Kezdőlap
Új digitális tachográf  fizess, ha nem pihensz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes dolgozói ma délelőtt vettek részt azon az oktatáson, amelyen az új digitális tachográf leolvasók kezelését ismertették velük. E szerkezeteket ugyanis néhány napon belül alkalmazni fogja a rendőrség, hogy segítségükkel ellenőrizni tudják a gépjárművezetők jogszabályban meghatározott vezetési-pihenési idejét: az előírások szerint 4,5 órás vezetés után háromnegyed órás szünetet kell tartani. A 6 perces túllépésért 50.000 Ft-ot kell fizetni, 90 perc felett pedig 400.000 Forintos bírságot szabnak ki.

 
Az utolsó percek döntöttek a rangadón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageA Fehérép Alcoa FKC és a Győri Audi ETO mérkőzésén az első félidőben egyszer sem sikerült vezetést szereznie a bajnoknak, az izgalmas hajrában mégis vendéggyőzelem született – pedig remekül küzdő fehérváriak végig nyílttá tudták tenni a rangadót, a második félidőben négygólos hátrányból is egyenlítettek. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens - Laima Bernataviciute és Görbicz Anita tíz-tíz góllal bizonyultak a találkozó legeredményesebb játékosainak.

Tovább...
 
Állatszerető emberek segítségét kérik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageA székesfehérvári Herosz Állatmenhely dolgozói értetlenül és felháborodva állnak a karácsonyt követő hétvége eseménye előtt. Rekvényi Renáta, a menhely egyik önkéntese elmondta, hogy nyitvatartási időn kívül egy nagyobb személyautó gördült a Herosz bejáratához. Megkérdezésükre elmondták, hogy a kutyájuk nemrégen kölyköknek adott életet. Ők úgy gondolták, hogy jelenleg is teltházzal (220 kutya és 50 macska) és napról napra élő és működő menhelyen otthagyják az anyát és a 11 kölyköt.

Tovább...
 
Határérték felett volt, de nem lesz szmogriadó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

A határértéket meghaladó szállópor-koncentráció miatt összeült tegnap délután a Székesfehérvári Védelmi Bizottság. Székesfehérváron nem jellemző még az sem, hogy a tájékoztatási határértéket megközelítse a „szmog”, most viszont egyik nap túllépte a megengedett határt is: a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelzése alapján a szállópor (PM10) légszennyező anyag koncentrációja január 10-én 101,7 volt, és így meghaladta a 100 mikrogrammm/köbméter-es riasztási küszöbértéket.

Tovább...
 
A doni kápolnánál... Nyomtatás E-mail
Írta: Síró Imre   
2009. január 13.

ImageMár jó néhány éve járnak ki a gyerekeim a Doni kápolnához, mint a tűzért felelős cserkészcsapat tagjai. Most, hogy a legkisebb fiam is kiment, elhatároztam, én is kimegyek, mégha a busztól sötétben kell gyalogolnom is a Mészeg-hegyre. A buszmegállóban a buszos, mikor leszálltam a sötétben, fucsálkodva nézett rám. Sőt néhány percig még állt, várva hogy visszafordulok.

Tovább...
 
Varázslatos Magyarország Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageHazánk tájait szeretné bemutatni festményeivel Simon M. Veronika Munkácsy- és PRO VINO érdemérmes festőművész, s e tervet megvalósítván „Varázslatos Magyarország” címmel kiállítást rendez Budapesten, a Kinizsi Vinotékában. A tárlat holnap, 17 órakor nyílik meg, amelyen közreműködnek a Táncsics Művészkör éneklő-zenélő-táncos tagjai is. A képeket Szalai Gyula méltatja majd.

Tovább...
 
Dvéri Zsolt gyorsan gyógyul Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageDvéri Zsoltnak engedélyezték az orvosai, hogy naponta fél órányi „könnyű mozgást” végezzen. A négyszeres válogatott játékost decemberben érte egy baleset: egy fúróval dolgozott otthonában, amelynek letörött a feje és a leszakadt darab átlyukasztotta a szemgolyóját. Az FC Fehérvár focistája nem vesztette el a szeme világát, nem sérült meg a látóidege, s néhány hetes lábadozás után ismét futhat, úszhat vagy kerékpározhat, hogy fokozatosan terhelje szervezetét - kerülve a túlzott megerőltetést.

 
Gokart- és járműszépségverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

A „Járműszépségverseny 2009” bemutatása mellett egy kedvezményes gokart versenyt is meghirdetnek Mogyoród szívében, a HungaroKartban. – kaptuk a hírt Tóth Lászlótól, aki elmondta: a helyek limitáltak és csak az első 60 nevező vehet részt a szombat délutáni viadalon. A jelentkezési határidő: január 14 (szerda). A további részleteket alább olvashatják el.

Tovább...
 
Az Igazi Wass Albert Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageWass Albertről tart előadást Takaró Mihály író, irodalomtörténész 2009. január 14-én (holnap), 18 órától a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti Központjának Nagytermében. A műsoron közreműködnek a Hermann László Zeneiskola növendékei. A program ingyenes és felekezeti hovatartozás nélkül bárki számára látogatható.

Tovább...
 
Késik a kormány ifjúságstratégiája Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. január 13.

ImagePótcselekvés csupán a Nemzeti ifjúsági stratégia tervezete Ágh Péter (Fidesz) szerint, ráadásul - bár a határidő már lejárt - a dokumentum még mindig nem került a parlament elé. A Magyar Hírlap írt az ügyről.

Tovább...
 
Találkozó a gázkorlátozás miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageA Fejér Megyei Védelmi Bizottság a rendkívüli hideg és a gázkorlátozás miatt hozott határozatára hivatkozva megbeszélést hívott össze néhány perccel ezelőtt Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke a Fejér megyei civil szervezetek vezetői és képviselői részére. A találkozót a Megyeháza Címertermében tartják, s részt vesz rajta a Fejér Megyei Védelmi Bizottság képviselője is.

 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21363 - 21373 / 23484