Kezdőlap
Legyél Te a Borkirálynő! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

ImageA székesfehérvári Noé - Hegyi Szent István Borlovagrend immár hetedik alkalommal rendezi meg Borkirálynő választását " Bacchus csak Téged választhat!” mottóval. A verseny kétfordulós programot foglal magában: a jelentkezők az elődöntős során tesztet írnak szőlészet-borászat témakörben, majd a legjobb három eredményt elért jelölt egy nyilvános döntőn méri össze elméleti és gyakorlati tudását.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 21.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
NK Osijek-FC Fehérvár 2-0 - jöhet a pazar előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 21.

ImageA bajnokság előtti utolsó „igazi” felkészülési mérkőzésén, a horvátországi Beliscén 2-0-s vereséget szenvedett a Vidi. Az NK Osijek – a miénknél erősebb, horvát bajnokság ötödik helyezettje – elleni találkozó kiegyenlített erők küzdelmét hozta, amire kétségtelenül rányomta a bélyegét, hogy a hazaiak, a Horváth Gábor szabálytalansága nyomán megítélt büntetőből, már a 6. percben vezetéshez jutottak.

Tovább...
 
Családi ház tetőszerkezete gyulladt ki Sukorón Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény- Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 21.

Lángra kapott egy családi ház tetőszerkezete hétfőn hajnalban Sukorón. A Móga János utcában lévő, körülbelül 100 négyzetméteres családi ház tetőszerkezetébe valószínűleg belecsapott a villám a hajnali viharban, amelytől meggyulladt a tető. A tűzben a cserépfedésű tetőszerkezet körülbelül 10 négyzetméteren rongálódott meg, a lángok a beépített tetőtérre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

 
Pop Strand  kedvezmény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

ImageÖrülhetnek a zenekedvelő gárdonyiak. A város állandó lakói ugyanis – Gárdony Város Képviselő-testületének döntésének köszönhetően - 50%-os engedménnyel vehetnek részt az Agárdi Pop Strandon idén nyáron megrendezésre kerülő koncerteken. A kedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes lakcímkártya felmutatása jegy-vásárláskor.

 
Elkészült a "Kosztolányi Istene" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

Image„...Úgy érzem én barátom, hogy a porban, hol lelkek és göröngyök közt botoltam, mégiscsak egy nagy ismeretlen Úrnak vendége voltam...” - Barlay Ö. Szabolcs, Fejér megye talán leghíresebb tudós paptanára befejezte Kosztolányi Dezsőről írt tanulmányát. Ahogy az eddigi részleteket, úgy a záró akkordot is közkinccsé tesszük Szabolcs atya jóságának köszönhetően:  

Tovább...
 
Lábonálló gabona égett Sárszentmihályon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 21.

ImageLábonálló búza borult lángba szombaton délután Sárszentmihályon. A székesfehérvári tűzoltók II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez. A tűz veszélyeztette a környező lakóházakat, de a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángokat sikerült időben megfékezni. A körülbelül 15 hektáros búzatáblának mintegy 80%-a a lángok martalékává vált.

 
Földi Zoltán szépen szerepelt a Vitorlázórepülő Világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 20.

ImageA mai nappal befejeződött a 30. Vitorlázórepülő Világbajnokság Olaszországban, Rietiben. – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke - A versenyen 25 ország képviseltette magát, 102 versenyzővel a három kategóriában. Közöttük volt a Fejér megyében élő Földi Zoltán is, aki 5444 ponttal 38. helyezést ért el „Club” kategóriában.

Tovább...
 
Hiemer-ház  augusztus közepére várható az átadás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 20.

Néhány hét múlva elkészül a Hiemer-ház felújítának második ütemezése, amely 835 millió forintba került. Jelenleg belsőépítészek és lakberendezők dolgoznak az épület tökéletes belső összhangján. Erre pedig szükség is van, hiszen itt alakították ki Székesfehérvár új házasságkötő termét, ahol augusztus 30-án meg is tartják az első (álom)esküvőt. A harmadik épületrész rekonstrukcióját az Integrált Városfejlesztési Program keretében valósítják majd meg.

 
Három generáción átívelő, családi kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. július 20.

ImageEgy család három generációja állít ki 2008. augusztusában a székesfehérvári Bányató Étterem Galériájában. Bármilyen szokatlan, először a kis unoka, Miliás Dóra kezdett el festeni, még alig járt iskolába, majd kedvet kapott a nagymama, T. Tatai Zsuzsa (Zsuma), és ő is csatlakozott unokájához, aki az SMV 2000 Festőtanodában ismerkedett az olajfestészet rejtelmeivel. Sikereiken felbátorodva Dóra édesanyja, Temesvári Judit is elkezdett festeni, és a nagyi, Zsuma padlástérben kialakított három festősarka azóta szinte állandóan foglalt.

Tovább...
 
Ezüst az Öttusa EB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageEzüstérmet szereztek lányaink a moszkvai öttusa Európa-bajnokságon. Gyenesei Leila, Máthé Vivien és Vörös Zsuzsanna a női váltóversenyben 5222 pontot szerzett – alig lemaradva az 5248 pontos litvánoktól és megelőzve az 5170 pontot gyűjtött oroszokat. Részletes eredmények: lövészet 1084 pont, vívás 796 pont, úszás 1352 pont, lovaglás 1074 pont, futás 916 pont. A férfi váltót holnap rendezik meg.

 
<< Első < Előző 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19482 - 19492 / 20081