Kezdőlap
Elkezdődtek az Adventi színpad gyermekelőadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 04.
A karácsonyi várakozás csodáját a gyerekeknél jobban senki sem tudja hitelesebben átadni – nem véletlen, hogy a város egyik legkedvesebb hagyományát az Adventi színpadon délelőttönként fellépő óvodások és kisiskolások jelentik műsoraikkal. Ma délelőtt a Zentai Úti Általános Iskola és az Árpád Úti Óvoda összeállításaival kezdődött a programsorozat.
Tovább...
 
Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. december 04.
A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.
Tovább...
 
Urald a légzésed - és növekedni fog a teljesítményed! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 04.
Tudtad, hogy megfelelő légzéssel optimalizálhatod sportoláskor a regenerációt és direktben tudod növelni a teljesítményedet?
Tovább...
 
Fáj a dereka? – Ne a hideg időjárást hibáztassa! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. december 04.
Ha hideg van, azt nem “érezzük meg a derekunkban”! A derékfájás oka sok minden lehet, de a hideg nem. Dr. Arnold Dénes Arnold fájdalomspecialista szerint az erős, már-már kibírhatatlan derékfájást nem tűrni kell vagy elnyomni, hanem kivizsgáltatni és kezelni.
Tovább...
 
A stressz szerepe a szív- és érrendszeri betegségeknél Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. december 04.
Az állandó stressz hatása az agy mélyen fekvő régiójára kulcsszerepet játszik a szívinfarktus megnövekedett kockázatában – tárták fel amerikai kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.
Tovább...
 
Homoktövis – Ehetjük, ihatjuk, magunkra is kenhetjük! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 04.
Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást, megoldás lehet meghűléses betegségeknél, megfázásnál, influenzánál, száraz bőr esetében, bőrbetegségeknél, magas vérnyomásnál is. – Mi mindenre jó a homoktövis?
Tovább...
 
Hideg időben gyakoribb a szívinfarktus! Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. december 03.
Az alacsony hőmérséklet, a szívproblémákkal küzdő emberek számára különösen veszélyes, ugyanis a beteg szív számára, a hideghez való alkalmazkodás nagyfokú megterhelést jelent.
Tovább...
 
A fenyőtömjén illóolaj gyógyhatásai Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. december 03.
A fenyőtömjént vagy olibánumot ősidők óta használják lelki-érzelmi problémák enyhítésére, de más jótéteményeit is érdemes felfedezni. Ezek közé tartozik, hogy esszenciális olaja gyógyírt jelenthet bőröregedés vagy ízületi fájdalmak ellen, csökkentve a kopásos elváltozásokat Elősegíti továbbá – hegesítő hatása révén – a sebgyógyulást, amellett javít a megfázásos tüneteken. Áttekintés a tömjénolaj gyógyhatásairól és alkalmazásáról.
Tovább...
 
Milyen vitaminok segítik elő a tökéletes látást? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 03.
Több tanács is létezik arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk / és mit ne tegyünk a látószervünk optimális működése érdekében. Fontos például a következetes táplálkozás. Étrendünket úgy kell összeállítanunk, hogy minél több A-, C- és E vitaminban gazdag étel szerepeljen benne.
Tovább...
 
Pályaorientációs nap a Tóvárosi Általános Iskola diákjainak Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. december 03.
Az Oktatásért Felelős Államtitkárság döntése értelmében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően valamennyi közoktatási intézmény plusz egy tanítás nélküli munkanapot kapott, amelyet a fiatalok pályaorientálására fordíthatnak. A Tóvárosi Általános Iskolában ezt hétfőn tartották, amelyen a diákok a székesfehérvári továbbtanulási lehetőségekről kaptak részletes tájékoztatást.
Tovább...
 
Betlehemi szép csillag Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. december 03.
Megnyílt a Szent Korona Galériában a XVII. Betlehemi szép csillag kiállítás. A kiállítást Váczi Márk néprajzkutató, kulturális antropológus nyitotta meg, Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete elnöke és Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház mondtak köszöntőt. A tárlat december 22-ig tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 25705