Kezdőlap
Már lehet nevezni a Tollaslabda-versenyre! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

ImageTollaslabda-versenyt hirdet az Alba-Toll Sportegyesület. A felhívásra bárki jelentkezhet korosztályi, nemi, „edzésszint-beli”, stb. megkötés nélkül – de persze kategóriánként más-más elbírálás alá esnek. A megmérettetésre szeptember 27-én, a Tóparti Gimnázium tornatermében kerül sor, a Fehérvári Vigasságok rendezvénysorozatba csatlakozva. A részletes versenyfelhívás alább olvasható.

Tovább...
 
Magyar Kupa ellenfelek: a Felcsút és a Veszprém Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 11.

ImageA Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészült a Magyar Kupa következő fordulójának párosítása. Két csapatunk közül a Soproni Ligában is szereplő gárda kapott magasabb osztályban szereplő ellenfelet. Varga István gárdája a Tatabánya után ismét NB II-es csapatnál, a Felcsútnál vendégeskedik, míg az NB III-asok jogán szereplő U19 a Veszprémet (NB III) fogadja. A legjobb 32 között, a legérdekesebb párosításnak a Ferencváros – Szombathelyi Haladás párviadal ígérkezik.

Tovább...
 
Az én Finnországom Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

Jari Vilén, Finnország magyarországi nagykövete tegnap Székesfehérváron járt, az István Király Általános Iskolában, ahol ismertette a nagykövetség által meghirdetett „Az Én Finnországom” című pályázatot. A felső tagozatos általános iskolásoknak szóló felhívás célja, hogy közelebb hozza e távoli, „kissé hideg” országot a hazánkbeli gyermekekhez. A sajtótájékoztató helyszíne pedig igencsak tudatosan lett kiválasztva: a nagykövet testvére, s keresztlánya ennek az iskolának a testvér intézményében tanult egykoron.

Tovább...
 
Indul a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

Image„100 koncert – 5 színpad – 3 nap” – ezzel a „tömörítéssel” hirdetik a holnap kezdődő FEZEN-t. Mert ugye a minőség mellett a mennyiség is fontos: ami jó, abból mindig egyre többet és többet akarunk. Ezen a fesztiválon pedig aztán bőségesen olthatja szomját zenével (és sörszerű nedűkkel is persze) az arra szomjazó fiatal s idős’b lélek. - A „lélek” itt képletesen értendő, mert a test bizonyára legalább annyira aktív mozgásba kezd majd, mint a szellem. Erről gondoskodik - reményeink szerint és tapasztalatainkból kiindulva - a Tankcsapda, a Heaven Street Seven, Kispál és a Borz, Deák Bill…

Tovább...
 
III. Zemplléni Fidelitas Találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Demeter Zita megyei alelnök   
2008. szeptember 10.

ImageDr. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója és Koszorús László, a Fidelitas alelnöke is ellátogatott a III. Zemplléni Fidelitas Találkozóra. Idén, a hagyományoktól eltérően 2008. szeptember 6-7-ig került megrendezésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fidelitasosok harmadik találkozója. A rendezvénynek a festői szépségű Sárospatak adott otthont.

Tovább...
 
Funkció-mentesítés Pintér Balázstól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageMost éppen nem szobroknak nevezhető alkotásokat, hanem olybá’ kollázs-szerűségeket állít ki a móron élő Pintér Balázs szobrászművész a Möbius Caféban. Bár ez – eddigi kivitelezési technikáját tekintve – egyáltalán nem meglepő, hiszen korábban is „funkció-mentesítette” az eredeti feladat-elvégzésre létrehozott tárgyakat, hogy aztán befejezetlenséget és folyamatos mozgást sugárzó műremekeket kreáljon belőlük. És lőn: eljött az ideje a „papír-kezelésnek” és az újfajta transzformációs kifejezésmódnak…

Tovább...
 
Külső védelmi terv gyakorlása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 10.

Szeptember 12–én, pénteken 9 és 14 óra között Székesfehérvár területén külső védelmi terv részleges gyakorlására kerül sor. A települések polgári védelmi besorolásának meghatározó tényezője az adott település területén elhelyezkedő veszélyeztető üzem. Székesfehérvár területén ilyen a SHELL GAS Hungary Zrt. töltőüzeme. A szervezett védekezés, a lakosság védelme érdekében a jogszabály belső és külső védelmi terv kidolgozását írja elő.

Tovább...
 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Albaref   
2008. szeptember 10.

ImageA nyári szünet után szeptember 14 -én, vasárnap este 18 órakor folytatódnak az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Hagyományteremtő szándékkel a Biblia Évéhez kapcsolódóan a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést. A következő vasárnapi istentisztelet témája: Mózes második könyve.

 
A "szemétkedés" szolgálhat jó ügyet is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageVisszatért kiinduló pontjára (Budapestre) az országjáró „Kiutak 2008” –propaganda kiállítás, amely Székesfehérváron is hirdette – még májusban – a környezettudatos szemléletmódot, s nem is akárhogyan: a szervezők „megtervezett szemetet” öntöttek a Városháza elé – elrettentő példát mutatva és jelezve, hogy e „tárlat” nemsokára valósággá is válhat. A „kiállítás”-ként definiált akció az elmúlt hónapokban többek között Győrben, Szegeden, Egerben, s több fővárosi helyszínen is „szemétkedett”.

Tovább...
 
TOVÁBBKÉPZÉS A KODOLÁNYIN A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS JEGYÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 10.

ImagePályázati támogatásból megvalósult két hetes tanfolyamot rendez a Kodolányi János Főiskola Siófokon és Székesfehérváron szeptemberben. A képzésen a közel 100 belső munkatárs mellett prominens külföldi és belföldi szakemberek is részt vesznek, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódó változásokat, valamint a Kodolányi számos díjjal elismert minőségi rendszerét megismerjék.

Tovább...
 
Edzőtáborok.hu, egy oldal sportegyesületeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Becsei Gellért   
2008. szeptember 10.

ImageIdén januárjában indult el Magyarország első, külön edzőtáborozásokkal foglalkozó honlapja az edzőtáborok.hu. Az oldal elsősorban a tábort edzők, sportvezetők munkáját szeretné megkönnyíteni, segítséget nyújtani a táborozó sportegyesületeknek ! Célja, hogy szolgáltatásaival elősegítse a sportegyesületek, szakosztályok edzőtáborozásainak megvalósítását, segítse az edzők, sportvezetők, tábort szervezők munkáját.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2131 2132 2133 2134 2135 2136 2137 2138 2139 2140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23431 - 23441 / 24467