Kezdőlap
Hogyan lesz szép és egészséges a tulipánod? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. május 13.
Miért kell pihentetni a tulipán hagymáját? Hogyan ültessük el e szépséges növényt? Másként kell-e bánni a cserépbe került hagymával, mint a kertben fejlődő társáéval? Kiderül az alábbi cikkből!
Tovább...
 
Tárlatvezetés a Kietlen lankákon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 13.
Az alkotó, Süveges Rita tart tárlatvezetést május 13-án, pénteken a Kietlen lankák című kiállításában. A 18 órakor kezdődő eseményen többek között az is kiderül, melyik országban található a Pokol kapuja.
Tovább...
 
Vasárnap Böjte Csaba atya mutat be szentmisét a Ciszter templomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 13.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója mutatja be a vasárnap 9 órakor kezdődő szentmisét a Ciszterci templomban Székesfehérváron. A misét követően adják át azt az adományt, amellyel a fehérvári közösség a szerzetes templomépítő munkáját támogatja.
Tovább...
 
Verslábak neccharisnyában Nyomtatás E-mail
Írta: Hermánné Klára   
2022. május 13.
Kortárs költőnők verseiből állt össze az az előadás, amelyet május 15-én, vasárnap 15 órakor láthat a közönség az Öreghegyi Közösségi Házban. A Verslábak neccharisnyában című darabba olyan műveket válogatott az E-Mancik Színházi Manufaktúra négy színésznője, amelyek bemutatják a női lét különböző életszakaszainak kérdéseit. Az ingyenes előadás a Köszönjük, Magyarország program keretében valósul meg.
Tovább...
 
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Magyar Klasszikus Zene Napi koncertje Nyomtatás E-mail
Írta: ARSO; Csordás Csilla (ÖKK)   
2022. május 13.
Kodály Zoltán, Eötvös Péter és Dobri Dániel zeneszerzők művei csendülnek fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Magyar Klasszikus Zene Napi koncertjén. A „Pár-Beszéd” címet viselő hangverseny május 16-án, hétfőn 19 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol nemcsak a hangszerek szólalnak meg, hanem a kortárs zenéről, zeneszerzésről is beszélget dr. Szabó Balázs zenetörténész Dobri Dániellel, hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Hagyományőrző bemutatókkal készülnek az Emlékhelyek Napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 13.
Március 14-én, szombaton rendezik meg az Emlékhelyek Napját, melyhez ismét csatlakozik a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. "Harctéri élet az első vonalban – 1942 " címmel hagyományőrző bemutatókra kerül sor a külső harctéren. Ezen a napon a KEMPP teljes területe csak belépővel látogatható, melyet kizárólag készpénzzel lehet megvásárolni.
Tovább...
 
Ingyenes programok az Emlékhelyek napján Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2022. május 13.
Középkori élő sakk, hagyományőrzők bemutatója, játékos ismeretterjesztő és kézműves foglalkozások családoknak, gyerekeknek, szakmai előadások az egykori koronázótemplomról, a helyhez illő muzsika és különleges, fényjátékkal kísért vezetés a romok között – május 14-én, szombaton minden korosztály számára kínál érdekes programot a Nemzeti Emlékhely a belvárosban.
Tovább...
 
Jubileumi Kedvenc Kupa Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Viktória   
2022. május 13.
A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub idén május 14–15-én rendezi meg országos keresztrejtvényfejtő versenyét, amelynek helyszíne ezúttal a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar lesz. A jubileumi, XX. Kedvenc Kupa egyéni és csapatversenyében kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőznek meg egymással a rejtvényfejtők. A versenyen nincs nevezési díj, a résztvevők a helyszínen is regisztrálhatnak a versenyek előtt.
Tovább...
 
„Négy évszak – Lenyomatok” – fotópályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2022. május 13.
Természeti kincseink megörökítése Nadapon és a Bence-hegynél, vagy éppen egy-egy itt elkapott, szép emlékként szolgáló portréfotó egyaránt sikerrel szerepelhet a most meghirdetett fotópályázaton. Az Aranyeső Alapítvány „Négy Évszak – Lenyomatok” címmel várja az alkotásokat május 30-ig. Mindenki küldhet be fotót, aki járt már ezen a szép vidéken, és van egy-egy örömteli, emlékezetes pillanata, mely ide köti őt – mondják a szervezők. Dr. Hátsági-Horváth Miklóssal beszélgettünk a pályázatról és az értékmentő kezdeményezés indíttatásáról.
Tovább...
 
Búcsú Horányi Ottiliától Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 12.
A város közössége gyászmise keretében búcsúztatta Horányi Ottilia énektanár, karnagyot a Szent Imre Plébániatemplomban szerdán. A szentmisét Spányi Antal megyéspüspök tartotta. Székesfehérvár nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vett búcsút.
Tovább...
 
A napfény szigetén segít honfitársainak (is) Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. május 12.
A sors útjai kifürkészhetetlenek, bizony igaz ez a régi frázis. Ha valaki, ezt egészen biztosan alá tudja támasztani a saját példájával Kontou-Szabó Zsuzsanna, aki húszas évei elején jutott el Görögországba, Rodoszra turistaként, ahol megismerkedett egy kitartó helyi fiatalemberrel, aki történetesen a szállásadó család tagja volt. Ez a hölgy akkor nem sejtette, hogy két évvel később már ez a gyönyörű sziget lesz az otthona, ez a srác pedig a férje, akivel ma már saját szálláshelyeket üzemeltetnek, miközben Zsuzsának még arra is marad energiája, hogy egy Facebookos fórumot és oldalt üzemeltessen, amelyeken segít minden hozzá forduló honfitársának, ha érdeklődnek Rodosz iránt, vagy éppen már turistaként ott is tartózkodnak.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 32303