Kezdőlap
Útlezárás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 12.

Tisztelettel tájékoztatjuk a Lakosságot és a Gépjárművezetőket, hogy 2008. november 16-án (vasárnap) a Sóstói Stadionban megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzés miatt a Csíkvári út Széchenyi út és Állatkórház közötti szakasza 15.00 órától 20.00 óráig a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül. A lezárás miatt a „11” jelzésű helyi autóbuszjárat az alábbi terelőútvonalon közlekedik: Széchenyi u. – Horvát I. u. – Balatoni. u. – Rádió u. (vasúti átjáró)– Vásárhelyi u.

Tovább...
 
Összefogtak a "Vörösmarty"-sok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA Vörösmarty Színház, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Vörösmarty Társaság – főt hajtva névadójuk előtt – szavalóversenyt hirdet a Fejér megyei diákok számára. A felhívásról ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót a székesfehérvári teátrumban Vasvári Csaba színházigazgató, Szili Csaba iskolaigazgató, valamint Bakonyi István, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Tovább...
 
Élőlánc mozgalom a falusi iskolák megmaradásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

Az Élőlánc a jövő évi költségvetés tárgyalásának időszakában nyílt levélben fordul a parlamenti képviselőkhöz, hogy immár sokadszor felhívja a törvényhozók figyelmét a kistelepülési iskolák tarthatatlan helyzetére, a szabályozásokban rejlő diszkriminatív elemekre, a falusi iskolák megtartásának fontosságára. – kaptuk a hírt Farkas Gabriella sajtóreferenstől, aki eljuttatta hozzánk az említett iratot, amelyet alább Önök is elolvashatnak.

Tovább...
 
A Vörösmarty Társaság novemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA Vörösmarty Társaság november 18-án, 18 órakor tartja a Vár című folyóirat és a Bástya antológia irodalmi estjét a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Bakonyi István, Bobory Zoltán, László Zsolt és Sobor Antal vendégszereplésével. Másnap a Szent István Művelődési Házban rendeznek „verselgetést” Czigány György és Tóth Éva költővel, november 21-én pedig „Vonó késsel eleven fát” címmel ad műsort Bobory Zoltán.

 
Levél Csángóföldről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageEgy Csándóföldről érkezett levélre hívta fel figyelmünket Kádár Sándorné, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának egyik önkéntese, aki már régóta részt vesz a csángó gyermekek magyar nyelvű oktatásának támogatásában a „keresztszülő programon” keresztül. Az alább közölt levelet a gyermekek tanárai írták, akik Magyarországról, illetve Erdélyből mennek Csángóföldre, hogy - sokszor igen nehéz körülmények között - foglalkozzanak az ottani fiatalokkal.

Tovább...
 
Príma Díj a legjobbaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageKiosztották a Fejér Megyei Príma Díjakat. Az ünnepségre a Megyeháza Dísztermében került sor, ahol Sohonyai Edit író, dr. Guseo András, kandidátus, kutató orvos és az Alba Volán jégkorongcsapata vehette át a kitüntetéseket: Nagy Benedek szobrászművész emlékplakettjét és az elismeréssel járó 1-1  millió forintot. A közönségdíjat Flaschner Kálmán műköszörűs kapta, akinek egy hatszemélyes adriai hajóút lett a jutalma. Az év vállalkozója címet a VOSZ megyei elnöksége az Alba Mineral Kft.-nek és a Szivárványnet Kft.-nek ítélte oda.

Tovább...
 
A Fidesz politikai nyilatkozat-tervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. november 11.

ImageA Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a Szlovák Köztársaságban tapasztalható, magyar vonatkozású, aggodalomra okot adó eseményekkel kapcsolatban. - A Magyar Országgyűlés: - a nemzet határon túl élő részei iránti alkotmányos felelősség tudatában; - a nemzetek békés egymás mellett élésének szellemében; - a jószomszédi kapcsolatok ápolásának célkitűzését szem előtt tartva a következő nyilatkozatot teszi:

Tovább...
 
Fantasztikus győzelem  és utána Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageMiután az Albacomp kosárlabda csapata gyönyörűen leverte a Szolnoki Olaj KK-t 104-74-re, a fiúk már készülődnek is a következő mérkőzésre, amely november 15-én lesz 19 órakor a Körmend ellen. (Emlékeztetőül a legutóbbi meccs: Albacomp - Szolnoki Olaj KK 104-74 (28-15, 23-15, 33-27, 20-17) Albacomp: Simon 10/3, Hanga 9/3, Radovics 11/3, Bell 35/18, Morrison 7. Csere: Soós 16/6, Keller 4, Góbi 4, Dávid 6, Madár, Antal 2. Edző: Peresztegi-Nagy Ákos. Szolnok: Coleman 18/6, Cziczás 3/3, Wilson18/6, Jurkunas 5/3, Basit 5. Csere: Cseh 2, Gaál 12/3, Tóth. Edző: Pór Péter.)

 
Túlsúlyt cipel a népesség fele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA magyar felnőtt lakosság több, mint a fele súlyproblémákkal küzd. – derül ki a webbeteg.hu egésegészségportál és a Szinapszis Kft. reprezentatív kutatásából. Háromszéki Zsolttól, a Webbeteg Kft. munkatársától megtudtuk, hogy a 18 év felettiek átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idősebb korosztálynak pedig tulajdonképpen a 65-70%-a elhízott.

Tovább...
 
Hátizsákkal 396 nap alatt a Föld körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

Az „igazi, nagy kalandot” nem az jelenti, amikor egzotikusnak nevezett nyaralásaink során ötcsillagos szállodából kirándulgatunk „kifele” néhanap, s egy légkondicionálóval ellátott terepjáróból szemléljük vígan a változatos tájat. A „valódi”, és „igazán ízes” élményekhez bizony egy kicsit „nomádosodni” kell! Bakancsot fel, megpakolt zsák a hátra, s gyalog-busszal-szekéren feltérképezhető a „turistátlan” területeket megannyi szépsége.

Tovább...
 
Folytatódik az EBEL Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 11.

ImageA múlt héten szünetelt az Erste Bank Eishockey Liga, ám válogatott játékosainknak nem volt lehetőségük sokat pihenni. Az elmúlt három napban háromszor kellett játszaniuk, így kimerülten néznek elébe az újabb sokhetes erőpróbának. - Már hétfőn útra kelt Innsbruck felé az Alba Volán, a játékosok többsége számára igen megterhelő hétvégét követően. Tizenegy jégkorongozónk képviselte a nemzeti színeket a budapesti olimpiai előselejtező alkalmával.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25279 - 25289 / 26932