Kezdőlap
Fát szállító teherautó borult árokba a 63-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. március 10.
ImageOldalára borult egy rönkfát szállító tehergépkocsi a 63-as főúton. A belsőbárándi bekötőútnál a Mercedes teherautó az út menti vízelvezető árokba hajtott, ahol a jobb oldalára borult. A jármű vezetője a balesetben nem sérült meg. A székesfehérvári tűzoltók a teherautó rakományát lepakolták, majd a daru csörlőjével kivontatták az árokból.
Tovább...
 
Eskütétel a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
ImageLetették esküiket a bizottságok külsős szakértői, akiket a mai Közgyűlésen a képviselők a Bizottságokba delegáltak. Az ünnepélyes eskütételre a rendkívüli ülés befejezésekor került sor, s a Bizottságok holnaptól már meg is kezdhetik a munkát. Az eskütevők voltak többek között: Csanády László (Civil Bizottság), Balogh Gergely (Sportbizottság), Méhes Mónika (Kulturális Bizottság), dr. Kummer Ákos és Kelemen Krisztián (Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság)… (A részletes Bizottsági és elnöki listát alább olvashatják el, a szakértők teljes névsorát pedig később közöljük.)
Tovább...
 
Rendkívüli közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 10.
Mintegy másfél óra alatt véget ért a mai rendkívüli ülés Székesfehérváron. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése azért gyűlt össze, hogy megtárgyalják a tanácsnokok, a bizottságai tisztségviselők és tagjainak visszahívására tett javaslatot, valamint a tanácsnokok, bizottsági tisztségviselők és tagok megválasztására irányuló elképzeléseket. Az említett témakörben dr. Cser-Palkovics András, az Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke tette meg a javaslatot, amelyet zárt ülésen tárgyalak a képviselők 8 órától 9:30-ig.
 
Ezüstérem Németországban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 10.
ImageAz Alba Volán 1998-ban született fiatal jégkorongozói Bad Kissingenben egy nemzetközi tornán vettek részt. A rangos mezőnyben kiemelkedően teljesítettek a gyerekek: ezüstérmet hoztak haza. Az Alba Volán német, osztrák és francia csapatokat is meggyőző játékkal fektetett két vállra, egyedül a későbbi győztes, EC Bad Tölz bizonyult jobbnak Orgovány István és Sofron Attila tanítványainál. Így hokispalántáink megannyi szép emlékkel és a nagyon szépen csillogó ezüstéremmel térhettek haza a messzi kisvárosból.
Tovább...
 
Sikeres EB-selejtező után Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. március 10.
ImageA Fehérép Alcoa FKC két tehetsége – Kaszás Ivett és Zsigmond Vivien – is tagja volt a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőn részt vett magyar ifjúsági válogatottnak. A nagyatádi tornán három fölényes győzelmet arattak, és így a macedóniai kontinensviadalra csoportelsőként jutottak ki fiataljaink. Ivett és Vivien friss élményeikről beszéltek a vasárnapi meccset követően.
Tovább...
 
Napírás a Városi Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
Image Kocsisné Magulya Zsuzsa (Esthajnal) mandala képeiből nyílik kiállítás március 9-én (ma), 17 órakor Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Bognár Ágnes olvasószolgálat-vezetőtől megtudtuk, hogy a „Napírás” című tárlatot Mike Valéra, a Hétforrás Egyesület vezetője ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az alkotások április 4-ig tekinthetők meg a könyvtár nyitvatartási idejében.
 
Rugby - Nemzetközi Interliga, a Fehérvár még mindig vezet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageKét fehérvári csapatér izgulhattunk a férfiakkal is kibővülő Nemzetközi Interliga fordulókon. A kupatornát az újjászervezett Fehérvár férfi csapata kezdte a többszörös bajnoki címet magának mondható Szlovén Olimpia csapatával, s az első félidőben már 12 -0-ra vezetett az ellenfél. A második felvonásban - Károly Ferenc sérülését követően -az első nemzetközi mérkőzését játszó Csomai Zoltán az ellenfél által rúgott labdát elkapva, 50 méteres sprint után a kapu közepébe helyezte a labdát, 5 pontot szerezve ezzel.
Tovább...
 
Kormányrendelet a vis maior-keretről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageHatályba lépett a 33/2009. (II. 20.) Kormányrendelet, amely 800 millió forintos vis maior keretet irányoz elő a helyi önkormányzatok számára, valamint 360 millió forintos tartalékot. A rendelet az említett összegek felhasználási szabályait is magába foglalja, valamint azt, hogy a vis maior keret felhasználása decentralizált, a támogatásokról jelenleg a regionális fejlesztési tanácsok döntenek.
Tovább...
 
NB III  rossz kezdés! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
Image2-1-re kikapott az FC Fehérvár II a Dunaharaszti MTK-tól. A Benkő Balázs által irányított NB III-as fehérvári csapat viharos erejű szélben játszott a következő összeállításban: Halasi – Lázár, Buljubasic (Szolnok Sz., 61.), Vadász, Kovács P. – Kulcsár, Kocsis, Elek, Karadzsics – Alison, Molnár Cs. Focistáink a legtöbb helyzetet sajnos kihagyták, egyedül Molnár Csabának sikerült gólt lőnie…
 
N. László Gizella alkotásai a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageA székesfehérvári Platán Galériában minden hónapban más-más alkotó mutatkozik be. Márciusban N. László Gizella festőművész tájképeit tekinthetik meg a műkedvelők. – A művésznő legutóbb a Bányató Galériában rendezett kiállítást "Mandaláiból" egy műsoros esttel egybekötve, s most sem volt másként: a tárlat megnyitóján versek és köszöntők hangoztak el, s „virágesőből” is bőven jutott – legalábbis a képeket tekintve, hiszen az alkotó elsősorban a természetet, a növényvilág megannyi színét és báját örökítette meg…
Tovább...
 
Az SZDSZ segíti hatalomban maradni a "csődkormányt" Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője   
2009. március 09.
ImageHa egy évvel ezelőtt az emberek összefogása nem állította volna meg az MSZP-SZDSZ-kormány ámokfutását, akkor a kormány által tőzsdére vinni szándékozott egészségügyi rendszer mára a válság következtében összeomlott volna. Az SZDSZ - az emberek és Magyarország érdekeivel ellentétes módon - azóta is segít hatalomban tartani azt a csődkormányt, amely az akadályát jelenti Magyarország megújulásának.
 
<< Első < Előző 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23607 - 23617 / 26184