Kezdőlap
Folytatódik a sztrájk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 16.

ImageBár a vonatozni vágyók jelentős javulást tapasztalhatnak ma a vasúti közlekedésben, azért még számos járatkimaradásra és késésre lehet számítani, hiszen a sztrájk „alapjában” most is tart. Budapesten működik a Nyugati és a Keleti pályaudvar, a Déli viszont nem – ami a székesfehérváriak számára igencsak rossz hírt jelent. Viszont: a fővárosból minden második vonatpárt elindítják városunkba, és a Székesfehérvárról Veszprémbe tartó utasok is „csíphetnek el” olykor vonatokat úticéljuknak megfelelően.

 
Továbbra is hibátlan kölykök Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 16.

ImageAz Alba Volán kölyökcsapata folytatta jó szereplését a bajnokság rájátszásában, miután a Bp. Sztárok 2-1-es legyőzése után ezúttal a Miskolcot ütötték ki a kék-fehérek 17-0-ra. Vincze Péter (képünkön) négy gólig és gólpasszig jutott.

Tovább...
 
A Biblia többet jelent kultúrtörténeti könyvnél Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2008. december 16.

ImageMilyen jelentőséggel bírt hazánk történetében az első alkalommal megrendezett Biblia Éve rendezvény-sorozat a protestáns egyházak hívei számára? Mi a tapasztalat, érdeklődéssel fordulnak-e az emberek a Biblia és annak üzenete felé? Mit jelent a mai magyar társadalom számára az adventi várakozás, Jézus születése? Erről és még sok érdekes témáról beszélgetett hallgatóságuk előtt Somogyi László református és Bencze András evangélikus lelkipásztor a Malomházban megrendezett adventi rendezvényen, december 10-én.

Tovább...
 
FIDELITAS SZÜLETÉSNAP DEBRECENBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 16.

ImageA december 6-ára valószínű nem csak a Mikulás érkezése miatt fognak emlékezni a Fidelitas tagok országszerte, ugyanis idén először a FIDELITAS születésnapját ezen a napon ünnepelhettük meg Debrecenben. Az országos elnökség sárospataki ülésén döntött arról, hogy a debreceni csoport szervezheti meg ezt az ünnepi bulit.

Tovább...
 
Edzőmérkőzések a horvátoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageKét edzőmérkőzést már lekötött a Fehérvár FC a januári felkészülés kapcsán. Az egyiket január 27-én (kedden) rendezik meg, amikor a horvát bajnok, a Dinamo Zágráb ellen lépnek pályára a fehérvári játékosok, a másikra pedig január 29-én (csütörtökön) kerül sor. Ekkor az NK Zagreb-bal mérkőznek meg sportolóink. E csapat a tavalyi bajnokságon bronzérmet szerzett, így remélhetőleg élvezetes meccs várható. A mérkőzések helyszíne a horvát főváros lesz.

 
Adventi hitoktatói és világi lelkipásztori munkatársi lelkinap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye közös imádságra és „lelki továbbképzésre” hívta a körzetébe tartozó papokat, világi hitoktatókat és lelkipásztori munkatársakat. Az advent jegyében lezajlott szellemi elmélyülés koncerebrált szentmisével kezdődött a Székesegyházban, majd lelki és szakmai előadásokkal folytatódott a Szent István Művelődési Házban. Ezt követően a résztvevők – mintegy zárásul – részt vettek egy közös agapén is.

 
Nyílt nap a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageNyílt napot tartanak a Kodolányi János Főiskolán holnap, 10 órától. Szondy Réka, a KJF sajtóreferense arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a rendezvényt az intézmény „A” épületében tartják (cím: Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.). Ennek során az érdeklődőknek bemutatják a főiskolán folyó képzéseket, szakokat („óra-betekintéssel”), valamint ismertetik a diákokat a KJF-et érintő továbbtanulási lehetőségekről.

 
Honlapja lett a Székesfehérvárért Művészkörnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageElkészült a Székesfehérvárért Művészkör honlapja. Az Országos Cserhát és Batsányi Művészkör Székesfehérvári Tagozataként működő szervezetet – amely néhány nappal ezelőtt jött létre - a http://szekesfehervarert.gportal.hu/ Internetes címen érhetik el a művészetek iránt érdeklődők. Természetesen a Fehérvári Hírek oldalain is rendszeresen hírt adunk majd az egyesület által szervezett kiállításokról, irodalmi műsorokról és alkotótáborokról.

Tovább...
 
Karácsonyváró kézműveskedés a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageKézműves foglalkozást tartanak ma a székesfehérvári Református Általános Iskolában. A programot az adventi időszak hangulatához igazítják, így ünnepi díszek és karácsonyi ajándékok készítésére nyílik majd lehetőség. A szervezők 14 órától várják a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket, hogy az apróságok e karácsonyvárás során (is) megismerkedhessenek az intézménnyel és a tanárokkal.

 
Vasút - sztrájk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageSztrájkolnak a vasutasok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tájékoztatása szerint Kelet- és Közép-Magyarországon teljes körű sztrájkot tartanak, a nyugati területeken pedig vannak olyan vonalak, ahol késésekkel ugyan, de közlekednek a szerelvények. A nemzetközi vonatok nem járnak - kivételt képez a Belgrádból érkező gyorsvonat, ahogy az InterCity és a belföldi gyorsvonatok sem siklanak a síneken.

Tovább...
 
Öt perc jó játék nem volt elég a pontszerzéshez Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 15.

ImageAz Alba Volán sokáig nem találta a ritmust a Jesenice ellen, ám amikor szépíteni tudtunk, felpörgött a csapat. Sajnos ekkor már túl kevés volt az idő az egyenlítéshez, és szerencsénk sem volt - így pont nélkül maradtunk. - A mérkőzés előtt Andreas Byström megbetegedett, így Nagy Gergő után újabb játékos szolgálatairól kellett Ted Sator vezetőedzőnek lemondania. Maga a meccs tapogatózó játékkal indult, nem estek egymásnak a felek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25235 - 25245 / 27173