Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A hősök emléke legyen áldott! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 17.
Emléktáblát avattak a magyar királyi „Szent István” 3. honvéd gyalogezred orosz frontra való kivonulásának 80. évfordulója alkalmából. A székesfehérvári Vasútállomás főépületének falán elhelyezett alkotás, amelyen dr. Zempléni Miklós egykori katonaorvos idézete olvasható, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség kezdeményezésére készült el.
Tovább...
 
Van egy titkom! – beszélgetés Varga Dóra múzeumpedagógussal Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 17.
Itt a farsang, áll a bál! – Panci baba a Hetedhét Játékmúzeumba vár minden óvodást és iskolást, hogy közösen készüljenek a vidám bálok, lakomák, mulatságok időszakára. Aki azonban kíváncsi az egykori nagypolgári szalonok világára, vagy éppen a babavilág apró tárgyaira, szeretne segíteni Fruskának születésnapi zsúrt szervezni, vagy megtudni, milyen varázslat történik a teliholdas éjszakán a vitrinekben, annak érdemes részt vennie a múltidéző, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozások valamelyikén. Az ÖKK Podcast friss epizódjában Varga Dóra múzeumpedagógus kalauzolja e mesés világban a hallgatókat.
Tovább...
 
Lucian Freud önarcképei Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2023. január 17.
A londoni Királyi Művészeti Akadémia a bostoni Szépművészeti Múzeummal együttműködve első alkalommal gyűjtötte össze és mutatta be 2019 végén Lucian Freud önarcképeit. A tárlat több mint 50 festményt, grafikát és rajzot mutat be, amelyeken a brit művészet modern mestere határozottan önmagára szegezte tekintetét. Erre a különleges tárlatra viszi el nézőit az Exhibition on Screen sorozat következő epizódja, amelyet január 19-én, csütörtökön este fél hatkor vetít a Barátság mozi.
Tovább...
 
Ilyen volt az Alba Kempo SE 2022-es éve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 16.
Mozgalmas évet zárt az Alba Kempo SE: 2022-ben tizenöt versenyen vettek részt a harcosok, akik 235 éremmel tértek haza a viadalokról. Három versenyző is bekerült a szövetségi válogatottba, akik 7 világbajnoki címmel gazdagodtak Portugáliában.
Tovább...
 
Kiadó utcai bejáratos üzlethelyiség Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 16.
Székesfehérvár központjában, a történelmi belváros mellett többszintes kereskedelmi épület 491m2 összalapterületű földszinti és emeleti része egyben vagy megosztva szintenként kiadó!
Tovább...
 
A teljes fűtési szezonban nyitva marad a Városi Uszoda Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 16.
Biztosan nyitva marad a Csitáry G. Emil Városi Uszoda a fűtési szezon végéig. Mindez az újabb kormányzati támogatásnak köszönhető, melyről sportszakmai és stratégiai szempontok alapján döntött a kabinet – adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A teljes bejegyzés az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Papírforma-siker a MAFC ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2023. január 16.
3-0-ra nyert a házigazda MÁV Előre SC-Foxconn a MAFC-BME ellen, a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 13. fordulójában. A találkozó érdekessége volt, hogy az ellenfélnél négy MÁV utánpótlás röplabdázó is pályára lépett kölcsönjátékosként.
Tovább...
 
Spanyol Szuperkupa: sima Real veréssel a Barcáé a trófea Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. január 16.
Mindkét gárda csak 11-es rúgásokkal jutott túl ellenfelein az elődöntőben, s mivel a bajnokságban is nagy versenyfutásban vannak egymással, így kiélezett fináléra lehetett számítani a Spanyol Szuperkupa végső összecsapását a két ősi rivális, a Real Madrid és a Barcelona között Szaúd-Arábiában. De nem lett az, a Barca simán lefocizta a Realt, Gavi, Lewandowski és Pedri góljaival már 3 góllal vezetett, s Benzema csak a 93. percben tudott picit kozmetikázni az eredményen. A végeredmény tehát 3-1 lett a katalánoknak.
Tovább...
 
Megint szoros meccs, megint FEHA19 vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. január 16.
Szinte minden találkozón a játéka alapján pontot érdemet volna az elmúlt időszakban a jégkorong Erste Ligában a FEHA19, ám nem akar Fortuna a fehérvári fiatalok mellé állni. Tegnap éppen a 2. helyezett BJAHC-től kaptak ki nagy küzdelemben 3-2-re, éppen annyira, mint két napja a DVTK-tól.
Tovább...
 
Színes, érdekes programokkal ünnepli a magyar kultúra napját az SZKKK Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2023. január 16.
Sokszínű programmal ünnepli a magyar kultúra napját a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ január 21-én, szombaton: filmklasszikusok – Keménykalap és krumpliorr a gyerekeknek, Hippolyt, a lakáj a felnőtteknek – a kis kiállítóban, Polcz Alaine írásaiból készült előadás a színházteremben, kiállítás a Régimódi történet című színmű jelmezeiből.
Tovább...
 
Emléktábla Román Károly tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 16.
Román Károly, a Tanár úr, a Vörösmarty Társaság egyik alapítója tiszteletére emléktáblát avatnak Székesfehérváron. A Vörösmarty Társaság székházának falán elhelyezett domborművet január 16-án, hétfőn 16 órakor leplezik le. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 121 / 34265