Kezdőlap
Öttusázóink a VB-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageGyenesei Leila, Vörös Zsuzsa, Máthé Vivien és Tóth Adrienn is bejutott az MVM Öttusa Világbajnokság döntőjébe, amit szombaton rendeznek Budapesten. A selejtezőben az egyéni induló Gyenesei Leila szerepelt a legjobban, aki csoportjában harmadik lett. A csapatversenyben Tóth Adrienn 10., Máthé Vivien és Vörös Zsuzsa pedig 11.-ként örülhetett a továbbjutásnak.

 
Átadták a gróf Klebersberg Kuno Emlékérmeket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageA megyei pedagógusnapi ünnepségen átadták a gróf Klebersberg Kuno Emlékérmeket. A kitüntetést Fejér megye valamennyi közoktatási intézményében dolgozó pedagógusa közül évente ketten kaphatják meg. Idén a közgyűlés Andrusek Ilonának, a váli Vajda János Általános Iskola pedagógusának és Zámbó Tibornak, a mezőszilasi Németh László Általános Iskola igazgatójának ítélte oda a díjat. 

Tovább...
 
A fehérvári zenekart is meghívták a fesztiválra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

A Székesfehérvári Helyőrségi Zenekart is meghívták a június 26-29 között tartandó XVI. Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválra. A találkozót 1977 óta kétévente rendezi meg Debrecenben a város önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium. A programon három külföldi és négy hazai zenekar mutatkozik be, s e Fesztivál keretében búcsúztatják el a Koszovóba induló magyar katonákat is.

 
Dr. Balogh Ibolya elítéli a szocialista frakcióvezetőt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageMély döbbenetének adott hangot ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Felháborodásának oka a tegnapi közgyűlés napirend előtti felszólásainak keretében elhangzott Orbán Viktor elleni beszéd volt, amely megalapozatlan fikciókat tényként beállítva mocskolódott, s különben sem volt helye e fórumon.

Tovább...
 
Júniustól a Gazdaság Házban is igényelhető a mikrohitel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a Közép-dunántúli régió vállalkozásai mostantól a Gazdaság Házában is igényelhetnek mikrohitelt. Azok, akik az Internetről töltik le a szükséges adatlapokat, mentesülnek a regisztrációs díj megfizetése alól. A hitelkonstrukció 1992-ben indult útjára, s azóta 1900 vállalkozás vette igénybe, 3,3 milliárd Forintnyi kölcsönt felvéve, amely 2000 munkahely megteremtését tette lehetővé.

 
Jótékonysági est a csángók javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageA moldvai csángómagyarok és az erdélyi szórványban élő magyar anyanyelvű gyermekek oktatásának segítésére jótékonysági estet rendeznek hétfőn a Vörösmarty Színházban. A program fővédnöke Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke. Szervezője a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány (AMMOA) és a Lénia 2 Kft.

Tovább...
 
Vén Zoltán lebontja a misztériumjátékot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageVén Zoltán grafikusművész aprólékosan kidolgozott, remekműveknek is nevezhető képeiből nyílt tárlat a Vörösmarty Teremben. A kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitotta meg, aki hosszasan elemezte és magasztalta – joggal – az alkotásokat.

Tovább...
 
Makk Károly Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Városunkba látogatott a Kossuth-díjas rendező, Makk Károly, akinek legújabb filmjét itt forgatják majd az ősszel. A mozi felvételét szeptember közepén kezdik el, s előreláthatólag két hetet vesz igénybe. A televíziós játékfilm a tervek szerint jövő év májusára készül el, s 70 perces lesz.

 
Mindenki adózzon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageA minimálbér megadóztatásában, az adókedvezmények drasztikus csökkentésében, és az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésében látja az MDF hazánk gazdasági felemelkedésének kulcsát. Erről tartott ma sajtótájékoztatót Viniczai Tibor.

Tovább...
 
Alakulatzászlót adományoztak a Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Alakulatzászlót ajándékozott a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek a Pintér Művek tulajdonosa, Pintér József. Az alakulat jelenleg hatvankét helyen biztosítja a Magyar Honvédség híradását Magyarországon, közel ezerkétszáz fős állománnyal. Az adományozó - aki egyébként a keceli Hadtörténeti Múzeum alapítója – így szeretné leróni tiszteletét a magyar katonák előtt, akik hazánk védelméről gondoskodnak, s mások életét a sajátjuk elé helyezik.

 
Meggyőző fölény az első bronz meccsen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageAz Albacomp a Szolnok csapatával csapott össze a bronz mérkőzés első felvonásán, amit az ARÉV csarnokban rendeztek Székesfehérváron. A találkozóról a szolnokiak távoztak csalódottan, hiszen korábban, az ötödik mérkőzésen hazai pályán buktak el a Körmend ellen a döntőbe jutásért, most pedig a fehérvári fiúk diadalmaskodtak felettük 90:68-as végeredménnyel. Az Albacomp végig kimagasló fölénnyel vezetett, ami annak is betudható, hogy a játékosok vasárnap pihentek, míg a Szolnoknak meccse volt. A mezőny legjobbja Mcclandon volt, aki nagyon sok lepattanót szerzett, s mellette 18 pontot dobott is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2261 2262 2263 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24938 - 24948 / 25141