Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hogyan kezeljük veszteségeinket? Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. november 29.
Ha kimondjuk ezt a szót, veszteség, talán sokunknak elsőre az elmúlás jut eszébe. A társ, egy családtag, közeli vagy távoli rokon, egy ismerős halála. Ám, ha kicsit tovább gondolkodunk, akkor bizony be kell látni, hogy veszteségeink száma ennél jóval több lehet: munkahely- vagy lakóhelyváltozás, egy rossz szokás elhagyása, válás, egy-egy életszakasz lezárása. A szakember szerint egy felnőtt ember akár 40 fajta veszteséggel is találkozhat élete során.
Tovább...
 
Múltbanéző Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 29.
Múltbanéző címmel jelenik meg Román Károly összegyűjtött, eddig nem publikált írásait tartalmazó kötete, amelyet november 29-én, kedden 17 órakor mutatnak be a Vörösmarty Színház kávézójában. A Vörösmarty Társaság gondozásában napvilágot látott könyvről annak szerkesztője, P.Maklári Éva beszélget a szerző özvegyével, Román Károlynéval. Az esten közreműködik Kerkay Rita és Kelemen István színművészek.
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. november 29.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
A Nemzeti Emlékhely tiszteletére új emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea és Bárány Péter András   
2022. november 29.
„Székesfehérvár, Romkert Nemzeti Emlékhely” megnevezéssel, 2000 forint névértékű, bronzpatinázott színesfém emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank. Az új emlékérme a Nemzeti Örökség Intézete kezdeményezésére 2014-ben indult, a hazai nemzeti emlékhelyeket bemutató sorozat kilencedik eleme. A Székesfehérvár alapításának 1050. évfordulója alkalmából megjelenő emlékérmét Szabó Virág szobrászművész tervezte. Az ünnepélyes kibocsátásra a Városháza Dísztermében került sor.
Tovább...
 
Az öröm útján – kiállításmegnyitó, gyertyagyújtás és Újszövetség maraton Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. november 28.
Via Lucis - A feltámadás, az öröm és a világosság útja címmel nyílt Párkányi Raab Péter és Sárba Katalin fotográfus fotókiállítása advent első vasárnapján a Vörösmarty Színház galériájában. A tárlat megnyitóját követően Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Spányi Antal megyés püspök, Berze János református és Bencze András evangélikus lelkész gyújtotta meg a teátrum aulájában lévő advent koszorú első gyertyáját, majd megkezdődött a X. Újszövetség maraton. A fehérváriak a négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg Jézus életét.
Tovább...
 
Advent első vasárnapján felgyúltak az ünnepi fények Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. november 28.
„Énekeljünk víg örömmel… ”több mint hatszáz gyermek hangján szállt a karácsonyi ének vasárnap este a Városház téren, ahol több ezer fehérvári gyűlt össze, hogy a Kisangyalok kara teremtette ünnepváró hangulatban lobbanjon fel az adventi koszorú első gyertyájának lángja. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Spányi Antal megyés püspök köszöntőit követően gyúltak fel a város ünnepi fényei, és mutatta meg magát a közös karácsonyfa teljes pompájában.
Tovább...
 
Varázsecset festőinasoknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 28.
Az óvodásoktól a középiskolás korosztályig várja festészeti foglalkozásokkal a város nevelési-oktatási intézményeibe járó gyermekeket, diákokat a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény. A Szent István Király Múzeum Oskola uta 10. szám alatt lévő kiállítóterében Czóbel Béla festményeivel ismerkednek meg a résztvevők, majd a múzeumpedagógiai foglalkoztatóban a festőpaletta használatát és a színkeverés technikáját sajátíthatják el december 4-ig.
Tovább...
 
Változik a forgalmi rend a Nagyváradi utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 28.
December 1-től változik a forgalmi rend a Nagyváradi utcában. Az utca járda felőli oldalán tilos lesz a megállás. A járda egyetlen, külön KRESZ-táblával is jelzett szakaszán a járda szélessége lehetővé teszi, hogy az úttal párhuzamosan személygépkocsival meg lehessen állni. A többi szakaszon természetesen a járdán sem lehet parkolni.
Tovább...
 
Amit meguntunk, másnak kincs lehet! – kiállítás készül újrahasznosított textilekből    Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. november 28.
Újrahasznosított textilekből készült munkákból tervez kiállítást a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtára. Az intézmény november 29-ig, keddig várja az alkotók felajánlásait.
Tovább...
 
Forgalmirend-változás a Honvéd utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 28.
Forgalmirend-változás lép életbe november 29-én, kedden reggel 7 órától a Honvéd utcában. A Móri úton megkezdődik a vízvezetékek felújítása, így a Honvéd utca zsákutca lesz a Malom utca felől. A Honvéd utca páratlan oldalán tilos lesz a megállás, hogy a kétirányú forgalmat biztosítani tudják.
Tovább...
 
Három szettben maradtunk alul a KNRC ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2022. november 28.
3-0-s vereséget szenvedett a MÁV Előre SC-ST Solar a Kaposvári NRC ellen hazai pályán, a női röplabda Extraliga alapszakasz 6. fordulójában. Mindössze a harmadik játszma hajrájában tudták szorossá tenni a bajnokit Szabó Liliannáék.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 33892