Kezdőlap
Brájer Éva és Égi Tamás a Polgári Frakció alpolgármester-jelöljei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageA mai rendkívüli közgyűlésen több olyan témában is döntés született, amely jelentős változásokat jelent Székesfehérvár életében: A Fehérvár TV Kft. ügyvezető igazgatója március 5-től Farkas Attila Erik lett, a jegyző asszony munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnt (közös megegyezéssel), a Közgyűlés elfogadta a Polgári Frakció SZMSZ-módosítását március 10-i hatállyal, Csapó Csilla és Pénzes Mihály pedig felajánlotta lemondását abban az esetben, ha a polgármester alpolgármesternek jelöli a Polgári Frakció két új jelöltjét.

Tovább...
 
Közös ülésen vettek részt a bizottsági tagok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageKözös ülést tartottak az önkormányzati szakbizottságok a rendkívüli közgyűlés előtt. A konzultáció során két napirendi pontot tárgyaltak meg: az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint a 2009-es költségvetési rendeletet. Az ülésen – szinte már mondhatni: „természetesen” – nem volt jelen Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, ahogy Rockenbauer Lajos sem – ő épp a síelés élvezetének hódol….

Tovább...
 
Átláthatóságra törekszik a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

Image„Ne fű alatt menjenek a dolgok!” – mondta néhány nappal ezelőtt Juhász László, amikor a mai rendkívüli közgyűlés kapcsán beszélgettünk vele. Az önkormányzati képviselőt nemrég felkereste a Polgári Frakció azzal a kéréssel, hogy segítsen kidolgozni a civil szektor támogatásáról szóló elképzeléseket. Ezt aztán beleépítettek a költségvetési módosító javaslatba, ma pedig a Közgyűlés elé kerül, ahogy a többi költségvetést meghatározó tétel is.

Tovább...
 
Nem a legerősebb felállásban utazik a csapat Diósgyőrbe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageDiósgyőrben lép ma pályára a Vidi. Vargha István szerette volna, ha a legerősebb felállásban láthatják a nézők a fehérvári csapatot, ám Vujovics, Andics és Alves sérülései miatt még mindig nem számít „teljes értékűnek”. A tervezett kezdőcsapat ezért: Sebők - Lázár, Radovics, Horváth, Mohl - Nagy, Farkas, Sifter, Polonkai - Sitku Pavlisics lesz. A mérkőzésre tizenhetes keret utazik, mivel öt cserelehetőség van a Ligakupa mérkőzéseken, s ezt az edző ki is szeretné használni.

Tovább...
 
Rendkívüli közgyűlés - ma! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageJó kezdetnek tűnik, hogy Warvasovszky Tihamér - belátva a múltban elkövetett és a jövőben megvalósításra szánt tettek következményeit - teljesítette a Polgári Frakció kérését, s rendkívüli ülésre hívta össze ma, 14 órai kezdettel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlését. A napirendi pontok között két nyilvánosan megvitatott témát találunk, három kapcsán pedig zárt ülésen konzultálnak majd a képviselők.

Tovább...
 
Képzőművészeti-irodalmi kiadványt jelentetett meg a fehérvári Művészkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageMegjelent a „Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör” újságjának első száma. Az Országos Batsányi- és Cserhát Művészkör székesfehérvári tagozatának kiadványából a Fejér megyei alkotókhoz kapcsolódó kiállításokról tájékozódhatnak a műkedvelők, valamint irodalmi alkotásokat (verseket, novellákat) is találhatnak benne. Az első számot Enyedi Béla szerkesztette.

Tovább...
 
Pontot szereztek a fehérvári pólósok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageDöntetlennel végződött a Fehérvár Póló SE és az OSC mérkőzése a Vízilabda OB1 15. fordulójában. A fehérvári fiúk így pontot szereztek, és közelebb kerültek az utolsó előtti helyen álló Szenteshez. Részletek: OSC-OPUS VIA–ANDROBAU-FEHÉRVÁR 6–6 (0–2, 2–0, 2–1, 2–3) Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. V: Marjai, Schlosser OSC: TORY – Cseh 1, TIBA P. 1, Hangody 1, Sziklai 1, Tóth L. 1, Szécsi. Cs: Benczúr 1, Ürögi, Klie, Ibolya, Balla, Gábor.

Tovább...
 
Tájékoztatás az ifjúság alkotmányos jogairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImagePártsemleges tájékoztatást tartanak ma a Fejér megyében élő fiataloknak a Megyeháza Címertermében. A 14 órakor kezdődő programot az Országos Választási Iroda képviselői tartják, akik az országos kampánysorozat keretében látogatnak el Székesfehérvárra, s nyújtanak felvilágosítást az ifjúság alkotmányos jogairól.

Tovább...
 
Reménytelennek tűnő áthaladás egy baleset miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageHosszú órákon át vesztegeltek a gépkocsik tegnap az Inotai Erőműtől Várpalotáig. Egy baleset miatt ugyanis megállásra kényszerültek a Székesfehérvártól Veszprém felé igyekező autósok. Ez a "nem várt pihenő" pedig reggeltől kora délutánig tartott. Aki hamar megunta a várakozást, még az Erőműnél visszafordult, mások a későbbi oldal-leágazásoknál araszoltak ki a sorból, hiszen reális időn belül tovább jutni reménytelennek tűnt…

Tovább...
 
Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageIdén márciusban ismét új céllal indítja útjára a CBA és a Procter & Gamble ’A Közösség Szíve’ (köszi) programot” - jelentették be a szervező cégek képviselői - A közösség erejére és összefogására támaszkodó kezdeményezés középpontjában idén a közösség élettere, a település áll.

Tovább...
 
A legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 03.

ImageMagyarországon a bajok gyökere politikai természetű, ezért politikai változás, azaz kormányváltás nélkül hazánk nem tud kikerülni a válságból - hangsúlyozta Orbán Viktor, miután megbeszélést folytatott Tőkés Lászlóval. A Fidesz elnöke egyetért Pozsgai Imre egy interjúban adott kijelentésével, amely szerint nyugaton már rájöttek arra, hogy a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás. Magyarországnak nincs politikai vezetése, amely irányt és célt jelölne ki és ezeket az eszközök érdekében mozgósítaná.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23640 - 23650 / 26165