Kezdőlap
Az autómentes nap "legjeit" köszöntötte Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 03.
ImageAz autómentes nap „legjeit” köszöntötték tegnap reggel a Városházán. A minimotoros felvonulás leglelkesebb ovija a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája lett, a legnagyobb létszámmal a Rákóczi Utcai Óvoda vett részt a programon, míg az iskolások versenyében a legmobilisabb osztály címet a Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte el. Székesfehérvár polgármestere gratulált valamennyi résztvevőnek, kiemelten a kategóriák győzteseinek.
Tovább...
 
Korokat és határokat átívelő utazás a zene szárnyán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. október 02.
ImageSzékesfehérváron évtizedes hagyomány, hogy a Zene Világnapján a város zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak, nem ritkán a közönséggel közösen. Október elsején tizennegyedik alkalommal rendeztek nagyszabású koncertet az Alba Regia Sportcsarnokban. Az ünnepi eseményen Hartyáni Mária énektanár vehette át a Fricsay Richárd Zenei Díjat Székesfehérvár polgármesterétől.
Tovább...
 
Talajkísérletekkel és mikroszkópokkal a fenntartható jövőért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 02.
ImageKorszerű természettudományos labort avattak a Gazdaság Házában. A Gaja Környezetvédő Egyesület a projektet azzal a céllal indította el, hogy az iskolások kísérleti eszközökkel vizsgálhassák és ismerjék meg a környezeti elemeket, a fenntartható jövő érdekében.
Tovább...
 
„Ha egy építész bizalmat kap, szárnyakat kap.” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. október 02.
Ünnepélyes keretek között adták át az Építészet Világnapján a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat ma a Hiemer-házban. A Székesfehérvár Közgyűlése által alapított elismeréssel azokat az építészeket tüntetik ki, akik 1990 után megvalósult alkotásuk révén hozzájárultak Fehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához és az épített környezet minőségének javításához. I
Tovább...
 
Eldugult az orrod? Így szüntetheted meg pár perc alatt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. október 02.
ImageKíváncsi vagy arra az egyszerű gyakorlatra, amely segítségével pár perc alatt megszüntethető az orrdugulás? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
Odüsszeusz kalandjai – diákszemmel Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. október 02.
ImageIdén ötödik éve zajlik nagy sikerrel a Vörösmarty Színházban a Bojtárból tündérkirály program, melynek keretén belül székesfehérvári és Fejér megyei általános- és középiskolák diákszínjátszói mutatják be a magyar irodalom gyöngyszemeit a színház nagyszínpadán telt házas előadásokon.
Tovább...
 
Újra "Szabad fogas" a rászorulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. október 02.
ImageBármennyire is ragaszkodnánk a szeptember hajrájáig kitartóan mellettünk maradó nyárias időjáráshoz, a hónap utolsó hetében hirtelen ránk tört kettős hidegfront egyik napról a másikra meghozta az őszt, s bizony, ahogy telnek a hetek, egyre inkább a hideg lesz a meghatározó.
Tovább...
 
Tíz helyszínen tesztelték az őszi búzát Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. október 02.
ImageÖsszesen 46 őszi búza fajtát vizsgáltak a szakemberek a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének tizenegyedik alkalommal szervezett posztregisztrációs fajtakísérletében.
Tovább...
 
Kutatói pályázat középiskolások részére Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2018. október 02.
ImageA zentai Történelmi Levéltár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével pályázatot hirdet középiskolás diákok részére Elfelejtett múlt - az ipari és mezőgazdasági termelés gyökerei címmel, melynek keretében lehetőség nyílik a levéltár kutatómunkájában való aktív részvételre, ahol szakemberek segítségével tájékozódhatnak a levéltári kutatás módszertanáról.
Tovább...
 
Minél több mesét minél több gyereknek! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 02.
ImageMegnyitotta kapuit a NépmesePont, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár új szellemi műhelye. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően hozták létre azért, hogy megőrizzék és népszerűsítsék a magyar népmesekincset, gazdagítva ezzel a gyerekek készségeit és műveltségét. Élőszavas mesemondással, meseolvasással, vetítésekkel várják a csoportokat és az egyéni látogatókat előzetes bejelentkezés alapján.
Tovább...
 
Oscar-jelöltek és díjazottak a 8. Mozinet Filmnapokon Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. október 02.
ImageOscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjeiből válogatták az idei Mozinet Filmnapok kínálatát: Nemes Jeles László, Paolo Sorrentino és Aszgar Farhadi alkotásai is szerepelnek az október 20. és 22. között zajló esemény programjában, amelyben több film jóval a hivatalos hazai premiert megelőzően lesz látható. Idén is több vidéki város art mozija, köztük a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott a filmnapokhoz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 121 / 22923