Kezdőlap
Miért ne lehetne Neked is saját strandod? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. április 14.
Hamarosan itt a nyár, és az előrejelzéseket látva kijelenthető, hogy idén sem lesz könnyű az utazás: legyen szó belföldi vagy külföldi kirándulásokról. Minden valószínűség szerint ebben az évben is sokan a kertjükben fognak nyaralni. S, hogy mi kell a napsütéstől felforrósodott, kánikulától szenvedő testnek? Elsősorban hűsítő víz – vagyis egy medence!
Tovább...
 
780 éve zajlott a muhi csata Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 14.
A 780 éve lezajlott muhi csata előzményeit, körülményeit és magát a tatárjárást elemzi Szabados György történész a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont oldalán, a „Meg lehetett volna nyerni a muhi csatát?” kérdés mentén indulva. Az elemzés mellett fehérvári fiatalok közreműködésével, a 2019-es Koronázási Ünnepi Játékok óriás sakk előadásával is felidézhetjük a csatát a Youtube-on.
Tovább...
 
Néma főhajtás a katyńi áldozatok emléke előtt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
Néma koszorúzást tartottak Székesfehérváron kedden, a katyńi vérengzés áldozatainak emléknapján a Jávor Ottó téren, a Katyń Emlékkeresztnél. Azon mintegy 22.000 lengyel értelmiségi, tiszt és tisztségviselő előtt hajtottak fejet, akik a keleti Golgotán vesztették életüket.
Tovább...
 
Alkotók, kutatók, művészek pályázatát várják a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
A Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma idén is pályázatot hirdet a városban élő, dolgozó vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára, amellyel alkotó tevékenységüket kívánja segíteni. A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. április 30.
Tovább...
 
Anyáknapi pályázatot hirdet a VOKE! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 14.
Antonie de Saint-Exupéry „Jól csak a szívével lát az ember” idézetével hirdet anyák napja alkalmából pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. A gyerekeket szebbnél szebb kreatív alkotások készítésére hívják egészen április 26-ig.
Tovább...
 
Csütörtökig tart a fűtési idény, de van lehetőség a hosszabbításra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 14.
Április 15-ig, csütörtökig tart a fűtési idény Székesfehérváron, ekkor állítja le a SZÉPHŐ Zrt. a fűtési rendszereket. További egy hónapig, az úgynevezett rendelkezésre állási időszakra lehet még kérni a szolgáltatás meghosszabbítását. A közös képviselők, a lakásszövetkezetek, illetve a fűtési megbízottak a SZÉPHŐ megújult online ügyfélszolgálatán nyújthatják be a hosszabbítási igényeket – olvasható a cég honlapján.
Tovább...
 
Dr. Tálos Péter a MÁV Előre Sport Club új elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2021. április 14.
Rendkívüli közgyűlést tartott a MÁV Előre Sport Club, amelynek legfontosabb napirendi pontja az új elnök személyének megválasztása volt. Nagy Róbert leköszönő elnök helyét dr. Tálos Péter, a Foxconn csoport magyarországi alelnöke veszi át.
Tovább...
 
Wekerle Sándor és a dualizmus kora Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
A Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskolával együttműködve " Wekerle Sándor és a dualizmus kora" címmel grafikai pályázatot hirdetett meg a centenáriumi évfordulóra. A pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül, a legjobb munkákból augusztusban kiállítást rendeznek a móri Lamberg-kastélyban.
Tovább...
 
Kaland! Közösség! Kihívás! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. április 14.
Gyakorlatközpontú ingyenes képzést, játékos oktatást kínál a mindennapi élethez szorosan kapcsolódó területeken a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program, amely már Székesfehérváron is várja a felső tagozatos és középiskolás diákokat. A Collegium fehérvári központjában tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szeptemberben induló szemeszterekre az általános iskolások április 15-től augusztus végéig, a középiskolások június 13-ig jelentkezhetnek.
Tovább...
 
Áramszünet lesz az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan április 14-én, szerdán az Öreghegy több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
IX. (Online) Csíki Versünnep Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
Idén sem marad el a Csíki Versünnep! Az örömteli hírt a magyar költészet napján jelentették be a szervezők az esemény honlapján. A versenyzők biztonsága érdekében idén is a digitális tér ad otthont a jelentkezőknek, akik a XX. századi és kortárs költők műveiből választhatnak verset.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 29287