Kezdőlap
Zlocha volt a mérleg nyelve Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 01.

ImageAz Alba Volán fiataljai megilletődötten kezdtek az Újpest ellen, így mire magukhoz tértek, már több gólos hátrányban voltak. Így Zlocha mesterhármasának is köszönhetően újabb vereséget szenvedett el farmcsapatunk. - Az Alba Volán fiataljai igencsak tisztelték az első harmadban az Újpestet. Csapatunk játéka elmaradt az elvárásoktól, így Zlocha emberelőnyös, majd ugyanő egyenlő létszámnál szerzett góljaival két gólos előnyre tettek szert a lila-fehérek. Amikor a középső felvonásban Roczanov is mattolta a rossz napot kifogó Bálizst, Kóger edző Beczét küldte jégre. Volt dolga a cserekapusnak, Zlocha őt is hamar felavatta, ám utána lehúzta a rolót.

Tovább...
 
Jubilált a Német Kisebbségi Önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageBár a Német Kisebbségi Önkormányzat 10 éves jubileumi ünnepségének már vége van, a programon fellépő fiatalok még mindig szorgalmasan gyakorolnak. Messzinek tűnik ugyan a – hagyományosan – tavasszal megrendezendő Székesfehérvári Nemzetiségi Nap, ahol a városunkban élő nemzetiségek bemutathatják hagyományaikat, ám a gyermekeket addig is több fellépés várja: óvodai és iskolai rendezvények, illetve különböző „külhoni” meghívásoknak is eleget tesznek.

Tovább...
 
A reformáció emlékünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageImageLuther Márton, az Ágoston-rendi szerzetes 1517. október 31-én szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, hogy kinyilvánítsa elkülönülését a középkori keresztény egyháztól, s felhívja a figyelmet a Biblia aktuális üzenetére. Ez volt a reformáció kezdete, amelyről a városunkban található történelmi protestáns egyházak is megemlékeznek:  az ünnepi sorozat ma, 18 órakor kezdődik el a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomában.

Tovább...
 
Művészek - Ősiből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

A Szigethalmi Művészek közös kiállítása látható november 2-ig a székesfehérvári Bányató Galériában, majd másnap egy újabb társaság mutatkozik be: az Ősi Kovács Alkotóműhely. A tárlat egy hónapig áll nyitva az érdeklődők előtt.

 
Ülésezni fog a Párbeszéd Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageA jövő hét folyamán összeülnek a Párbeszéd Tanács tagjai, hogy a gazdasági válságról, s annak megoldási lehetőségeiről tárgyaljanak. Ennek során napirendre kerül a Polgári Frakció által kidolgozott, hét pontból álló támogatási program, amely a kis- és középvállalkozások „megmentését”, s ezáltal a Székesfehérváron dolgozók munkahelyének megmaradását hivatott megcélozni. - Az említett tervezetet alább kapcsolt cikkünkben olvashatják el.

Tovább...
 
Elhalasztják a mérkőzést Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageOsztrák kérésre elhalasztják a november másodikára tervezett női Interliga harmadik fordulóját. – kaptuk a hírt Gyölcsös Ferenctől, a fehérvári női rugby csapat edzőjétől – A mérkőzés új időpontja: november 16., 12 óra. Helyszíne: Székesfehérvár, Köfém Rugby pálya.

 
Helloween Party a koripályán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageBoszorkányok, csontváz-emberek és ördögök száguldoztak este a székesfehérvári Jégpályán. A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztálya ugyanis Helloween Party-t rendezett, ahová a sportoló lányok meghívhatták szüleiket és barátaikat is. A party vendégei jelmezversenyen riogatták társaikat, s ügyességi feladatokon is részt lehetett venni: ezen egy koris-tanuló és egy „amatőr” indulhatott el közös párt alkotva, ami igencsak víg perceket okozott a vendégeknek.

Tovább...
 
Ideje lecserélni a matricákat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

A közlekedési társaságok ma még elfogadják az előző féléves matricákat, november elsejétől viszont már csak a 2008/2009-es tanévre kiadott, kék színű, hologramos matrica érvényesíti a diákigazolványokat. (Felsőoktatásban tanulóknál a címkén fel van tűntetve az intézmény neve és az adott kar betűkódja is.) Azok a diákok, akik csak az említett tanévben, vagy azt követően töltik be a 18. életévüket, továbbra is „teljes joggal” használhatják igazolványukat.

 
Kihúzták a nyertesek nevét a Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageKisorsolták a Vörösmarty Színház „Bérlet-akciójának” nyerteseit tegnap este a teátrum kávézójában. A program műsorvezetője Vasvári Csaba igazgató volt, a díjakat pedig dr. Szabó László közjegyző jelenlétében a készülő Copperfield Dávid produkció gyermekszereplői húzták ki. Elsőként Czédulás Felícia lépett a gömbhöz, amelyben az összes, teljes áron bérletet vásárló nevét elhelyezték, s a szokásokkal ellentétben a fődíjjal kezdték a sort.

Tovább...
 
A Polgári Frakció közgyűlési értékelése Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

Image„Ha nem lett volnan az utolsó napirendi pont, azt mondanám, hogy hatékony, gyors és a város érdekében zajló közgyűlés szünetében vagyunk.” – nyilatkozta tegnap Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, majd Égi Tamással, a Pénzügyi Bizottság elnökével sajtótájékoztatót tartott arról, hogy milyen fontosabb döntések születtek az ülés első szekciójában.

Tovább...
 
Az utolsó percekben kaptunk ki Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 31.

ImageEgy fáradt Alba Volán lépett jégre Innsbruckban, amelyen a hazaiak góljára Kovács Csaba révén még válaszoltunk, de öt perccel a vége előtt Unterluggauer kihasznált egy emberelőnyt, majd öt másodperccel a vége előtt megkaptuk a harmadikat. - „Az Alba Volán jelenleg nem engedheti meg magának, hogy sok kisbüntetést kapjon, mert fáradt csapatunkon akkor átgázolhat az Innsbruck” – mondta Ted Sator vezetőedző a tabella utolsó előtti helyén tanyázó tiroliak elleni mérkőzés előtt, de nem kellett emberelőnyös szituáció a hazaiaknak, hogy bevegyék az ezúttal Hetényi Zoltán őrizte fehérvári kaput.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21363 - 21373 / 22923