Kezdőlap
"A tudomány vallás nélkül sánta..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Image„Száraz, kemény, szakmai” programnak véltem az előzetes téma-felderítés után a Mind Kft. által meghirdetett „Épületfizikai előadások” című "tájékoztató délelőttöt". Előítéletem azonban már az ajtóban kezdett szétfoszlani: a Jáky József Műszaki Szakközépiskola tornatermében hatalmas tömeg várta a "nagyhírű" szakemberek ismertetőit – s ha már ilyen sokan vágyat éreztek arra, hogy idejöjjenek, biztos tudnak valami „jót”, amit én nem. Aztán feltűnt Péli József, az egyik fő szervező, aki megnyitó beszédével igencsak ledöbbentett.

Tovább...
 
Válasz Orosz István kérdéseire Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA tegnapi nap folyamán Vargha Tamás tanácsnok és Orosz István, a Polgári Frakció helyettes vezetője is kérdéseket intézett városunk polgármesterhez egy, a hatáskörébe tartozó honlap kapcsán. Vargha Tamás „Reagálás a ki-tudja-milyen-pénzből finanszírozott fehervarert.hu oldalon megjelent Önkormányzati képviselők is érzik a felelősségüket című cikkre” – kezdetű közleményében az említett médiumban megjelent írás kapcsán érdeklődött, Orosz István pedig a honlap létrejöttének körülményeire volt kíváncsi. A válasz megérkezett.

Tovább...
 
Bűnmegelőzés és közbiztonság - a nyári időszak tapasztalatai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA nyári szezon közbiztonsági tapasztalatairól és a bűnmegelőzési tevékenységről tartottak ma sajtótájékoztatót a Hiemer-házban. Dr. Csizek Tibor, Székesfehérvár rendőrkapitánya és a gárdonyi rendőrkapitány, Sági János elmondták: a megyeszékhelyen harmadával – 62 fővel – nőtt a rendőrök száma, így megoldódtak a személyi állományt érintő problémák.

Tovább...
 
Zsugorodó palackok az iskola jubileumán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Műanyag palackokat préseltek a diákok a Németh László Általános Iskolában. - Az intézmény a héten ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, s ennek apropóján a tanári kar olyan programokat kínál a gyermekeknek, amelyek nemcsak szórakoztatnak, hanem hasznosak is. Ilyen volt a tegnapi „környezetvédelmi nap”, amikor szemetet szedtek az iskola udvarán és környékén, növényhatározó táblákat helyeztek ki, kertészkedtek egy kicsit, valamint a Macher Kft.-től két palackzsugorító berendezést is kaptak, amelyeket rögtön ki is próbáltak a fiatalok.

Tovább...
 
Keresik a megye legjobb ifjú focistáit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA Fehérvár FC utánpótlás tornát hirdet a megyei általános iskolások részére. A cél az, ahogy felkutassák az itt élő tehetséges fiatalokat – ahogy azt egy májusi megbeszélés során eldöntötte a vezetőség. A Sportbizottság akkor egyöntetűen elfogadta az utánpótlás-nevelés kapcsán kidolgozott tervet, amit lépésenként meg is valósítanak.

Tovább...
 
Nem áll már az Eiffel-torony... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageLebontották azt a 12 méter méter magas, használt alumínium italdobozokból készített Eiffel-tornyot, amely péntek óta állt a Városház-téren. A szakemberek ezekben a percekben távolítják el a „mű” utolsó darabjait, amely könnyedén ment, hiszen csak néhány csavar fogta össze az Európai Alumínium Szövetség kongresszusának alkalmából létrehozott „alkotás” mozaikjait…

Tovább...
 
Az állam leveszi a kezét a civil szolgáltatókról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Image„Az utolsó tartalékaikat élik fel a civil fenntartók.” – véli a Kézenfogva Alapítvány és az általa működtetett CÉHálózat, amely a szociális szolgáltatók ellehetetlenedése ellen folytatott tevékenységét ismerteti holnap a Hotel Budapest – Joker teremben. A szervezet úgy gondolja: az állam a leginkább védelemre szoruló polgáraitól vonja meg a segítséget azzal, hogy a szektorsemlegesség és a tisztességes verseny elvének megsértésével hátrányos körülményeket teremt a civil szociális szolgáltatóknak.

Tovább...
 
Köszönet a FEZEN szervezőinek és a lakóknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA Fehérvári Zenei Napok kapcsán tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás önkormányzati képviselő a Bregyó-közi Sportcentrum bejáratánál. Ennek során mondott köszönetet a székesfehérváriaknak – különösképpen a környékbeli lakóknak -, akik „elviselték” a Fesztivál-okozta hanghatásokat és a koncertekre áramló hatalmas tömeggel járó mindenféle „nyűgöket” - három napon keresztül.

Tovább...
 
Küzdelem utolsó lehelletig Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 17.

ImageAz Alba Volán nagyon fiatal farmcsapata mindent kiadott magából, de a mérkőzés végén kijött a két csapat közti tudás- és tapasztalatkülönbség, így tekintélyes előnnyel tudott nyerni a HC Csíkszereda csapata. - Az Alba Volán bátran kezdte a találkozót, egy emberhátrányt is sikerült kivédekezni, ám a védők első igazán rossz helyezkedését rögtön góllal büntette Saluga. Mezőnyfölényben volt a HC, de így is akadt egyenlítési lehetőség egy szép Tóth-Farkas-Rajz támadás végén.

Tovább...
 
Sorsolás és részletes meccsidőpontok Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 17.

ImageA 2008. évi Kiskunfélegyházi Országos Sporthétvége csoportbeosztását három független és pártatlan fidelitasos fiatal sorsolta ki. Az ünnepélyes keretek között megtartott közel negyven perces ceremónia kiváló hangulatban zajlódott. A 25 focicsapat öt csoportba lett sorsolva, ahonnan az első három csapat és a legjobb negyedik jut tovább a kieséses szakaszba...

Tovább...
 
Jótékonysági est a csángók anyanyelvi oktatására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Sillye Jenő és barátai jótékonysági hangversenyt tartanak szeptember 28-án, 20:00-kor a Ciszterci Szent Imre templomban, Székesfehérváron. Az est során befolyt adományokat a magyarfalui csángók anyanyelvi oktatására fordítják – ahogy legutóbb a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány által szervezett programon fellépő művészek is felajánlották az összegyűlt 2,7 millió forintot a moldvai csángómagyarok és erdélyi szórványban élő magyar anyanyelvű gyermekek oktatására.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2281 2282 2283 2284 2285 2286 2287 2288 2289 2290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25092 - 25102 / 26195