Kezdőlap
4 éves a LEA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
ImageÉvfordulót ünnepelnek ma a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő LEA Családok Átmeneti Otthonában. A szervezet négy évvel ezelőtt kezdte meg működését, azaz a bántalmazott, nehéz helyzetbe került anyák és gyermekük támogatását, befogadását. A Lea 2008. január 1-től tartozik a Székesfehérvári Egyházmegye fennhatósága alá. Az erről szóló megállapodást Spányi Antal megyéspüspök és a Leány, Anya, Gyermekalapítvány elnöke, Bedő Eleonóra még tavaly novemberben írta alá.
Tovább...
 
Bajnoki mérkőzés - Albacomp + Enternet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
ImageAz Enternet-NTE Hegyvidék ellen lép legközelebb pályára az Albacomp kosárlabda-csapata. A mérkőzésre március 12-én (csütörtökön), 18 órakor kerül sor Budapesten, a SPORTMAX2-ben (1123, Csörsz u. 14-16, a MOM Parkkal szemben, parkolási lehetőség a bevásárlóközpontnál található). A fehérvári kosarasok bajnoki meccsét ezúttal ingyenesen lehet megtekinteni!
 
Off-shore cég működött közre a tévészékház bérbeadásánál? Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Cser-Palkovics András   
2009. március 10.
Image"Off-shore cég működik közre a köztelevízió új székházának bérbeadásakor...?" - alább olvasható teljes terjedelmében dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvívőjének írásbeli kérdése Veres János pénzügyminiszternek
Tovább...
 
Fát szállító teherautó borult árokba a 63-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. március 10.
ImageOldalára borult egy rönkfát szállító tehergépkocsi a 63-as főúton. A belsőbárándi bekötőútnál a Mercedes teherautó az út menti vízelvezető árokba hajtott, ahol a jobb oldalára borult. A jármű vezetője a balesetben nem sérült meg. A székesfehérvári tűzoltók a teherautó rakományát lepakolták, majd a daru csörlőjével kivontatták az árokból.
Tovább...
 
Eskütétel a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
ImageLetették esküiket a bizottságok külsős szakértői, akiket a mai Közgyűlésen a képviselők a Bizottságokba delegáltak. Az ünnepélyes eskütételre a rendkívüli ülés befejezésekor került sor, s a Bizottságok holnaptól már meg is kezdhetik a munkát. Az eskütevők voltak többek között: Csanády László (Civil Bizottság), Balogh Gergely (Sportbizottság), Méhes Mónika (Kulturális Bizottság), dr. Kummer Ákos és Kelemen Krisztián (Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság)… (A részletes Bizottsági és elnöki listát alább olvashatják el, a szakértők teljes névsorát pedig később közöljük.)
Tovább...
 
Rendkívüli közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
Mintegy másfél óra alatt véget ért a mai rendkívüli ülés Székesfehérváron. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése azért gyűlt össze, hogy megtárgyalják a tanácsnokok, a bizottságai tisztségviselők és tagjainak visszahívására tett javaslatot, valamint a tanácsnokok, bizottsági tisztségviselők és tagok megválasztására irányuló elképzeléseket. Az említett témakörben dr. Cser-Palkovics András, az Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke tette meg a javaslatot, amelyet zárt ülésen tárgyalak a képviselők 8 órától 9:30-ig.
 
Ezüstérem Németországban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 10.
ImageAz Alba Volán 1998-ban született fiatal jégkorongozói Bad Kissingenben egy nemzetközi tornán vettek részt. A rangos mezőnyben kiemelkedően teljesítettek a gyerekek: ezüstérmet hoztak haza. Az Alba Volán német, osztrák és francia csapatokat is meggyőző játékkal fektetett két vállra, egyedül a későbbi győztes, EC Bad Tölz bizonyult jobbnak Orgovány István és Sofron Attila tanítványainál. Így hokispalántáink megannyi szép emlékkel és a nagyon szépen csillogó ezüstéremmel térhettek haza a messzi kisvárosból.
Tovább...
 
Sikeres EB-selejtező után Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. március 10.
ImageA Fehérép Alcoa FKC két tehetsége – Kaszás Ivett és Zsigmond Vivien – is tagja volt a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőn részt vett magyar ifjúsági válogatottnak. A nagyatádi tornán három fölényes győzelmet arattak, és így a macedóniai kontinensviadalra csoportelsőként jutottak ki fiataljaink. Ivett és Vivien friss élményeikről beszéltek a vasárnapi meccset követően.
Tovább...
 
Napírás a Városi Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
Image Kocsisné Magulya Zsuzsa (Esthajnal) mandala képeiből nyílik kiállítás március 9-én (ma), 17 órakor Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Bognár Ágnes olvasószolgálat-vezetőtől megtudtuk, hogy a „Napírás” című tárlatot Mike Valéra, a Hétforrás Egyesület vezetője ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az alkotások április 4-ig tekinthetők meg a könyvtár nyitvatartási idejében.
 
Rugby - Nemzetközi Interliga, a Fehérvár még mindig vezet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageKét fehérvári csapatér izgulhattunk a férfiakkal is kibővülő Nemzetközi Interliga fordulókon. A kupatornát az újjászervezett Fehérvár férfi csapata kezdte a többszörös bajnoki címet magának mondható Szlovén Olimpia csapatával, s az első félidőben már 12 -0-ra vezetett az ellenfél. A második felvonásban - Károly Ferenc sérülését követően -az első nemzetközi mérkőzését játszó Csomai Zoltán az ellenfél által rúgott labdát elkapva, 50 méteres sprint után a kapu közepébe helyezte a labdát, 5 pontot szerezve ezzel.
Tovább...
 
Kormányrendelet a vis maior-keretről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageHatályba lépett a 33/2009. (II. 20.) Kormányrendelet, amely 800 millió forintos vis maior keretet irányoz elő a helyi önkormányzatok számára, valamint 360 millió forintos tartalékot. A rendelet az említett összegek felhasználási szabályait is magába foglalja, valamint azt, hogy a vis maior keret felhasználása decentralizált, a támogatásokról jelenleg a regionális fejlesztési tanácsok döntenek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23585 - 23595 / 26165