Kezdőlap
A kormányzat újabb megfélemlítési kísérlete a civilekkel szemben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

Image”Az elmúlt években sorozatos támadások érték a szakminisztérium, ill. a kormányzat részéről a nem állami fenntartású szociális intézmények fenntartóit, miközben az egyházak és a magánfenntartók által vállalt, de eredetileg kötelező állami alapfeladatot jelentő ellátásokért járó állami normatív támogatás összege évek óta csökken.” – áll a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének közleményében, amelyet ügyvezetőjük, Fülöp Zoltán juttatott el hozzánk.

Tovább...
 
Városi séta Balajthy Ferenccel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

ImageMég sosem láttam Balajthy Ferencet szomorkodni. Arcát állandó mosoly ragyogja be, ahogy verseit is vidám játékosság szövi át. Az idei Ünnepi Könyvhétre kiadott „Papírcsákó” című kötete minden bemutatón megkacagtatta a gyermekeket, akik már jól ismerik őt – a „kissrácok barátját” - , aki most egy verses kisfestő könyvhöz adta tehetségét és rímeit.

Tovább...
 
Meghosszabbított megállapodás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 16.

ImageÚjrakötötte az FC Fehérvár és az fehérvári Esélyek Háza azt a megállapodást, amelynek értelmében a hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők ingyen látogathatják a futballcsapat hazai mérkőzéseit. Mint azt Berzi Sándor, az FC Fehérvár ügyvezetője elmondta, a klub továbbra is szeretne segíteni ezzel a lehetőséggel a rászorulóknak.

Tovább...
 
Újabb közlemény a Polgári Frakciótól Nyomtatás E-mail
Írta: Polgári Frakció   
2008. szeptember 16.

ImageVargha Tamás tanácsnok után Orosz István, a Polgári Frakció helyettes vezetője is kérdéseket intézett ma (írásban) Székesfehérvár polgármesterhéhez, Warvasovszky Tihamérhoz. Az általa elküldött levelet mellékelten közöljük – ahogy az arra érkező reakciót is megosztjuk majd teljes terjedelmében olvasóinkkal.

Tovább...
 
Szabadegyetemi előadás-sorozat a KFJ-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

„„A globalizáció ellentmondásai és az interkulturális feszültségek napjainkban IV.” – címmel indul idén ősszel útjára a KJF Kulturális Tanulmányok Tanszéke által meghirdetett szabadegyetemi előadás-sorozat. – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Bence, a Főiskola PR-referense, akitől megtudtuk: a program mindenki számára nyitott és ingyenes – ahogy korábban már megszokhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
Halálos baleset a 63-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 16.

ImageKözlekedési balesetről érkezett bejelentés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére ma reggel nem sokkal fél hét után. A 63-as főúton Székesfehérvár és a bodakajtori bekötőút között egy személyautó és egy hűtőkocsi ütközött. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Tovább...
 
"Elszegényedés és eladósodás van" - Demonstráció az Országalmánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

ImageKaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke már több ízben segítette honlapunk munkáját fontos információkkal és program-felhívásokkal. Legutóbb a Benesi jogfosztások elleni tiltakozás kapcsán olvashatták nevét a Fehérvári Hírek oldalain, most pedig egy holnapi demonstrációra hívta fel figyelmünket, amelyet Székesfehérváron, az Országalmánál tartanak „Magyarország felemelkedéséért”.

Tovább...
 
A Polgári Frakció sajtóközleménye Nyomtatás E-mail
Írta: Polgári Frakció   
2008. szeptember 16.

ImageReagálás a ki-tudja-milyen-pénzből finanszírozott fehervarert.hu oldalon megjelent Önkormányzati képviselők is érzik a felelősségüket című cikkre. - Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fehervarert.hu szerkesztőségéből a Polgári Frakció idézett rendezvényén senki nem vett részt, azon fényképet nem készített, ezek után meglepő, hogy a fehervarert.hu még fényképpel is rendelkezik az eseményről...

Tovább...
 
1092 végzőstől búcsúzott a Kodolányi Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 16.

ImageA Kodolányi János Főiskola a napokban tartotta diplomaátadó ünnepségeit Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon. A képzési helyszíneken összesen 1092-en vehették át diplomájukat, legnagyobb létszámban a Budapesti Regionális Oktatási Központban végzett gazdász hallgatók. Ünnepi hangulatban teltek az elmúlt napok a Kodolányi életében, hiszen augusztus végén és szeptember elején vehették át okleveleket a végzett hallgatók.

Tovább...
 
Erdélyi táncok a Gyöngyvirág Néptáncegyüttestől Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

Bicske testvérvárosának művészei, a tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttes tagjai néhány napon belül Fejér megyébe látogatnak. – kaptuk a hírt Izing Antaltól, aki elmondta: a csoport erdélyi diákokból, egyetemistákból áll. Az elmúlt tíz év alatt több rangos díjat nyertek előadásaikkal, amelyekben székelyföldi, erdélyi táncokat mutatnak be. Az együttes 16 tagja szeptember 23-án, 18 órakor lép fel Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban, ahol minden valószínűség szerint gyimesi hejszák, gyimesi kettős járatós, felcsíki táncrend és kalotaszegi legényes is a repertorájukban szerepel majd. 

 
Két súlyos baleset másfél órán belül az esőben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 15.

ImageMásfél óra alatt két balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat a mai napon. Seregélyes és Sárosd között két személygépkocsi ütközött. A tűzoltók három sérültet feszítő-vágó berendezéssel szabadítottak ki a roncsok közül. Nem sokkal később a 7-es főútra kérték a segítségüket, ahol Székesfehérvár és Dinnyés között szintén két autó ütközött össze.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2281 2282 2283 2284 2285 2286 2287 2288 2289 2290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25103 - 25113 / 26195