Kezdőlap
Mérd az időt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageAz Országos Meteorológiai Hálózat és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet a magyarországi és a határon túli magyar gyermekek részére. A „Mért az időt” elnevezésű programra azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akiket érdekel a környezet-megfigyelés, s akik szeretnének saját készítésű műszerekkel meteorológiai méréseket végezni, valamint az észrevételeket elemezni. A regisztrációs űrlap a www.met.hu/ajanlo/Merd_az_idot.pdf útvonalon érhető el, s ezt kell június 20-ig elküldeni a dokumentumban feltűntetett címre.

 
Újraavatták a 17-es Gyalogezred emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageÚjraavatták a Zichy ligetben álló 17-es Gyalogezred emlékművét. Bory Jenő alkotását Kocsis Balázs szobrászművész restaurálta, a talapzat két oldalán lévő bronz plasztikákat Halmágyi-Havranek Antal készítette Philipp István tervei alapján. Az ünnepségen közreműködött a Honvéd Művészegyüttes, Ószabó István pedig elszavalta Tersánszky Józsi Jenő „Vers a csöndről” című versét. A koszorúzáson jelen volt városunk több közéleti-politikai szereplője is, például Cser-Palkovics András, aki a Polgári Frakció nevében hajtott főt az emlékmű előtt.

Tovább...
 
Jutalmat kapott Láczky Balázs a rajzáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageMárton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója könyvjutalmat nyújtott át Láczky Balázsnak a Tolnai utcai Általános Iskolában a ballagás során. E kisfiú rajza ugyanis bekerült az Albar Regia Ifjúságis és Szabadidős Egyesület „Székesfehérvár képekben, a képekben Székesfehérvár” című kifestőkönyvébe, amely az Esélyek Háza támogatásával jelent meg, s jut el ingyenesen városunk óvodásaihoz és az első osztályos tanulókhoz.

Tovább...
 
Listár Nikolett győzelmei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

Listár Nikolett 100 méteren 11.75-tel, 200 méteren pedig 25.50-tel nyerte meg a Budapest-bajnokság sprintjeit. Az ARAK atlétája a legjobb idővel, 11.84-gyel jutott be a 100-as döntőbe (ahogy 200-on is ugyanilyen pozíciót szerzett), majd még inkább begyorsított, s idei legjobbjával jutott be a célba. Az Európa Kupára rajta kívül még elutazik Molnár Balázs, Végh Tibor és Zsigovics Natália. Listár Nikolett 200, 4x100 és 4x400 méteren indul, Zsigovics Natália 4x400 méteren, Molnár Balázs 400 méteres gáton és 4x400 méteren, Végh Tibor pedig 5000 méteren fut majd az isztanbuli versenyen.

 
Megkezdődtek a szóbeli vizsgák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSzékesfehérváron mintegy 2100 diák érettségizik idén önkormányzati iskolában, 900-an pedig nem állami fenntartású intézményekben. Az írásbeli vizsgák már lezajlottak (a végzősök 14%-a, azaz 428 fő tett emelt szintű vizsgát), a szóbeliket pedig a héten kezdték meg. Városunk 12 szakképző iskolájában közel 1100 fiatal próbálja meg a szakmunkás vizsgát 74 féle szakmából június végéig, ahogy a szóbeli érettségik is június 27-ig tartanak. A szakmunkás tanulók 57%-a nemcsak szakmai, hanem érettségi tárgyakból is megméretteti magát.

 
Töltsük együtt ezt az éjszakát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageAz Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a város életében először közösen szervezi meg a népszerű „Múzeumok éjszakáját". – Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökség, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a Székesfehérvári Püspöki Palota Dísztermében.

Tovább...
 
Nyári Színház a Pelikán Udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Ma kezdődik a Nyári Színház a Pelikán Udvarban. Az első előadásra 20:30-kor kerül sor, amikor a Kékszakállú herceg várát láthatja a közönség Meláth Andrea és Kovács István közreműködésével. Június 21-22-én a Viktória című nagyoperettet adják elő (szereplők: Moravetz Levente, Brunner Márta, Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor, Gerner Csaba és Závodszky Noémi) , július 1-jén pedig a Budapest Klezmer Band koncertezik, amely tradicionális zsidó zenével örvendezteti meg az érdeklődőket.

 
Szenior Nap, avagy Nyugdíjas Juniális a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageA fehérvári nyugdíjas klubok részvételével „Nyugdíjas Juniálist” rendeznek vasárnap a Zichy Ligetben. A II. Székesfehérvári Szenior Nap egyik fő célja, hogy a helyi nyugdíjasok megismerkedjenek egymással, s tudomást szerezvén a különböző – speciálisan nekik szóló – klubokról, beléphessenek azokba.

Tovább...
 
Könyvgyűjtő akció a határon túli magyaroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageKönyvgyűjtő akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alapítvány – ahogyan évek óta már, úgy most is – az erdélyi civil szervezetek és falusi iskolák javára szervezi az akciót. Ennek során várják a magyar nyelvű könyv-adományokat minden szerdán és csütörtökön az Esélyek házába. Kedves Olvasóink! Ne dobják ki a „feleslegessé vált”, „nélkülözhető” kiadványokat, hanem ajándékozzák oda a rászorulóknak – csatlakozzanak a programhoz!

 
Hozzájárulás a fiatalok jogosítvány-szerzéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageOlcsóbban szerezhet jogosítványt 104 székesfehérvári középiskolás diák a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően. A fiatalok az iskolákban pályázhatták meg ezt a lehetőséget, az oktatási intézmények vezetői pedig javaslatot tettek arra, hogy kik részesüljenek e juttatásban. A tanulóknak – akik főként végzősök – 2008. december 31-ig kell bemutatniuk az érvényes jogosítványukat, s utólag kapják meg a 28.800 forintnyi támogatást.

 
Véget ért az Ünnepi Könyvhét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSobor Antal és Bakonyi István könyvbemutatójával ért véget a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozata. A záró eseményként méltóképpen megemlítendő író-olvasó találkozót Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban tartották.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2061 2062 2063 2064 2065 2066 2067 2068 2069 2070 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22716 - 22726 / 23060