Kezdőlap
Mozgással a testi problémák és a lelki feszültségek ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 15.
Aki jógázott már, tudja, hogy a mozgásforma nemcsak arra jó, hogy tegyünk a mindennapos, ülő munka okozta, akár krónikus fájdalmak ellen, de csökkenti a feszültséget, segíti az aggódások elengedését, a pozitív gondolatokra való összpontosítást. Akár egy 3-4 perces ászana, például a lefelé néző kutyapóz gyakorlása is hat a gerincre, izmokra, ízületekre, és közben pihentet relaxál, energetizál.
Tovább...
 
Zeneiskolás sikerek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. április 15.
Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.
Tovább...
 
Helyőrségi támogatás, laktanyavédelem és kórházi szolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Gyimóthy Levente ha.   
2021. április 15.
Bázis- és laktanyaüzemeltetés, raktározás, anyagellátás, vagy lakásügy – mindez egyszerre, egy időben, helyőrségi szinten. Csak néhány ,,falat” abból a sokrétű, szerteágazó tevékenységből, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrségtámogató parancsnoksága végez nap, mint nap.
Tovább...
 
Ki nyerte a „Költőnk és kora” vetélkedőt? Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. április 15.
A Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum Átlátszó oroszlánok csapata nyerte a „Költőnk és kora” vetélkedőt. A költészet napja alkalmából immár harmincadik alkalommal meghirdetett verseny második fordulójában hét csapat mérte össze tudását József Attila költészetéről. A második helyen a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium Petőfi gyermekei, a harmadik helyen az Elemzők, a Móri Táncsics Mihály Gimnázium diákjai végeztek. A Tóth László-díjat a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium Lázadó Attilkák csapatának és felkészítőjének ítélte oda a zsűri.
Tovább...
 
Gasztronómiai kalandozásokra hív a Cselekvő Fehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 15.
Új aktivitással jelentkezik a Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program. Ezúttal kulináris kalandozásokra hívja az érdeklődőket Pixa, aki a legnépszerűbb fehérvári éttermek séfjeivel mutatja majd meg lépésről-lépésre, hogyan készülnek a legfinomabb fogások. A program április 16-án, pénteken indul a szervezet Facebook-oldalán.
Tovább...
 
Tudod, mi az a Tacfit? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. április 15.
A Tacfit az erő, az állóképesség, a robbanékonyság és az ízületi egészség fejlesztésének egyik legjobb módszere, amit akár az otthonodban is gyakorolhatsz.
Tovább...
 
A középkori királyi vár erődítményei Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 15.
A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között. Aki kíváncsi, hány millió köbméter vízzel védték veszély esetén a várost a 16. században, vagy melyik jeles történelmi hősünk festette meg az új Budai kaput, a Youtube-on visszanézheti az előadást.
Tovább...
 
Fejlesztőjátékok, színes képek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 15.
Színes virágcserép-figurák, kreatív ugróiskolák és gyakorlatilag egy komplett kismotoros „KRESZ-pálya” is várja az ovisokat a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájában. Az óvónők kreatívan töltötték a kényszerpihenőt, hogy megújult udvarral fogadják a gyerekeket hétfőtől.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Balett Színház online mini társulatot szervez Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Balett Színház   
2021. április 15.
A Székesfehérvári Balett Színház életében mindig kiemelkedően fontos szerepet játszott a közönséggel való kapcsolattartás. „A Mozdulj Fehérvár!” című programsorozatát a nyílt napokhoz hasonló „Ráhangolódás” műhelymunkával indította 2020 februárjában. Most a „Beszállókártya” foglalkozásra várja azokat, akik nemcsak a kulisszatitkokra kíváncsiak, hanem ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni. A sorozat jövő hétfőn indul.
Tovább...
 
AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 15.
Tehetséggondozó programot indít az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok számára az Együtt az Autistákért Alapítvány. Az AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért! pályázatra olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek és fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. Az igényelhető támogatás mértéke 100.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.
Tovább...
 
Mi fakad a tollamból? Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 15.
A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár „Mi fakad a tollamból?” című vers- és történetíró pályázatának 2021-es témája nyomán a kis írók idegenvezetők bőrébe bújhatnak, és kedvenc tájaikra kalauzolhatják olvasóikat. Az általános és középiskolásoknak május 31-ig lesz lehetőségük, hogy leadják pályázatukat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 29287