Kezdőlap
Utazzon Székesfehérvárra 50%-os vasúti kedvezménnyel! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 14.
ImageA Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéjére, 2018. augusztus 18–20. között 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Székesfehérvárra érkezőknek a Turisztikai Kft. és a MÁV Start Zrt.
Tovább...
 
Így vegyük fel a harcot a pollenek ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 14.
ImageTüsszögünk, könnyezünk, fújjuk az orrunkat és nehézlégzéssel küzdünk. Mindez csalhatatlan jele annak, hogy virágzik a parlagfű. Hazánkban mintegy másfél millió allergiás és 350-400.000 asztmás beteg él. Köztük akár élsportolók is, hiszen ezzel a betegséggel is lehet aktívan élni! Dr. Vidák Zsolt tüdőgyógyász segítségével arra keressük a választ, hogyan tudjuk hatékonyan enyhíteni a tüneteket.
Tovább...
 
Pénteken adják át a rangos Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 14.
ImagePénteken adják át Székesfehérvár legjelesebb civil elismerését, a Szent István Emlékérmet és Díjat. Az idei díjazott Ribi Péter, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítója lesz. – jelentették be a Püspöki Palotában rendezett sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Kiállítás nyílt II. András életéről, uralkodásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 14.
Image„akit Jeruzsáleminek nevezünk” címmel nyílt kiállítás II. András életéről, uralkodásáról a Szent István Király Múzeum Rendház épületében. A Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezett tárlaton a jelentős történelmi események felvillantása mellett az autentikus tárgyak és okmánymásolatok segítségével ízelítőt kaphatnak a látogatók a korszak építészeti kultúrájából, hadászatából, hétköznapjaiból.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 14-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 14.
Az országfelajánlás napjához fűződő hagyományos fogadalmi ünnep egyházi eseményével folytatódik kedden a Székesfehérvári Királyi Napok: a Magyar Szent Család körmenetét követően szentmisére várják a híveket a Szent Imre-templomban. A XXIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál családi programjai és a térzene után este gálaműsor lesz a Zichy színpadon, ahol koncertet ad a Cimbaliband is, majd a nemzetközi folkesten a Góbé zenekar húzza a talpalávalót.
Tovább...
 
Madarak Kiflivel Velence szülinapján Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 14.
ImageA rendkívül hangulatos élőzenével, slágerfeldolgozásokkal igen sikeres Madarak zenekar, a gyermekek legnagyobb kedvence, az Alma együttesből lett Kifli zenekar (júniustól az alapító-énekes viszi tovább a régi nevet új tagokkal, a másik négy ex-Almás pedig Kifliként folytatja, részben az Almás repertoárból válogatva, részben pedig új dalokkal), valamint a Velencén és környékén igen kedvelt sláger-retro lemezlovas, DJ Smash főszereplésével ünnepli egy hét múlva, augusztus 19-én a 14. születésnapját Velence.
Tovább...
 
Boykins az Alba harmadik légiósa Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 14.
ImageAlakul az új szezonra az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapatának kerete. Bár még van néhány kérdőjel (pl Keller maradása vagy külföldre igazolása igen nagy), szépen körvonalazódik a gárda gerince.
Tovább...
 
Kedden Siófokon rajtol a Tour de Hongrie Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 14.
ImageSiófokon rendezik meg augusztus 14-én, kedden a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 39. Tour de Hongrie prológját. A nemzetközi országúti kerékpárverseny második szakasza 190 km hosszú, itt a befutó házigazdája csütörtökön délután Székesfehérvár lesz.
Tovább...
 
Határon túli fiatalok is közreműködnek a Koronázási szertartásjátékban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 14.
Több mint 60 határon túli magyar fiatal működik közre a Koronázási szertartásjátékban szombaton és vasárnap a Nemzeti Emlékhelyen. A diákok már meg is érkeztek Székesfehérvárra, ahol részt vesznek az első Kárpát-medencei színjátszó táborban.
Tovább...
 
Tiszteletadás nemzetünk örökké élő nagyjai előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 13.
ImageÜnnepélyes keretek között idén is megnyitották az Osszáriumot a Székesfehérvári Királyi Napok idejére a látogatók előtt. A meghívott vendégek és az érdeklődők is virággal róhatták le kegyeletüket nemzetünk örökké élő nagyjai előtt. Augusztus 20-áig bárki megnézheti az Osszáriumot – több időpontban szakvezetéssel is.
Tovább...
 
Pénzverési reformról és nem királyi temetkezésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 13.
Tudományos konferenciának adott helyszínt  a Városháza: II. András gazdaságpolitikájához, valamint a királyi bazilika nem királyi temetkezéseihez kapcsolódó előadások hangzottak el régészek, muzeológusok, levéltári szakértők, történészek kutatási munkáiból.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 22519