Kezdőlap
Családi Kör a Platán Hotel Galériájában Nyomtatás E-mail
Írta: Simon M. Veronika   
2009. május 03.

ImageSimon M. Veronika Munkácsy-érmes székesfehérvári festőművész vagyok, én szervezem hosszú évek óta a Platán Hotel Galéria tárlatait. Minden hónap első szerdáján 17 órára jövünk össze az ország és a világ minden tájékáról, azért, hogy egy-egy órára kikapcsolódjunk a mindennapi rohanásból. Arany János híres versének címét azért adtam ennek a beszámolónak, mivel hála a Platán Hotel tulajdonosainak és a mindenkori vezetésének, igazi családi környezet fogad bennünket rendezvényeinken. 

Tovább...
 
Elballagtak a végzősök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageA szokásoknak megfelelően idén is a Városház téren tartott központi ballagáson kezdték el a „búcsúzkodást” a székesfehérvári középiskolások. A végzősök nevében a Vasvári Pál Gimnázium 12/b osztályos tanulója, Szászi Zoltán mondott beszédet, majd az iskolák képviselői felkötötték szalagjaikat a városi zászlóra, s mindenki visszatért iskolájába, hogy „zártabb körben” is búcsút inthessen tanárainak és az alsóbb osztályokba járó diákoknak.

Tovább...
 
Kaktusz Kiállítás a Helyőrségi Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageVolt olyan növény, amelyik karcsú, hosszú szárán rózsaszín virágok pompáztak, s egyáltalán nem hasonlított arra, amire általában gondolunk, ha kiejtjük a "kaktusz" szót. Egy másik pedig inkább korhadt fadarabot mintázott. Aztán volt még több száz különböző színű, formájú, méretű kaktusz is azon a kiállításon, amely még mindig várja a látogatókat a székesfehérvári Helyőrségi Klubban előadásokkal, vásárral - és persze ritkaságszámba menő, szúrós kis és nagy "kedvencekkel"...

Tovább...
 
Három csapás - aláírásokat gyűjtöttek Székesfehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageA székesfehérvári Malom Ház előtt gyűjtötte a „Három Csapás” törvénytervezettel egyetértő aláírásokat Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a Fidesz helyi önkormányzati képviselői és az önkéntesek. A Fidesz április 25-én indította útjára az országos aláírás gyűjtési akciót, mivel a Parlament elutasította azt a javaslatot, amely szerint az erőszakos bűncselekményt elkövetők a harmadik elkövetéskor a bűncselekményre kiróható büntetés dupláját kapnák, ha pedig a büntetési tétel eléri a húsz évet, akkor az automatikusan letöltendő életfogytiglanra változna.

Tovább...
 
Ismét demonstráltak a pátkai vadászok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageNem adják fel a harcot a Pátkai Vadász Társaság tagjai. Elnökük, Albrecht Attila honlapunknak kijelentette a Székesfehérvári Bíróság előtt tartott demonstráció során: nem nyugszanak bele a Legfelsőbb Bíróság azon döntésébe, amely szerint a Fekete István Vadásztársaság tagjai vadászhatnak mostantól Pátkán. A bírósági eljárás során ugyanis véleményük szerint több olyan jogsértő dolog is történt, amely a végső ítéletet jelentősen befolyásolta.

Tovább...
 
356 millió forintos támogatás régiónkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

46,5 millió forintos támogatást kapott az Alba Innovációs Park a gazdaság-fejlesztésre kiírt közép-dunántúli regionális pályázaton. A régiónkban három pályázó örülhet az eredmény-hirdetésnek: nekik együttesen 356 millió forintot ítéltek meg, amely vissza nem térítendő uniós támogatást jelent. A KDRFT pályázatának segítségével egy kétszintes inkubátor központ is létesül majd Székesfehérváron.

 
Matematikai esély még maradt... Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. május 02.

ImageA magyar jégkorong-válogatott 6-0-s vereséggel kezdte az alsóházi rájátszást a Svájcban zajló A csoportos világbajnokságon. A mieink Ausztria ellen kaptak ki, a másik mérkőzésen Dánia 3-1-re legyőzte Németországot.

Tovább...
 
Falnak ütközött egy autó az Úrhidai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. május 02.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken késő délelőtt. Székesfehérváron az Úrhidai úton egy Lada Samara a Vízaknai utca kereszteződésénél egy falnak ütközött. Az autót vezető férfit a mentők kórházba szállították. A tűzoltók az autó áramtalanítását végezték el.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Zalaegerszeg 1-1 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. május 02.

ImageBármennyire triviálisan hangzik is, azért nem nyert a Vidi, mert nem tudott egynél több gólt rúgni. Az egyszerű matematikai igazságnak ezúttal mélyebb tartalma is van, mert az első félidőben látványosan, jól játszó csapat rendre kihagyta helyzeteit (vagy éppen a jó napot kifogó Pogacsics védett) és – ahogy kedden Pakson a „javunkra” –, jött a futball „törvényszerűsége”, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és a Zalaegerszeg gyakorlatilag helyzet(ek) nélkül szerzett pontot.

Tovább...
 
EP-kampánynyitó a Városligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 02.

ImageA Fidesz és a KDNP 2009. május 2-án, szombaton 16 órától tartja európai parlamenti választási kampánynyitó nagygyűlését a Kós Károly sétányon. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Schmitt Pál, a Fidesz EP-listavezetője.

 
Egyeztetni fog Vargha Tamás és Dr. Bóka Viktor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 30.

ImageAz Ideiglenes Bizottság felkérte elnökét, Vargha Tamást, hogy a hétfőn hivatalba álló Dr. Bóka Viktor jegyzővel vegye fel a kapcsolatot, és a jegyző határozza meg azokat a szolgáltatásokat, amelyek elhelyezésre kerülhetnének a Szolgáltató Házban. Vargha Tamás sajtótájékoztatóján elmondta: szeretnék megvizsgálni azt is, hogy a hivatali szolgáltatásokon kívül milyen más szolgáltatásoknak – például földhivatali ügyintézés – tudnának helyet biztosítani a Házban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25279 - 25289 / 28255