Kezdőlap
Hóvirág: a kikelet és a remény szimbóluma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 21.
ImageAz Odüsszeia az egyik kedvenc olvasmányom volt ifjú koromban. Élvezettel olvastam Homérosz méltán elhíresült eposzát, mely végtelen izgalmakat rejtett számomra. Zombik ugyan nem voltak benne, de azért akadt bőven egyszemű szörny, emberevő szörnyeteg és félelmetes örvény is, úgyhogy a mai fiataloknak is ajánlom, lesz olyan élvezetes, mint a Kaptár első részei, vagy a Gyűrűk ura. S már ebben a történetben is feltűnt egy bájos növény: a hóvirág!
Tovább...
 
Eredetvédelmi Fórum Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 21.
ImageAz Eredetvédelmi Fórumsorozat következő állomása Székesfehérváron lesz 2018. február 28-án, szerdán. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz között. A részletek alább olvashatók el. 
Tovább...
 
Filmvetítés: JANUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 21.
ImageA JANUS című tévéfilmet tekinthetik meg az érdeklődok a Szent István Művelődési Házban. A program során egy beszélgetésre is sor kerül Sinka Jenővel, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének Fejér megyei elnökével. A rendezvény alatt megtekinthető a Sinka Jenő által összeállított emlékkiállítás is!
Tovább...
 
Baczakó Péter súlyemelő emlékverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 21.
Bódis – Szabó Katinka sérülten is teljesítette a kitűzött célt a Baczakó Péter Súlyemelő Emlékversenyen. A székesfehérvári versenyző tovább öregbíti városunk hírnevét súlyemelő eredményeivel. 
Tovább...
 
Új tűzoltók érkeztek Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy   
2018. február 21.
ImageÖt új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A tiszthelyettesek februárban eredményesen teljesítették a Tűzoltó II. részszakképzést, amelynek zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek.
Tovább...
 
Egy hónapon át lehet nevezni a Diáknapokra Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós, Fehérvári Programszervező Kft.   
2018. február 20.
ImageElindult a jelentkezés az idei Fejér Megyei Diáknapokra. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális eseményt április 13–15. között rendezi meg a Fehérvári Programszervező Kft. Dunaújvárosban, a nevezéseket március 12-ig fogadják.
Tovább...
 
Méz, méz, méz.. Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 20.
ImageElőször rendeznek Mézfesztivált Székesfehérváron, és harmincadik alkalommal ad otthont városunk az Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak a hónap utolsó hétvégéjén. Február 23-án, pénteken a Belvárosban méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására, lovagrendek felvonulása várja az érdeklődőket. A szakmai napra szombaton a Videoton Oktatási Központban kerül sor.
Tovább...
 
Magyar Ápolók Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. február 20.
ImageHazánk első főápolója születésnapja alkalmából megemlékezést tartottak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház parkjában álló Kossuth Zsuzsanna szobornál. A Magyar Országgyűlés 2014-ben február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította.
Tovább...
 
Kuckónyi adomány a rászorulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 20.
ImageNevéhez és küldetéséhez méltó módon minden létező lehetőséget kihasznál a Velencén és a tókörnyéki településeken élő rászoruló családok, kiváltképp a gyermekek támogatására a Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány. A Fekete Zsuzsanna vezette szervezet munkatársai és segítői hétről hétre kitalálnak valamit, amivel nemes küldetésüket erősíthetik. A legújabb kezdeményezés az "Adomány kuckó" névre hallgat.
Tovább...
 
4+1 koncert más-más helyszínen és hangulattal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 20.
ImageTöbb mint koncert! mottóval, harmadik alkalommal, megújult formában indítja útjára a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Négy különleges koncertet hallhat, láthat a közönség négy különféle helyszínen, sőt, idén először lesz egy bevezető, nulladik hangverseny is. Újdonságként a koncertekhez izgalmas beszélgetések kapcsolódnak ismert személyiségekkel, áttörve a zene megszokott kereteit.
Tovább...
 
Fehérvári táncosok bemutatója a Néptánc Antológiákon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 20.
ImageAz Alba Regia Táncegyüttes három generációja is képviseli a székesfehérvári nagy múltú táncműhelyt a 2017. év legjobb táncegyütteseit és koreográfiáit összefoglaló Néptánc Antológiákon.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 21444