Kezdőlap
Harmadik lett az Albacomp a komárnói tornán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageA komárnói torna első napján a cseh Novy Jicin csapatával játszott az Albacomp kosárlabda csapata, amely a csehek győzelmével zárult (Novy Jicin–Abacomp: 97-94). A második játszmát a szlovák Pezinok ellen vívták meg fiaink – ennek során a második negyedben átvették a vezetést, s végig meg is tartották (Pezinok-Albacomp: 69-97). A harmadik napon viszont vereséget szenvedtek a fehérváriak (Komárnó-Albacomp: 81-71), így a tornán harmadik helyen végeztek.

 
Internetező nagymamák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz én nagymamámat már a Commodore 64 –típusú számítógép megjelenésekor is valamiféle futurisztikus borzongás öntötte el – nem is akart hozzányúlni az idegen masinához. Aztán jöttek az újabb formációk, Apple-mintás laptop-csodák, s ma már az idősebb korosztályt is vonzza a billentyűzet lenyomásával járó „következmény-mámor” – a Világhálóról nem is beszélve. Az ARISZ-nál ezért tegnap reggel - nagy sikerrel - elindult a nyugdíjas egyesületek vezetőinek szóló Internet-tanfolyam.

Tovább...
 
Búcsú a Szent Pál évre Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. szeptember 09.

ImageXVI. Benedek pápa Szent Pál-évet hirdetett 2008. június 28-tól 2009. június 29-ig az apostol születésének 2000. évfordulója alkalmából. A jubileumi év megnyitása alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet bocsátott ki, melyet június 29-én olvasnak fel a templomokban.

Tovább...
 
Olimpikonok a Sporthétvégén! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 09.

ImageMizsei György, Barcelona olimpiai bronzérmese, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó is a Sporthétvége vendége lesz! - Sztáreső várható a X. FIDELITAS Sporthétvégén Kiskunfélegyházán, tudhattuk meg Balogh Bálinttól, szervezetünk alelnökétől, a rendezvény főszervezőjétől.

Tovább...
 
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre”  ma este, 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
A székesfehérvári mentősök hozták el az aranyat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

Nemcsak a különdíjat, hanem az Országos Mentőverseny első díját is megszerezték a székesfehérvári mentősök Balatonaligán. A Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület tudományos ülésével egybekötött programra hazánk minden tájáról neveztek mentőegységek. Városunkat Horváth Attila mentőtiszt, Ferenczi Krisztián Tamás mentőápoló, Klupács Péter mentőápoló-gépkocsivezető és Somogyi János mentőápoló-gépkocsivezető képviselte - tökéletes felkészültségben.

Tovább...
 
Nyolcadik minőségdíját kapta a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 08.

ImageÜnnepélyes tanévnyitóval megkezdődött a 2008/2009-es tanév a Kodolányi János Főiskolán, ahol közel 2200 első éves diák kezdte meg felsőfokú tanulmányait. A tanévnyitó során vette át a főiskola rektora, Dr. h.c. Szabó Péter Phd. az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatú elismerő oklevelét, mellyel az intézmény minőségfejlesztés területén végzett munkáját ismerték el.

Tovább...
 
Támogatás Baracska község önkormányzatának Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 08.

ImageA Fejér megyei települési önkormányzatok beruházásait, fejlesztéseit segítő Pénzügyi Keret Előkészítő Bizottsága ma – szeptember 8-án – ülést tartott, dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület Baracska Község Önkormányzata részére, kérésükre, az igényelt hárommillió forint visszatérítendő támogatást ítélte oda, útfelújítási pályázat benyújtásához szükséges önerő biztosításához.

 
Támogatást kapott a II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

ImageA II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál – Agárd című pályázat megvalósítására 2,5 millió forintnyi támogatás nyert Gárdony Város Önkormányzata a Közép-Dunántúli Régió Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzattól. Így április 30 – május 3 között már ebből a pénzből fizetik ki a rendezvény költségeit. A TRFC felhívására 42 pályázat érkezett be. Ebből 17 részesült pozitív elbírálásban, amely számokra vetítve 91,4 millió forintot jelent.

 
Egy agárdi fotós lesz az Év Természetfotósa? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

ImageAz agárdi fotóst, Mészáros Andrást is beválasztották az Év Természetfotósa Díj döntősei közé. A pályázatra mintegy 400 művet neveztek be az alkotók, amelyekből 120-at választott ki a szakmai zsűri. Ezek közül 7 felvétel Andrásé, ahogy a Nimród magazin szeptemberi számának címlapján is az ő fotója látható. A verseny „döntős” képeiből október 26-án nyílik kiállítás a Természettudományi Múzeumban. Mészáros András legszebb felvételeit megtekinthetik honlapján: www.meszarosandras.com .

Tovább...
 
A Fizioterápia Világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

A Fejér Megyei Szent György Kórház Ápolási Igazgatósága, a Magyar Gyógytornászok Társasága Fejér Megyei Szervezete és a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete támogatásával továbbképzést szervezett a Fizioterápia Világnapja alkalmából. A programok helyszínéül a Fejér Megyei Szent György Kórház Auditóriuma szolgált, az előadások pedig reggel 9 órakor kezdődtek - s még mindig tartanak. 

Tovább...
 
<< Első < Előző 2231 2232 2233 2234 2235 2236 2237 2238 2239 2240 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24542 - 24552 / 25558