Kezdőlap
Toyotával ütközött egy Renault a 62-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. december 20.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szombaton délelőtt 11 óra után néhány perccel. A 62-es főúton Székesfehérvárnál, az M7-es autópálya lehajtójánál két személygépkocsi ütközött. A balesetben ketten sérültek meg.

Tovább...
 
Megölik Magyarországon a jövőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 19.

ImageAz elhibázott gazdaságpolitika miatt a diákhitel 9,5 százalékról 11 százalékra történő emelkedésének hátteréről tartott csütörtökön reggel sajtótájékoztatót Koszorús László, fideszes országgyűlési képviselő. - A válságkezeléssel kapcsolatosan kiderült, hogy az európai országok sikeresen kezdték kezelni a kialakult pénzügyi válságot, hiszen adót és kamatot csökkentettek, és növekedési programot fogadtak el - kezdte sajtótájékoztatóját Koszorús.

Tovább...
 
Kiosztották az "Év Székesfehérvári Vállalkozója" - díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének tegnapi ülésén adták át az „Év Székesfehérvári Vállalkozója” – címeket. A díjnak idén László István, az 1983-ban létrehozott Lászlóvill Fft. ügyvezetője és Cserta János, a tizenkilenc éve működő Alba Zöchling ügyvezető igazgatója örülhetett.

 
Nincsen költségvetési koncepció?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageA rendszerváltás után talán most először nem rendelkezik költségvetési koncepcióval Székesfehérvár. Mint ahogy már korábban hírt adtunk róla: a Közgyűlés novemberben nem fogadta el az előterjesztett koncepciót, mivel igencsak káoszos képet mutatott, s nem volt alkalmas arra, hogy a képviselők rábólintsanak. Warvasovszky Tihamér pedig tegnap sem terjesztett elő újat. Dr. Cser-Palkovics András szerint ezért a következő időszak legfontosabb feladata az, hogy egy olyan költségvetési tervezetet hozzanak létre, amely alkalmas arra, hogy a Közgyűlés többségének bizalmát élvezze.

Tovább...
 
Karácsonyozás a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközségben több napon át „elő-ünnepelik” a Karácsonyt. Tegnap délután az Olajfa Református Óvoda gyermekeinek tartott rövidke igehirdetést Somogyi László lelkészi elnök a Széchenyi utcai templomban, amelyet a diákok bájos kis műsora követett, ma pedig 15:30-tól az általános iskolásokat várja hasonló program ehelyütt.

Tovább...
 
Dr. Fitz Jenő kapta az Érdy János Emlékérmet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

Dr. Fitz Jenő régész professzor, a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságának nyugalmazott vezetőjének ítélték oda idén az Érdy János Emlékérmet. Székesfehérvár Önkormányzata 1998-ban alapította e díjat a Romkert és a Szent István Bazilika érdekében tevékenykedők szakmai munkája elismeréséül. (Fitz Jenő többek között a Gorsium feltárásához és bemutatásához kapcsolódóan is maradandót és értékeset alkotott az utókor számára.) A régészt Brájer Éva, a Kulturális Bizottság elnöke méltatta a tegnapi Közgyűlésen, amikor a kitüntetést átnyújtották.

 
A közgyűlés támogatja utánpótlás programot Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. december 19.

ImageA Fehérvár FC sportigazgatója, dr. Mezey György ma délután Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt tartott beszámolót a klub utánpótlás-nevelési programjáról. A diavetítéssel egybekötött prezentáción az utánpótlás-nevelés négy pillérét mutatta be: a Sóstói Stadionban működő részleget, a Videoton Labdarúgó Közalapítvány munkáját, a Puskás Akadémiát és a Videoton Utánpótlás Kupát.

Tovább...
 
Karácsonyi dalok a Kodolányi All Stars-tól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageA Kodolányi János Főiskola különleges ajándékot készített Karácsonyra. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szondy Réka, a KJF sajtóreferense - Az intézmény honlapján, a www.kodolanyi.hu/karacsony oldalon elhelyezett adventi naptár ablakai mögött karácsonyi tippek, ajándékötletek, receptek, valamint ingyen letölthető gyönyörű karácsonyi dalok találhatóak.

Tovább...
 
Kétszer is csak büntetőkkel kaptunk ki Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 19.

ImageA tabellán második helyen álló Vienna Capitals ellen kell helyt állnia pénteken az Alba Volánnak, és a statisztikák szerint gólgazdag mérkőzés várható. Persze, a legfontosabb: a kék-fehérek legalább egy találattal többet érjenek el a bécsieknél.

Tovább...
 
Emlékmise Kaszap Istvánra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageKaszap István halálának 73. évfordulóján szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a székesfehérvári Prohászka templomban. A megemlékezésen jelen voltak városunk plébánosai, a helyi cserkész szövetség képviselői, valamint a katolikus hívek és zarándokok, akik kötelességüknek érezték, hogy leróják tiszteletüket Kaszap István sírja előtt.

Tovább...
 
Móri mészárlás  életfogytiglan! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fejér Megyei Bíróság első fokon Weiszdorn Róbertet, a móri mészárlás egyetlen vádlottját, aki legkorábban harminc év múlva szabadulhat – feltételesen. Ezen kívül tíz évre eltiltották a közügyektől is. A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében idén április 2-án nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség a Fejér Megyei Bíróságra, amelyben „előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel- és lőszerrel való visszaélés bűntettével” vádolták meg Weiszdorn Róbertet. Tettestársa, Nagy László az előzetes letartóztatás során felakasztotta magát.

 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25202 - 25212 / 27173