Kezdőlap
Városismereti séták Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Két izgalmas városismereti sétával csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz a Tourinform Iroda a hétvégén. Szombaton 16 órakor indul a Belváros szobrait bemutató program, míg a vasárnap, szintén 16 órakor kezdődő sétán Székesfehérvár színházi életét ismerhetjük meg. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
Múzeumi beavató csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 15.
Múzeumi beavató címmel a Hetedhét Játékmúzeum Réber Gyűjteményéről szerveznek előadást szeptember 16-án 16 órától. Révész Emese művészettörténész a kezdetektől figyelemmel kíséri a Réber László grafikusművész alkotásaiból kialakított gyűjteményt, amely „Az év kiállítása 2019” címet is elnyerte. A csütörtöki előadáson való részvétel ingyenes, a Szent István Király Múzeum kiemelten a Székesfehérvárra frissen került középiskolás diákok számára ajánlja a programot.
Tovább...
 
A zene szárnyán egészen Csehországig! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. szeptember 15.
Vastaps – hétfő este a nem is olyan messzi Csehországba kalauzolta közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Farkas Ferenc-bérlet első hangversenyén a Vörösmarty Színházba ellátogatók az Osztrák-Magyar Monarchia romantikus mesterei, Antonin Dvořák és Bedřich Smetana kompozícióit hallgathatták Horváth Gábor karmester vezénylésével. A koncert előtt Ruff Tamás, a zenekar igazgatója köszöntötte a közönséget, a művekről és szerzőikről rövid összefoglaló keretében dr. Szabó Balázs művészeti tanácsadó beszélt.
Tovább...
 
Újraindulnak a Fehérvári Kézművesek Egyesületének szakkörei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Újraindítja kreatív szakköreit a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcai alkotóházban. A kezdők és haladók tizenegyféle műhelyfoglalkozás közül választhatják ki a hozzájuk leginkább illőt. Szeptember 19-én, vasárnap Tök Jó Napra is készül a szervezet a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VIII. Országos Hónapja keretében.
Tovább...
 
Fedezzük fel együtt Fehérvár kincseit! Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 15.
Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja az épített örökség szépségeire fogékony kíváncsiakat. Székesfehérváron 2021-ben is kínál érdekességeket a program: körséta a Városházán a polgármesterrel, előadások és bemutatók a Csillagvizsgálóban, vezetett túra a Fejér Megyei Levéltárban, épületbejárás a felújítás alatt álló Szent István-székesegyházban, séták a Belvárosban, koncertek, nyílt balettpróba, kézműves foglalkozás – többek között ezeket az élményeket kínálják a szervezők az érdeklődőknek szeptember 18–19-én. A rendezvény ideje alatt a Szent István Király Múzeum aktuális időszaki és állandó kiállításai ingyenesen látogathatók.
Tovább...
 
Kabalakészítő rajzpályázatot hirdetett a SmartBin Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Kabalájának elkészítésére írt ki rajzpályázatot a SmartBin Székesfehérvár. A környezetvédelem és a fenntarthatóság területén tevékenykedő, fiatalokból álló kezdeményezés keretében szeptember 30-ig várják az alkotásokat. A nyertest a Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón mutatják be Budapesten.
Tovább...
 
Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 15.
4000 darab borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományozott a PatikaPlus Gyógyszertárak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak. Az ajándékot a Karitász önkéntesei fogják szétosztani a rászorulók között.
Tovább...
 
A lemez két oldala – színházi előadás felnőtteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Egy óra nevetőizom-tréninget ígér az az egyfelvonásos színházi előadás, amely hétköznapi élethelyzeteinket, játszmáinkat dolgozza fel Janikovszky Éva A lemez két oldala című műve alapján. A Budai úti könyvtárban szerdán 17 órakor kezdődő programra díjtalan a belépés.
Tovább...
 
Családi életmód hétvége a Jancsárkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 15.
Második alkalommal várja az érdeklődőket a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület a Fehérvári családi életmód hétvége elnevezésű rendezvényére. A szeptember 16–19. között zajló, ingyenes szabadtéri esemény sokféle, testi-lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatos bemutatót kínál a látogatóknak. A gyerekek számára egészségtudatos és környezetbarát életmódra nevelő foglalkozást szerveznek, de lesz interaktív kiállítás és kézműves foglalkozás is, vasárnap pedig az újrahasznosítás jegyében cserebere alkalmat is tartanak a Jancsárkertben.
Tovább...
 
A faragott díszkapu ajándék a közösségnek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 14.
A járványidőszakban készült, és a szemfüles sétálók már láthatták is Vacsi László alkotását a Sóstón, a Zöld tanyánál. A faragott díszkapu a természetvédelmi terület közelében élő fehérvári köszönetének jele: így fejezi ki a természet gyógyító ereje iránti háláját, és ezért is ajándékozta azt a fehérváriaknak. A közösség nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a felajánlásért.
Tovább...
 
A Cselekvő Fehérvár heti programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 14.
Szent Mihály-napi hagyományok, hogyan étkezzünk egészségesen, kézműves foglalkozások – ezen a héten is sokszínű a Cselekvő Fehérvár program kínálata. Válogassanak, használják ki az ingyenes lehetőségeket!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 30460