Kezdőlap
Volt egy nemzedék… Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Cslla, Hajnal Csilla   
2020. október 23.
Az ünnep előestéjén tartották a Szemek című tévéjáték díszbemutatóját. Csütörtökön délután a Barátság moziban Polgármesteri elismerő emlékérmet vehetett át dr. Perényi István. Az idén 90 éves, köztiszteletben álló fehérvári állatorvos 1956-ban a forradalom és szabadságharc idején készült, a székesfehérvári eseményeket megörökítő fotói szolgáltak a helyi alkotók által készített film alapjául. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András adta át, és a vetítés előtt köszöntötte a film készítőit.
Tovább...
 
Az akut leukémiában szenvedő Grétáért futottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 23.
A jótékonysági programon több mint hetvenen vettek részt, és 215.700 forint gyűlt össze.
Tovább...
 
Életet ment a használt étolaj összegyűjtése! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 23.
Egyetlen liter használt étolaj akár százezer liter élővizet is képes beszennyezni – felborítva a vizek természetes egyensúlyát. Ezért is fontos, hogy ne kerüljön a lefolyóba/csatornákba, s ne dobjuk ki a kukába se, hanem adjuk le az erre kijelölt gyűjtőpontokon! Csókakőn két hónap alatt közel 400 kg használt étolajat gyűjtöttek össze – óvva így a természetet.
Tovább...
 
Jubileumi vadvirágos hét volt Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 23.
Jubileumi Vadvirág Hetet rendeztek Kincsesbányán, a helyi általános iskolában. Illés József tíz évvel ezelőtt indította útjára a programot, hogy a gyerekeket megismertesse a természettel, a természetvédelemmel - és környéken nyíló vadvirágokkal.
Tovább...
 
Hétfőtől lezárják a Gáz utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. október 23.
Azonnali beavatkozást igényel a Gáz utca alatt haladó távhő főgerincvezeték nyomvonalán az útburkolatban bekövetkezett állapotromlás. Október 26-tól, hétfőtől péntek délutánig lezárás lép érvénybe a javítási munkálatok céljából: az utca a 9-11. számú társasházak közötti kijelölt gyalogosátkelőhelyig a Rákóczi utca, valamint Sarló utca irányból zsákutcaként működik. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
Tovább...
 
ROBOTEXPÓ-ra várja az érdeklődőket az Alba Innovár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 23.
A jövő oktatásába, a digitális technológia nyújtotta lehetőségekbe enged széleskörű betekintést a ROBOTEXPÓ, melyet az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ szervez október 29-én, a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban. A konferencia nyilvános, a jelentkezéseket egészen a konferencia napjáig, de akár a helyszínen is fogadják.
Tovább...
 
Betlehemi csillagok és mesélő textilek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 23.
Idén két ünnepváró pályázattal készül az adventre a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Ismét meghirdették a hagyományos Betlehemi Szép Csillag pályázatot, melyre természetes anyagokból készült alkotásokat várnak. A Mesélő Textilek felhívásra a pályázók szívéhez közel álló textileket, családi örökségeket, ereklyéket lehet beküldeni a hozzájuk kötődő különleges történetekkel együtt. A pályaművekből november 28-án ünnepi kiállítás nyílik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
Óperenciás Mesemondó Verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 23.
Október 22-ről november 3-ra módosították a jelentkezési határidőt az Óperenciás Mesemondó Versenyre. A három fordulós vetélkedőn Fejér megyei általános iskolások vehetnek részt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében.
Tovább...
 
Csákvári meglepetés a kupában Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. október 22.
Enyhén szólva is pocsékul szerepel eddig a labdarúgó NB II-ben a Csákvár együttese, hiszen 12 fordulót követően sereghajtó, mindössze 4 megszerzett ponttal. Főképp azok után sokkoló ez a klub szimpatizánsai számára, hogy a tavalyi szezonban végig az élmezőnyben tartózkodott, sokig listavezető is volt.
Tovább...
 
Imádságos gyertyagyújtás és felvonulás Székelyföld autonómiájáért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 22.
Október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napja. A Székely Nemzeti Tanács felhívásának eleget téve Székesfehérvár városa is csatlakozik a székelyek önrendelkezését támogató összefogáshoz. Október 25-én, vasárnap 16.30 órakor gyertyagyújtás lesz a Maroshegyen, a Balatoni úti székelykapunál, majd a résztvevők fáklyákkal a kezükben átvonulnak a koronás körforgalomig. A nyilvános eseményre tisztelettel invitálnak minden érdeklődőt és támogatót!
Tovább...
 
Október 31-ig kell leadni az ebösszeíró lapokat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. október 22.
Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. A hónap utolsó napjáig várják azokat az adatlapokat, amelyeket – postai úton július végéig – eljuttattak a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető a város honlapjáról. Az ebösszeírás során mindenki nyilatkozik a tulajdonában/tartásában élő kutyák számáról. Az adatlapokat 2020. október 31-ig kell visszaküldeni a Polgármesteri Hivatalba.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 28013