Kezdőlap
Az Országos Területrendezési Terv székesfehérvári vonatkozásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

A parlament tegnap fogadta el az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítását. Ennek melléklete tartalmazza a gyorsforgalmi utak listáját, amelyből kimaradt az M81-es (Székesfehérvár – Komárom). Ezen kívül városunkat érintő információ, hogy a „nemzetközi repülőtérré fejleszhető” kategóriába sorolták az Dunaújváros, Pécs-Pogány, Pér és Szeged mellett Székesfehérvárt (Alba Airport) is.

 
-Másodnapon a legnehezebb, amikor csak a halál biztos- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

Image„Meg akarlak fogni, hiába vagy halott, meg akarom fogni a kezdet, érezzem a húsodat, a bőrödet, lássam behorpadt mellkasodat, vértelenné fagyott egész alakodat, mindegy milyen, csúnya is lehet, talán gusztustalan is, elernyedt, tehetetlen, színtelen – csak megfoghassam, a kezemmel, a szememmel, a fülemmel, az orrommal, az ajkammal, mindennel tapintani, bőröm a bőrödet, test a testedet.”

Tovább...
 
-Ábrahámnak lenni nehéz lehetett- Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 10.

ImageElkezdődtek a múzeumpedagógiai foglalkozások a Bibliai találkozások című kiállításban. - Milyen lehet Ábrahám, Dávid, Jónás próféta vagy Mária helyében lenni? Erre a kérdésre kaptak, illetve adtak választ az első múzeumpedagógiai foglalkozásokra érkező gyerekek az Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A Bibliai találkozások című kiállítást felkereső tanulók örömmel vettek részt az izgalmas feladatokban.

Tovább...
 
Társadalmi közmegegyezés és szakmai támogatás kell a Nemzeti Emlékhelyhez Nyomtatás E-mail
Írta: Kaszás István   
2008. június 10.

ImageA Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatos cikkeinkre reagálva kaptunk egy levelet Kaszás Istvántól, aki a Fehérvári Polgári Védegylet – és természetesen saját - véleményét szeretné elmondani Önöknek – rajtunk keresztül. Az alább közölt gondolatokat a legutóbbi közgyűlésen a képviselők elé akarta tárni, ám erre nem volt lehetősége, így hozzánk fordult segítségért.

Tovább...
 
Keretalakítás az Albacompnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageAz NB1-es kosárlabda szezon végeztével az Albacomp vezetősége máris a következő évadra koncentrál. A vezetőedzővel, Peresztegi Nagy Ákossal két évre már meg is hosszabbították a szerződést, Matus Gábor pályaedző is marad, ahogy Antal, Dávid, Hanga, Soós és Keller is (elvégre érvényes szerződésük volt és van), Bencze Zotlán viszont elhagyja a klubot. Simon Balázs egyelőre még nem döntött, ahogy a többi pozíció is kérdéses.

 
Kettős könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageVirágh Ildikó és Bakonyi István interjú-kötetét mutatták be tegnap délután a Kodolányi János Főiskola könyvtárában. Az „Arcok Fejérből” és a „Mesterek és tanítványok” című könyveket Győrffy Miklós, a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe, majd a meghívott vendégeket – Azurák Csabát, Mits Gergőt és Vasányi Noémit – hallhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
Parkolóházak épülnek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

Mélygarázsok kiépítését tervezi az önkormányzat az Eszperantó téren, az Ybl Miklós lakótelepen, a Vasalóház, illetve a Skála mögött. – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ezen kívül a murvás parkoló helyén felépülő bevásárló- és szórakoztató központban is több száz parkolóhely enyhíti majd a belvárosban felmerülő parkolási gondokat.

 
Templomi koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageHarmonia Albensis templomi koncertsorozatot rendeznek Székesfehérváron idén nyáron – immár hatodik alkalommal. A programok helyszínéül a Bazilika, a Püspöki Palota kertje, a Ciszter, a Szemináriumi és a Szent Imre templom szolgál. Itt csendülnek majd fel (többek között) Bach, Mozart és Vivaldi művei július 7-től, hétfőnként. A zenei produkció darab-összeállítása – mint minden évben, úgy most is – főként Somorjai Ferenc zenetanárnak köszönhető.

 
Történelmi várjátékok Szabadbattyánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageTörténelmi várjátékok várták szombaton, a szabadbattyáni Kula-toronynál az érdeklődőket. A programon díszvendégként jelen volt Oya Tudzsuolo, a Török Köztársaság nagykövete is, hiszen számos kulturális és építészeti emlék idézi fel közös múltunkat, amely erős köteléket hozott létre a két nemzet között.

Tovább...
 
Rendhagyó irodalomóra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageRendhagyó irodalomórát tartott ma délelőtt Iszkaszentgyörgyön, az Általános Iskolában Balajthy Ferenc és Bokros Judit. Ennek keretében mutatták be a Vörös Teremben összegyűlt diákoknak Balajthy Ferenc „Papírcsákó” és Bokros János „Mesék mezején” című kötetét.

Tovább...
 
Környezeti nevelési konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageA Hermann Ottó Állat- és Természetvédelmi Egyesület Országos Ifjúsági, Környezeti Nevelési Konferenciát rendezett a hétvégén. A programot az Alba Dog Centerben Dr. Banizs Károly, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke nyitotta meg, aki elmondta: az a céljuk, hogy együttműködjenek az állat- és természetvédő szervezetek és a pedagógusok, hiszen a természetvédelemmel már kiskorban meg kell ismertetni a gyermekeket, hogy felelősségteljes, tudatos felnőttekké váljanak.

 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21165 - 21175 / 21441