Kezdőlap
Várossá nyilvánították Bodajkot és Pusztaszabolcsot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 29.

Bodajk és Pusztaszabolcs polgármesterei holnap vehetik át az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban a Köztársasági Elnök kézjegyével ellátott dokumentumot, amely azt igazolja, hogy e két települést városi rangra emelték. Idén négy Fejér megyei település nyújtotta be várossá válási igényét, amelyből Dr. Gyenesei István javaslata alapján kettőt fogadott el Dr. Sólyom László. Pusztaszabolcson július 25-én ünneplik meg e jó hírt, Bodajkon pedig még folyamatban van a ceremónia időpontjának és pontos programjának szervezése.

 
Újabb tagok az FC Fehérvárnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 28.

ImageKét új taggal bővül az FC Fehérvár első kerete. A 18 éves Czuczi Mátyás és Kovács Tamás a Puskás Akadémiáról érkeztek, s a következő szezonban az U19-es csapatot is erősítik majd. Czuczi Mátyás, aki korábban kempózott – s ebben Világkupa-győztes – négy éve rúgja a bőrt, s most középhátvédként vetik be. Kovács Tamás pedig, aki Pécsen, a Vasútasoknál, majd a PMFC-ben játszott, védekező középpályás lesz.

 
Árpád-házi fesztivál Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 28.

ImageHagyományteremtő szándékkal Árpád-házi fesztivál szervez a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület július 5-én. A rendezvényen egyéni és csapatos megmérettetéseken, próbatételeken lehet részt venni, lesz országos kikiáltó verseny, gasztronómiai vetélkedő bivalypörkölt-főző versennyel és szürkemarha-sütéssel, s a kulturális programok se hiányozhatnak rovásírás-oktatással, ötvös bemutatóval és különböző kézműves foglalkozásokkal.

 
Pálffy Györgyöt javasolják városgondnoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 28.

ImageA Városfejlesztési Bizottság legutóbbi ülésén döntött arról, hogy kit javasol majd a Közgyűlésnek a nyugdíjba vonuló Szakonyi László, Székesfehérvár legutóbbi városgondnoka helyére. A szavazás során kiderült: a Bizottság többsége Pálffy Györgyöt tartja a legalkalmasabbnak az említett pozícióra.

Tovább...
 
Ünnepi ülés és tudományos előadások a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 28.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepi ülést szerveznek kedden a Fejér Megyei Szent György Kórházban. A program során nyújtják át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elismerő okleveleit, valamint tudományos előadások is elhangzanak többféle témakört felölelve. A rendezvényen közreműködik a Szent György Kórház Kórusa.

Tovább...
 
Kapussal erősített a Fehérép Alcoa FKC Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fehérép Alcoa FKC   
2008. június 28.

A Sótonyi László vezette Fehérép Alcoa FKC csapatához igazolt a kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes kapus, Petróczi Viktória. Az 1983-as győri születésű és nevelésű válogatott hálóőrt igazolásának körülményeiről és a fehérvári terveiről kérdeztük.

Tovább...
 
Néha jobb a bowling Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageSok olyan „közösségnek” nevezett csoportosulás létezik, amely „közös elveket” és „baráti kapcsolatokat” hangoztat, miközben a tagok marják egymást a háttér homályába bújva. S különösképp igaz ez a politikára, ahol fontos a látszat, a szavazásokon villogatott mosoly, aztán a gyűlések végén kényszeresen nyúlkálnak a sárba, hogy titokban dobálják azt egymáshoz. Ennek ellenpéldáját láthatták tegnap a Fehér Palota vendégei: városunk jobboldali képviselői oly’ vidáman bowlingoztak és szurkoltak az esti focimeccs-közvetítésen, hogy kétség sem férhetett hozzá - a közgyűlésen kívül és belül egyaránt egységben vannak.

Tovább...
 
Térfigyelő kamerarendszer a még biztonságosabb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

Egy 25 kamerából álló, új térfigyelő rendszer igyekszik megerősíteni Székesfehérváron a közbiztonságot, amit éjjel-nappal szakemberek felügyelnek egy újonnan kialakított diszpécserközpontból. A város támogatást biztosít a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, hogy a kamerák által kiszűrt esetekben azonnali rendőri intézkedés kezdődjön. A teljes rendszert saját forrásból építette ki az Önkormányzat, a beruházás keretében az új telephelyen működik ezentúl az Önkormányzati Informatikai Központ is.

Tovább...
 
Vasárnap meglepetés a múzeumban Péter és Pál ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

Image2008. június 28-án XVI. Benedek pápa Rómában ünnepélyesen megnyitja a Szent Pál évet, melynek célja, hogy a 2009. június 29-ig tartó időszakban az Egyház nagyobb figyelmet szenteljen az apostol gazdag tanításának mélyebb megismerésére miközben újult erővel munkálkodik az ökumenén, vagyis a keresztények egységégének előmozdításán. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Bibliai találkozások című kiállításán külön teremben tekinthetik meg a látogatók Saul megtérésének történetét.

Tovább...
 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság júliusi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Kitüntetések Semmelweis Ignácra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Városházán. Ennek keretében Dr. Galyor Kiran Prabhat gyermekorvosnak Főtanácsosi címet, Hegedűs Judit területi védőnőnek pedig Tanácsosi címet adományozott az önkormányzat. Rajtuk kívül Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő munkáját is elismerték: ő a Szakmai Díj kitüntető címet tudhatja magáénak, amit az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán vehet át.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2071 2072 2073 2074 2075 2076 2077 2078 2079 2080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22870 - 22880 / 23291