Kezdőlap
Teherautók ütköztek Iszkaszentgyörgynél Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 26.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat csütörtökön dél után nem sokkal. Iszkaszentgyörgy és Guttamási között kettő rakomány nélküli teherautó ütközött. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez. A helyszínen, Iszkaszentgyörgy határában a Mercedes Actros teherautó pótkocsija az ütközést követően az úton a jobb oldalára borult, az Iveco Eurocargo pedig az út menti árokpartra hajtott.

Tovább...
 
A frakciók támogatták az SZMSZ-módosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Image„Nincsen nagy koalíció sem politikai, sem gazdasági értelemben! Csupán arról van szó, hogy közös felelősségünk megteremteni a város működésének biztonságát! ” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András annak kapcsán, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése ma délelőtt a frakciók támogatásával megszavazta az 5. napirendi pontot, amely a Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 5/1999. (III.24.) rendeletének módosítására irányult.

Tovább...
 
Holnap kezdődik... Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 25.

ImageA FIDELITAS Országos Sporthétvége holnap kezdődik Kiskunfélegyházán, amelyen a székesfehérvári Fidelitas-tagok is részt vesznek! A programra több, mint 350 fiatal regisztrált, 26 focicsapat adta le a nevezését és számos híresség jelezte részvételi szándékát. A részletes programot itt olvashatjátok:

Tovább...
 
"Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Image„Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson.” – hangzott el Gáspár Attila temetésén, majd fanyar igazságként elkezdett esni az eső. A megemlékezők mégse kerestek menedéket. Túlságosan tisztelték ahhoz az 55 évesen elhunyt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert, természetvédőt, a városi közélet meghatározó személyiségét, aki a Környezetvédelmi Bizottság szakértője volt (az ő kezdeményezésére indult el a Sóstó Rehabilitációja). Temetését a Sóstói Katolikus Temetőben tartották ma délelőtt... 

Tovább...
 
Az Ability Park road showja Székesfehérvárra érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageA fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Székesfehérváron, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat. – tudtuk meg Bence Dorinától, az Open Communications Kft.kommunikációs tanácsadójától - Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show holnap érkezik városunkba, s szeptember 28-ig várja a játszani vágyókat megújult játékokkal, mozgó élmény-elemekkel.

Tovább...
 
Megvalósul a Polgári Frakció legújabb "kultúra-támogatása" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageVégre! Csupán csak másfél hónapot kellett várnia a Polgári Frakciónak arra, hogy érdemi választ kapjanak Warvasovszky Tihamérhoz intézett levelükre, amelyben azt kérték, hogy a Város támogassa azt, hogy a Munkácsy-kiállítást és a Bibliai találkozások című tárlatot a székesfehérvári diákok díjmentesen látogathassák. Brájer Éva, a kulturális Bizottság elnöke és Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnok a múlt héten kérte a média "nyilvánossághozó" segítségét – mivel polgármesterünk nem nyilatkozott ezügyben, s hiába keresték fel személyesen az illetékeseket a Városházán. Az erőfeszítés eredményes volt.

Tovább...
 
SDiLA+ Továbbképzés földhivatalvezetőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageMegújította és újraindította a SDiLA képzést a GEO. – tájékoztatta szerkesztőségünket Prof. Dr. Márkus Béla intézetigazgató, akitől megtudtuk, hogy e program tulajdonképpen egy menedzsment tanfolyam, amit a földhivatali felsővezetők számára dolgozták ki. Az egyetem most a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályával, több megyei hivatalvezetővel és a FÖMI-vel folytatott igényfelmérésre alapozva rendezi meg a képzést.

Tovább...
 
Brutális földet érés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageAmit a Dunaferr elleni idegenbeli győzelemmel felépített a Fehérép Alcoa FKC, azt szerdán rögtön le is rombolta hazai pályán a Békéscsabával szemben. – kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől, aki elmondta: A fehérváriak úgy szenvedtek hétgólos vereséget, hogy a második félidőben mindössze hét gól lőttek. A Békéscsaba fennállása első győzelmét aratta Székesfehérváron, és négy forduló után továbbra is pontveszteség nélkül áll a bajnokságban.

Tovább...
 
Lerepült egy BMW a 81-es főútról Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 25.

ImageÁrokba borult személygépkocsihoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán kora este. A jelzés szerint a 81-es főúton egy árokba borult autóban egy édesanya volt a gyerekeivel. A tűzoltók ennek megfelelően két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez. - A helyszínen, Magyaralmás magasságában egy osztrák rendszámú BMW személygépkocsi lehajtott a körülbelül három méter mély töltésen, átfordult, végül az úttól körülbelül nyolc méterre a kerekein állt.

Tovább...
 
Ma ülésezik a Városi Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Ezekben a percekben kezdi meg szeptemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A megszokott 9 órás „indulás” a mai napon 10 órára módosult, hogy a képviselők előtte részt tudjanak venni Gáspár Attila temetésén a Sóstói katolikus temetőben. A Közgyűlés ülésének részletes napirendi pontjai alább olvashatók.

Tovább...
 
MK: 16 között az FCF II is Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 25.

ImageTegnap délután a Magyar Kupában játszó másik együttesünk, a Csucsánszky Zoltán által dirigált FCF II az NB-III Bakony csoportjának listavezetőjét, a Veszprémet fogadta Sóstón. A hazaiak a Halasi - Nagy Tamás, Vaszicsku, Bencze, Farkas Viktor - Csurka, Kovács, Hegybányai - Molnár, Gyurcsó, Lelkes összeállításban léptek pályára. Az első félidő első jelentősebb megmozdulása a 22. percben történt, amikor Tatal 22 méterről küldte kapura a labdát, amelyet Halasi a felső léc felé tolt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21363 - 21373 / 22549