Kezdőlap
Régészeti kincsek a Hadik-kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageMa még látható a Budenz házban a „seregélyesi kincs”. A tárlaton bemutatott, ezüstből készült régészeti lelet a 19. század első feléből származik, s 1976-ban került elő a seregélyesi Hadik-kastély parkjában. A pazar étkészletet bemutató kiállítás pénteken nyílt meg Kovács Péter Barnabás művészettörténész előadásával színesítve, s ma, 18 óráig várja a látogatókat.

 
Kilyukadt a Suzuki üzemanyagtartálya a 62-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 12.

ImageSzemélygépkocsi hátuljának ütközött egy furgon vasárnap délelőtt a 62-es főúton, a börgöndpusztai bekötőútnál. A Suzuki az ütközészt követően út közepén állt meg, az üzemanyagtartálya megrongálódott, amelyből a benzin az útra folyt. Az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították. Az Iveco furgon sofőrjének nem esett baja.

Tovább...
 
Újabb Fehérép-botlás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageAz NBI 7. fordulójában megint nagyot botlott a Fehérép Alcoa FKC. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - Az első félidő hajrájában kétgólos hátrányból még egyenlíteni tudott a vendégcsapat, de ugyanez nem sikerült a meccs utolsó perceiben, így a fehérváriak nagy meglepetésre 32-31-re elveszítették a mérkőzést.

Tovább...
 
Ép test - ép lélek - ép szellem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image- e hármasság jegyében zajlanak holnap a Vörösmarty Általános Iskolában megrendezendő programok. Csepi Ildikótól, a Három Láng Alapítvány képviselőjétől megtudtuk: az intézménybe 10-16 óráig várják a családokat térítésmentes természetgyógyászati szolgáltatásokkal (pl: testgyertya, stresszoldás, fényterápia), exoterikus kiállításokkal (könyvek, biokozmetikumok), tanácsadásokkal (Feng-shui), bemutatókkal (jóga, Tai-Csi…), előadásokkal, gyermekműsorokkal, s a Fehérholló-Tűzmadár Táltos Dobkör zenei műsorával.

Tovább...
 
Ünnepség-sorozat Prohászka Ottokokár születésének 150. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image150 évvel ezelőtt született Prohászka Ottokár, Székesfehérvár legendás püspöke, akinek boldoggá avatásáért már régóta imádkoznak a hívek. Születési évfordulóján tudományos konferenciát rendeztek ma városunkban, amelyet püspöki szentmise követett. A programok helyszínéül a Szent István Művelődési Ház szolgált, ahol Frenyó Zoltán „Prohászka és a keresztény nemzeti újjászületés” címmel tartott előadást, Orvos Levente pedig a Prohászkával kapcsolatos közéleti kereszténység eszmei tartalmát elemezte.

Tovább...
 
Horváth Gábor nem játszik a debreceni visszavágón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageEltiltást kapott Horváth Gábor, a tehetséges székesfehérvári védő. - A focista a szerdán begyűjtött piroslap miatt az MLSZ döntésének értelmében nem vehet részt egy Magyar Kupa mérkőzésen. Így az október 21-i, debreceni visszavágón nem láthatja a közönség szenzációs játékát.

 
Hastánc és keleti Bazár a Petőfi Music Pub-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageSeres Zoltán, Magyarország egyetlen férfi hastáncosa is fellép ma este a Petőfi Music Pub-ban. Az Orient Magic Dance Show 20 órától várja mindazokat, akiket érdekelnek a látványos hastác- és keleti ruhabemutatók, az érdekes teakülönlegességek, a jóslás és a keleti bazár világa.

Tovább...
 
Leégett egy nyaraló Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 11.

ImageKigyulladt egy faház szombaton hajnalban Gárdonyban. A Liliom utcában lévő nyaraló a tűzoltók kiérkezésekor lángokban állt. A tűzben a körülbelül 40 négyzetméteres faépület teljesen kiégett, csupán az oldalfalak maradtak meg. A hullámpala fedésű tetőszerkezet megsemmisült. Személyi sérülés nem történt. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a káresethez.

 
Jótékonysági hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageJótékonysági hangversenyt rendeznek ma, 18 órától a székesfehérvári Szent Imre templomban. A program során fellép a Fejér Megyei Szent György Kórház énekkara Horváth Bálint vezényletével és Tóka Szabolcs orgona-kíséretével, a Hermann László Zeneiskola tanulói, valamint Tóka Ágoston, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakos hallgatója. Az esten befolyt összeget a szervezők egy korszerű lézeres szemvizsgáló vásárlására fordítják – a kórház javára.

Tovább...
 
Búcsú Seregélyesen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageA Seregélyes-Szőlőhegyen álló, Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt kápolna most ünnepli nyolcvanadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Seregélyes Egyházközség nagyszabású megemlékezést szervez holnap, 15 órától. A búcsúnapon megjelennek a korábban itt szolgált lelkipásztorok, lelkipásztori munkatársak, a volt grófi kegyúr leszármazottai, a község vezetése, a helyi keresztény egyházak képviselői, valamint a lakosság. A szentmisét Varga Imre helyettes plébános, a kápolna jelenlegi lelkipásztora celebrálja.

 
"Böndörödő"szüreti mulatságok a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image„Itt van az ősz, itt van újra…” – és ezzel egyidőben a szüreti mulatozások ideje is eljött. Maroshegyen ma tartanak „Böndörödő” vígasságokat gyerekműsorokkal, Madárijesztő Tárlattal, kézműves foglalkozásokkal, „Férfidorgálók küzdőterével”, zenés-táncos műsorokkal, s minden „jóval”, amire csak vágyhat az ember, ha egy vidám családi délutánra indul a gyerkőcökkel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19482 - 19492 / 20839