Kezdőlap
Nagy mellény, nagy zakó Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 18.

ImageAz Alba Volán kritikán aluli játékkal döbbentette meg hűséges szurkolóit kedden este, így az Újpest megérdemelten győzött a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. A flegma, dekoncentrált hoki eredményeképp hatalmas pofont kapott csapatunk. - A megszokottól eltérően meccstudósításunk meglehetősen rövid lesz. Az Alba Volán első két harmadban mutatott játékáról jót egyszerűen nem lehet írni, rosszat meg nem érdemes. Felesleges kiállítások, számos játékostól nemtörődöm hozzáállás, gyermeteg hibák elöl és hátul - ez volt az Alba Volán hokija.

Tovább...
 
ZALAKERÁMIA ZTE KK - ALBACOMP Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

ImageZalaegerszegen játszik ma bajnoki mérkőzést az Albacomp kosárlabda-csapata. Az összecsapás 18:30-kor kezdődik. A meccsre a helyszínen lehet jegyet vásárolni 16 órától.

 
KI LEGYEN SZÉKESFEHÉRVÁR DÍSZPOLGÁRA? Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. március 18.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a korábbi évekhez hasonlóan augusztusban adja át helyi kitüntetéseit, amelyek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérik városunk lakóinak javaslatát.

Tovább...
 
,,Uraim! A haza veszélyben van!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

Image„A magyar nemzeti létet és megmaradást illetően a 24. órában vagyunk. Ma nem az elnyomók seregei veszélyeztetik nemzetünk jövőjét, ehhez ma elég a globalizmus leple alatt beérkező kozmopolita szemlélet, s e szemlélet haszonélvezőinek aljas tevékenysége." – véli Gyóni András, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója, a székesfehérvári KÉSZ elnöke, aki eljuttatta szerkesztőségünkbe „Kereszténydemokrata gondolatok a nemzeti ünnep után” című írását. Levelét olyan fontosnak tartottuk, hogy alább Önök is elolvashatják.

Tovább...
 
A magyar kultúra külföldön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

Image„A magyar kultúra külföldi képviselete” – témakörben tart előadást ma, 17 órakor Ujvári Gábor főiskolai tanár a KJF-en (Székesfehérvár, Fürdő utca 1., emeleti tárgyaló). A Kodolányi János Főiskola Hungarológiai Műhelye által szervezett program az említett beszámolóval kezdődik, majd kötetlen beszélgetés következik az adott témáról és a Műhely munkájáról, jövőbeni terveiről, rendezvényeiről.

 
Súlyos kérdések a civil szervezetek támogatása kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

ImageHarmadára csökkent azoknak a civil szervezeteknek a támogatása, amelyek fontos feladatokat vállalnak át a Székesfehérvári Önkormányzattól a szociális szférában. A Polgári Frakció értetlenül áll az újfajta elosztás előtt, s nem értik, hogy miért a pozitív anyagi kivételezés például a Honvédség és Társadalom Baráti Körrel (amelynek Warvasovszky Tihamér is a tagja), miközben a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat, illetve a Széna Egyesület a „lehúzással” lehetetlen működési helyzetbe kerül(het).

Tovább...
 
Kovács László és Kű Lajos lett Fejér Megye Díszpolgára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

ImageÁtadták a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított díjakat. Fejér Megye Közgyűlése 28/2009. (II.26.) K.h.sz. határozatával a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet Kovács Lászlónak (posztumusz) adományozta „az egyetemes filmművészet megújításáért nagy alkotó erővel végzett tevékenysége elismeréseként, a szülőföldje iránti cselekvő szeretetéért, a fiatal magyar filmesek oktatásában vállalt kiemelkedő filmpedagógiai tevékenységéért”.

Tovább...
 
Tűzoltási és mentési gyakorlat a Philipsnél Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. március 17.

ImageTűzoltási ellenőrző gyakorlatot tartott a székesfehérvári tűzoltóság a Philips Kft-nél Székesfehérváron. A feltételezés szerint egy elektromos targonca zárlata miatt tűz keletkezett az alapanyagraktárban, s két dolgozó kivételével az épületből mindenki ki tudott menekülni. A tűz idején - szintén a feltételezés részeként - a létesítményben a beépített tűzoltó rendszer és a tűzcsapok nem működtek.

Tovább...
 
PÁLYÁZAT A LÁNCZOS KORNÉL - SZEKFŰ GYULA ÖSZTÖNDÍJRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. március 17.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által létrehozott „Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány” Kuratóriuma pályázatot hirdet a városban élő, dolgozó, vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára.

Tovább...
 
Nap-lom Bakonyi Istvántól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

ImageEzekben a percekben készült el a nyomdában Bakonyi István legújabb, „Nap-Lom” című kötete. A könyv bemutatóját egy „disputa” keretében tartják meg április 23-án a Szent István Művelődési Házban. A „hivatalos könyvkitárás” előtt azonban az irodalom-barátoknak már március 28-án és április 6-án is lehetőségük lesz arra, hogy ízelítőt kapjanak az említett műből, hiszen az irodalmár először Bodajkra, majd Sárbogárdra kapott meghívást, hogy ismertesse művét egy író-olvasó találkozó keretében.

Tovább...
 
Jobbszélsőt igazolt a Fehérép Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. március 17.

ImageAz NBI utolsó átigazolási napján a Fehérép Alcoa FKC leszerződtette a Dunaferr NK csapatától a balkezes Azari Fruzsinát. A tizenkilenc éves jobbszélső így már a szombati, Budapest Bank FTC elleni bajnokin Sótonyi László rendelkezésére állhatott, és segíthetett kitölteni a Kovács Angéla betegsége és Varga Katalin sérülési nyomán a fehérváriaknál ezen a poszton kialakult űrt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23541 - 23551 / 26184