosodásra, szexuális zavarokra is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 25986