Kezdőlap
Kisbabával is részt lehet venni a belvárosi programokon - segít a SZÉNA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA kisgyermekes anyukák számára mindig nagy gondot jelent, hogy hogyan tudják megszoptatni, illetve tisztába tenni gyermeküket, amikor távol vannak lakásuktól. E probléma egy hosszabb séta, bevásárlás alkalmával is felmerülhet, így a Belvárosban tartott augusztus 20-i rendezvények megtekintése se szerepel a kisbabás szülők programjai között. Ezért a Széna Egyesület a Családokért szervezet tagjai felállítottak egy sátrat az Oskola utcában, ahol a rendezvények ideje alatt az anyukák nyugodt körülmények között elláthatják az apróságokat.

 
Családi körben, együtt töltötték el a szombatot a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 19.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége második alkalommal szervezett családi napot augusztus 16-án a Bregyó közi szabadidőközpontban. A rendezvény délelőtt a tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a fegyőrök kispályás labdarúgó mérkőzésével kezdődött, majd délután a színpadon zenés programok várták az érdeklődőket.

Tovább...
 
Szent Korona - ikonok Szent Istvánra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImageA Szent István-napi ünnepségek kapcsán egyik olvasónk, a Budapesten élő Fenyvesi András elküldte szerkesztőségünkbe a Szent Koronáról készített zománc ikonjainak fotóját, amelyet most bemutatunk Önöknek is. Köszönjük e nyugdíjas művésznek a kedves ajándékot!

Tovább...
 
Díjazták a megyei és a városi önkormányzat vezetőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 18.

ImageAz idén Székesfehérváron tartotta meg augusztus 20-ához kapcsolódó országos központi ünnepségét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. Hagyományosan ilyenkor adják át a testület által odaítélt kitüntetéseket is. A Megyeházán megtartott ünnepségen dr. Nagy János altábornagy Lónyay Menyhért díszérmet adott át Warvasovszky Tihamér polgármesternek és Dr. Balogh Ibolya megyei elnöknek.

Tovább...
 
Élőlánc a kisiskolákért - levél az oktatási tárca vezetőjéhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy 200 falusi polgármester fordult levélben az oktatási tárca vezetőjéhez, hogy támogassa az „Élőlánc a kisiskolákért” mozgalom javaslatait a kistelepülési iskolák megmentésére. Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke most eljuttatta hozzánk az említett levelet, amelyet alább olvashatják a csatlakozó, 220 település név szerinti felsorolásával.

Tovább...
 
Disztl László helyett Varga István a kispadon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 18.

ImageA tulajdonos, és a menedzsment döntése értelmében, a mai nappal váltás történik a „Vidi” kispadján: Disztl László helyett Varga István az új vezetőedző. A klub elismeréssel köszöni meg azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Disztl László – a székesfehérvári futball legendája – tett az utóbbi években is a klubért, és amelyek nagymértékben hozzájárultak a csapat parádés, a várakozást messze felülmúló szerepléséhez.

Tovább...
 
2,4 millió forintnyi adomány gyűlt össze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImageA nagyszabású társadalmi összefogás eredményeként az MVGYOSZ csepeli telephelyén üzemeltetett Vakvezető-kutya Kiképző Iskolája ellopott, kb. 150 méternyi kerítése, vas kapuja és akadálypályája, fém eszközei helyreállítására, pótlására eddig közel 2,4 millió Forintnyi céladomány gyűlt össze. – tudtuk meg Angyal Gábortól, a szervezet munkatársától, aki azt is elmondta, hogy az MVGYOSZ a helyreállítási munkákat hamarosan megkezdi.

Tovább...
 
Gazdira vár Panda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImagePanda, a rendkívül nyugodt, ivartalanított szuka gazdit keres. A Takarodó úti Állatotthonban meghúzódó, 4 éves kutyus családszerető, gyermekbarát. Sőt, a fotózás alatt végig szófogadóan figyelte a fényképező-gépet, s azonnal engedelmeskedett a vezényszavaknak...

Tovább...
 
Franic nyerte a Krisztinák csatáját Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. augusztus 17.

Negyvenöt percig a Fehérép Alcoa FKC állt tornagyőzelemre, de a tizennyolc gólt szerző Kristina Franic vezetésével a Podravka Vegeta megfordította a mérkőzést, és 42-40-es győzelmével veretlenül nyerte a Terszol Kupát. A fehérváriaknál Kristina Trishchuk kilenc gólt lőtt. A gólkirálynő Franic mellett Ana Dokic és Petróczi Viktória részesült különdíjban.

Tovább...
 
István királyra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Östör Annamária önkormányzati képviselő is virágokat helyezett el a Nemzeti Emlékhelyen, államalapítónk szarkofágjánál, miután részt vettek Szent István tiszteletére rendezett ünnepségen. A hagyományosnak számító megemlékezésen a Polgári Frakció tagjai István király szobránál és a Romkertnél is lerótták tiszteletüket.

Tovább...
 
Szent István - kultusz Magyarországon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

Szent István magyarországi kultuszáról készített filmet Vakler Lajos, a Fehérvár Televízió munkatársa. Az alkotás vágatlan formában, archív felvételek felhasználásával mutatja be az 1926 és 1946 közötti időszak történéseit Székesfehérváron, Budapesten és Esztergomban. A premier ma, 18 órakor lesz a Szent István Művelődési Házban.

 
<< Első < Előző 2261 2262 2263 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24894 - 24904 / 25716