Kezdőlap
Focibérleteket adományozott a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Image„Nemcsak a szigorú pénzügyi alapokon nyugvó szociális ellátó-rendszeren keresztül lehet segíteni a rászorulóknak.” – jelentette ki Vargha Tamás választókerületi elnök, önkormányzati képviselő a Sóstói Stadionnál tartott sajtótájékoztatóján, majd szezonbérleteket nyújtott át a Polgári Frakció nevében az FC Fehérvár őszi mérkőzéseire egy felsővárosi úrnak, s két unokájának.

Tovább...
 
Hunyadi László - tökéletes hangzásban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Nemsokára felhangzanak a Városház téren Erkel Ferenc „Hunyadi László” című operájának dallamai a Musica Regia programsorozat részeként. Az előadás tökéletes hangzásáról Nexo PS15-ös ládák és PS1200-as hangfalak gondoskodnak. A rendszer teljesítménye 2 x 4KW, a keverő pedig negyven csatornás. Sőt, még a Szent Imre templom orgonáját is hallhatóvá teszik a közönség számára.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 01.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Spányi Antal püspök a Magyar Sydney Ifjúsági Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008. július 15. és 20. között rendezték meg a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozót az ausztráliai Sydney-ben. A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világeseményt minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb, 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, köztük több ezer magyar. A távolság és a költségek miatt idén kevesebb magyar fiatal tudott részt venni a világtalálkozón.

Tovább...
 
Elfogták a fehérvári rendőrök az egyik legjobban keresett bűnözőt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Székesfehérváron fogták el az országos körözési lista 9. helyén szereplő bűnözőt tegnap reggel. A rendőrök az Auchan áruház előtti körforgalomnál ismerték fel a férfit, akit autós, majd gyalogos üldözés után sikerült is kézre keríteniük. A bűnöző ellen a gödöllői és a tatabányai kapitányság is elfogatóparancsot adott ki lopás miatt, valamint II-III. kerületi, a szolnoki, veszprémi, kecskeméti, s a székesfehérvári városi és Fejér megyei bíróság is nagy erőkkel kereste már.

 
Készül már a kerékpárút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageHamarosan elkészül a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. Az első szakaszt, amely a Korona Zrt. telephelyéig vezet, már birtokukba vehették a kerékpárosok, ahogy a vasút utáni területen is vígan tekerhetik biciklijüket a sportbarátok. A 132 millió forintból megvalósuló beruházás kezdeti munkálatait és a jelenlegi állapotokat fotóinkon Önök is megtekinthetik.

Tovább...
 
Viszlát Réber Úr! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageEgy vidám családi délután keretében búcsúznak el Réber László kiállításától a Csók István Képtárban augusztus 2-án. A Terembura Kulturális Egyesület 16 órától várja a gyermekeket a kreatív foglalkozással egybekötött programra, amely során természetesen újra meg lehet szemlélni az alkotó gyermekkönyv-illusztrációit, hogy aztán felelevenüljenek Janikovszky Éva és Lázár Ervin meséi.

Tovább...
 
Motorbaleset - agyi sérülés - kóma: segítsünk a kisfiúnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

Szörnyű csapás érte a Börgöndpusztán élő Kerpel családot: gyermeküket, a jelenleg 9 éves Szabolcskát két évvel ezelőtt egy cross-motoros elütötte. A kisfiú a baleset következtében súlyos agyzúzódást szenvedett, agyödéma alakult ki nála, megsérült a beszéd-központja, az agytörzsi roncsolódás miatt lebénultak a végtagjai, a kisagya se maradt ép, afáziában, ataxiában szenvedett, s még sorolhatnánk.

Tovább...
 
Újabb felszámolási eljárás a Vidivel szemben! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 31.

ImageMikor lesz ennek már vége? - A Fehérvár FC vezetése a Fejér Megyei Bíróság mai napon kézhez vett végzéséből arról értesült, hogy a SZUNA Kft. felszámolási eljárás lefolytatása iránti kérelmet terjesztett elő a Fehérvár FC Kft. ellen 840.000.-Ft kölcsöntartozás és járulékai erejéig. A kölcsöntartozást a SZUNA Kft. egy, a bírósági beadványhoz is csatolt, mindösszesen nyolc sorból álló „Kölcsönadási szerződés” elnevezésű dokumentumra alapozza.

Tovább...
 
Dr. Mohácsy Károly halálára Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 31.

Ma reggel nagy veszteség ért bennünket. Örökre elaludt Dr. Mohácsy Károly, a köztiszteletben állt középsikolai tanár, Székesfehérvár díszpolgára, a közismert tankönyvszerző. Abból a fajtából való volt, akit tudós tanárnak hívnak. Irodalomkönyvei a középiskolákban igen nagy sikert arattak. A szó szoros értelméne TANÁR volt, akár órát tartott vagy éppen szakfelügyelt.

Tovább...
 
Bezárt az uszoda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageA nyári karbantartási munkálatok miatt augusztus 25-ig zárva tart a Csitáry G. Emil Strandfürdő és Uszoda uszoda-részlege. A bérlettel rendelkezők ezidő alatt 6-tól 9 óráig használhatják – a strandolóktól zavartalanul - a Városi Strand nagymedencéjét. A fürdőbelépő egyébként gyermekeknek és nyugdíjasoknak 320 Ft-ba kerül, a felnőtteknek pedig 610 Ft-ot kell fizetniük.

 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21363 - 21373 / 22047