Kezdőlap
Szent Korona hologram- és fotókiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageA Hiemer-házban karácsonyig látható a „Szent Korona hologram- és fotókiállítás”: Szelényi Károly fotói alapján készült hologramkép és a hozzá kapcsolódó fényképek. A tárlat tegnap nyílt meg abból az alkalomból, hogy a magyar korona harminc évvel ezelőtt került vissza Magyarországra. A tárlatot hétfőn, szerdán és pénteken, 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, adventi vasárnapokon pedig délután 14-től 17 óráig.

Tovább...
 
Víziközmű Társulat alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

Az érintett ingatlantulajdonosok figyelmébe ajánljuk a következő programot: alakuló közgyűlést tart a Kohéziós Alap támogatásával létrejövő Fehérvári Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat november 17-én (hétfőn), 18 órától az Arév Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz u. 19.). A regisztráció 17 órakor kezdődik - a rendezvény mindenki számára nyitott!

 
Sárospataki Országos Választmány beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Demeter Zita, a Fidelitas Országos Választmányának tagja   
2008. november 12.

ImageA Fidelitas soron következő 2008. november 7-8- ig tartó Országos Választmányának Sárospatak adott otthont. A város történelmi, politikai jelentősége kiemelkedő, hiszen 800 évvel ezelőtt itt született Árpád-házi Erzsébet, a vár hősiesen állta a sarat a Rákóczi szabadságharc küzdelmei alatt, valamint nagy múltú iskolaváros a "Bodrogparti Athén" jelzőt is méltán vívta ki magának, s mintegy 300 évvel korábban ugyanitt került megrendezésre Magyarország kuruc országgyűlése. Többek között ezen évforduló alkalmából esett a választás eme festői szépségű zempléni helyszínre.

Tovább...
 
Rugby: Megyebajnokság és Női Interliga 3. forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageA fehérvári rögbisek már javában edzenek a szombati viadalra: a Megyebajnokságot 10 órától tartják a székesfehérvári Köfém Rugby pályán, ahol a Mini Korosztályból az 1997- 98-as születésűek lépnek pályára (Fehérvár Rugby Club - Agárd Nemes Kócsag), a Kölyök Korosztályból az 1996 – 95-ös születésűek (Pusztaszabolcs - FRC két csapat - Agárd Nemes Kócsag - Velencei Kék Cápák), a Serdülő Leány Szalagosok közül pedig az 1996- 93-as születésűek (FRC - Ágárd Nemes Kócsag).

Tovább...
 
Súlyos vereség Innsbruckban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 12.

ImageVálogatott játékosaink negyedik mérkőzésükre készülődtek öt nap alatt, és ez meg is látszott a HC Innsbruck elleni találkozón. A hazai csapat végig uralta a találkozót, és nagy gólkülönbségű győzelmet aratott.

Tovább...
 
Útlezárás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 12.

Tisztelettel tájékoztatjuk a Lakosságot és a Gépjárművezetőket, hogy 2008. november 16-án (vasárnap) a Sóstói Stadionban megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzés miatt a Csíkvári út Széchenyi út és Állatkórház közötti szakasza 15.00 órától 20.00 óráig a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül. A lezárás miatt a „11” jelzésű helyi autóbuszjárat az alábbi terelőútvonalon közlekedik: Széchenyi u. – Horvát I. u. – Balatoni. u. – Rádió u. (vasúti átjáró)– Vásárhelyi u.

Tovább...
 
Összefogtak a "Vörösmarty"-sok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA Vörösmarty Színház, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Vörösmarty Társaság – főt hajtva névadójuk előtt – szavalóversenyt hirdet a Fejér megyei diákok számára. A felhívásról ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót a székesfehérvári teátrumban Vasvári Csaba színházigazgató, Szili Csaba iskolaigazgató, valamint Bakonyi István, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Tovább...
 
Élőlánc mozgalom a falusi iskolák megmaradásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

Az Élőlánc a jövő évi költségvetés tárgyalásának időszakában nyílt levélben fordul a parlamenti képviselőkhöz, hogy immár sokadszor felhívja a törvényhozók figyelmét a kistelepülési iskolák tarthatatlan helyzetére, a szabályozásokban rejlő diszkriminatív elemekre, a falusi iskolák megtartásának fontosságára. – kaptuk a hírt Farkas Gabriella sajtóreferenstől, aki eljuttatta hozzánk az említett iratot, amelyet alább Önök is elolvashatnak.

Tovább...
 
A Vörösmarty Társaság novemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA Vörösmarty Társaság november 18-án, 18 órakor tartja a Vár című folyóirat és a Bástya antológia irodalmi estjét a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Bakonyi István, Bobory Zoltán, László Zsolt és Sobor Antal vendégszereplésével. Másnap a Szent István Művelődési Házban rendeznek „verselgetést” Czigány György és Tóth Éva költővel, november 21-én pedig „Vonó késsel eleven fát” címmel ad műsort Bobory Zoltán.

 
Levél Csángóföldről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageEgy Csándóföldről érkezett levélre hívta fel figyelmünket Kádár Sándorné, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának egyik önkéntese, aki már régóta részt vesz a csángó gyermekek magyar nyelvű oktatásának támogatásában a „keresztszülő programon” keresztül. Az alább közölt levelet a gyermekek tanárai írták, akik Magyarországról, illetve Erdélyből mennek Csángóföldre, hogy - sokszor igen nehéz körülmények között - foglalkozzanak az ottani fiatalokkal.

Tovább...
 
Príma Díj a legjobbaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageKiosztották a Fejér Megyei Príma Díjakat. Az ünnepségre a Megyeháza Dísztermében került sor, ahol Sohonyai Edit író, dr. Guseo András, kandidátus, kutató orvos és az Alba Volán jégkorongcsapata vehette át a kitüntetéseket: Nagy Benedek szobrászművész emlékplakettjét és az elismeréssel járó 1-1  millió forintot. A közönségdíjat Flaschner Kálmán műköszörűs kapta, akinek egy hatszemélyes adriai hajóút lett a jutalma. Az év vállalkozója címet a VOSZ megyei elnöksége az Alba Mineral Kft.-nek és a Szivárványnet Kft.-nek ítélte oda.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2071 2072 2073 2074 2075 2076 2077 2078 2079 2080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22870 - 22880 / 24528