Kezdőlap
Simon M. Veronika 400. kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

ImageSzámolgattam: Milyen impulzusokban érinti meg a művészt az ihlet, s mennyi idő kell egy festmény elkészüléséhez? Húsz, harminc, avagy negyven alkotásból rendezhető kiállítás? Hogyan lehet mindemellett még művészeti táborokat vezetni, festészetet tanítani, továbbképzésekre járni külföldön, nemzetközi meghívásoknak eleget tenni…? Mindezt úgy, hogy valaki megélje a 400. kiállításának megnyitóját teljes szellemi és testi épségben, úgymond „fiatalon”? Következtetésem: Csodálom Simon M. Veronikát.

Tovább...
 
Még mindig alacsony a tájékozottsági szintünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

Image A WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. az egészségügyi témára való fogékonyságot és igényt vizsgálta egy 2008-as kutatása során, amelyet a magyar felnőtt lakosság körében végzett. Ebből kiderül, hogy az orvosok szerint 1-től 10-es skálán még a 4-est sem éri el a magyar lakosság gyógyszerekkel, betegségekkel, életmóddal kapcsolatos informáltsági szintje, pedig a rendszeres tájékozódásnak kiemelt szerepe van a gyógyulásban és az egészségmegőrzésben.

Tovább...
 
meghosszabbított ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. december 18.

A Karácsonyhoz kapcsolódóan munkanap áthelyezésre kerül sor. A december 24-i (szerdai) munkanapot nem december 20-án (szombaton), hanem 17-én (szerdán) és 19-én (pénteken) meghosszabbított munkaidővel dolgozzák le a Polgármesteri Hivatal munkatársai Székesfehérváron. Ez érinti a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjét is, ami így a következőképpen alakul: 2008. december 19. (péntek) - 8-12 és 13-18 óráig 2008. december 20. (szombat) – nincs.

 
Utánpótlás: Rengeteget fejlődtek az ősszel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2008. december 18.

ImageVajda Gusztáv a nyáron vette át az U13 irányítását. Az ősz feladatai közé tartozott a 4-3-3-as rendszer megismertetése és annak elérése, hogy a fiatalok ismét nagy lelkesedéssel járjanak edzésekre a nem túl sikeres tavalyi szezon után.

Tovább...
 
Ülésezik már a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

Ma reggel nyolc órakor kezdte meg decemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Nagytermében. A részletes napirendi pontokat alább közöljük. – 46 Javaslat nyílt ülésen kerül megtárgyalásra, nyolc témáról pedig zárt falak mögött konzultálnak a képviselők.

Tovább...
 
A költségvetés egy brutális megszorító csomag! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. december 17.

ImageA Fidesz számára elfogadhatatlan a megszavazott költségvetés - összegezte pártja álláspontját Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján. A Fidesz véleménye szerint ez egy brutális megszorító csomag, amely nem képes kezelni a felmerülő problémákat és mélyebb válságba sodorja az országot.

Tovább...
 
Megalakult a Craon - Iszkaszentgyörgy Testvértelepülési Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageAz iszkaszentgyörgyi néptánccsoport, néhány BMX-ező fiatal, az ifjúsági referens és a polgármester májusi franciaországi útja és a craon-i fiatalok iszkaszentgyörgyi fiatalokkal közös magyarországi két hetes tábora után új szakaszához érkezett a két település kapcsolata. – tájékoztatta szerkesztőségünket Gáll Attila, a helyi polgármester.

Tovább...
 
Bodajk - a 2009. évi költségvetési törvény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageA Magyar Államkincstár Államháztartási Irodájának vezető-helyettese, Nagy Tamás „A 2009. évi költségvetési törvény” címmel tart előadást holnap, 9 órakor a bodajki Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében (Bodajk, Petőfi S. u. 60). A pénzügyi tanácskozásra ezúton hív minden érdeklődőt Oszlánszki Zsolt polgármester Bodajk Város Önkormányzata nevében. Az előadás témájával kapcsolatban előzetesen felmerülő kérdéseket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre várják.

 
Szentmise Kaszap István halálának évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageA székesfehérvári Prohászka templomban ma este, 17 órakor Kaszap István halálának 73. évfordulóján szentmisét mutat be Spányi Antal megyés püspök. A misén részt vesznek a székesfehérvári plébánosok is, hiszen Kaszap István élete és öröksége mindannyiuk számára követendő példát jelent.

Tovább...
 
"KORONÁZÓ VÁROSUNK SZÉKESFEHÉRVÁR" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

Az ARISZ gyermekrajz-naptárának ifjú művészeit köszöntötték tegnap a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület az Álláskeresők Egyesületével idén 12. alkalommal hirdetett pályázatot általános iskolások és óvodások számára „Koronázó városunk Székesfehérvár”-címmel. A felhívásra több száz alkotás érkezett. A beérkezett munkákból tizenhármat választott ki a zsűri, amelyeket felhasználva egy falinaptárt készítettek. Ezt a kiadványt pedig magas rangú „hazai” és külföldi tisztségviselőknek ajándékozzák majd.

 
Belvárosi Fidelitas Klub megnyitó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageA belvárosi és a budapesti Fidelitas régi nagy álma vált valóra, amikor rengeteg munka és sok-sok várakozás után elkészült a Fidelitas első fővárosi közösségi klubja a Belváros szívében, az Aulich utcában. 2008. december 18-án (holnap) este 8-tól ezen klub megnyitója lesz, melyre szeretettel várunk mindenkit!

Tovább...
 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25224 - 25234 / 27180