Kezdőlap
Megemlékezés a Limanovói csatáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

A Limanovói csata 94. évfordulójáról emlékeztek meg tegnap a Városház téren. A Fehérvári Huszárok Napján a Fehérvári Huszárok Egyesülete az 1914. december 4. és 13. közötti időszak előtt tisztelgett, amikor a 800.000 fős magyar lovasság az orosz csapatokkal harcolt, és súlyos veszteségeket szenvedett: a csatát 274.000 katona élte csak túl, ám az oroszok előrenyomulását sikerült megakadályozniuk. A székesfehérvári lovas szobrot Pátzay Pál készítette 1937-ben, s két évre rá avatták fel. Ezt koszorúzták meg a Huszárok hőseinkre emlékezve.

 
Újabb Praktiker áruház nyílt Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

ImageMegnyitotta második áruházát is Székesfehérváron a Praktiker – ez a cég 19. hazai telephelye. A 7400 négyzetméteres üzletegység a Balatoni úton épült fel két milliárd forintos beruházás keretében. Kufár Róbert tájékoztatása szerint a duplázásra a megnövekedett vásárlói igények miatt volt szükség.

Tovább...
 
Egyeztetett a Megye és a Város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

ImageEgyeztető ülést tartott tegnap a Megye és a Város koordinációs bizottsága a Városházán. A megbeszélés a Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Warvasovszky Tihamér polgármester vezetésével zajlott le, amely során több aktuális témát tekintettek át a résztvevők.

Tovább...
 
Fájó vereség Szlovéniában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 10.

ImageAz Alba Volán újabb "négypontos" mérkőzést veszített el, ezúttal Ljubljanában, így a rájátszásért folytatott harcban rendkívül közel kerültek hozzánk a riválisok. - Igen hamar emberhátrányba került a három sorral kiálló Volán ezen a fontos találkozón, már az első percben kiállította Byströmöt a játékvezető. Remekül kivédekeztük a hátrányt, majd az első adandó emberelőnyünkből megszereztük a vezetést - Palkovics volt eredményes. (0-1) A folytatásban többet támadott a Volán, de újabb gólt már nem sikerült elérni, még fóból sem. Az 5-11-es kapuralövési arány sejteti a játék képét.

Tovább...
 
Szijjártó Péter kiállt a meghurcolt ember mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 10.

ImageA Fidelitas több országgyűlési képviselője megjelent a Parlamentben kedd délelőtt, hogy meghallgassák Szijjártó Pétert. A szervezet elnöke bocsánatkérésre szólított fel az MDF-et, mivel meghurcolták Bagó Zoltánt, a Fidelitas alelnökét, korábbi parlamenti képviselőt.

Tovább...
 
Jótékonysági est a gyülekezet iskolájának javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageMarosvári Péter orgonaművész és Rezsnyák Róbert operaénekes is fellép azon az Adventi Jótékonysági Esten, amelyet a Református Általános Iskola javára szervez a Székesfehérvári Református Egyházközség pénteken, 18 órakor a Széchenyi utcai Templomban és Gyülekezeti Központban. Szűcs Gábor sajtóreferens tájékoztatása szerint a rendezvény műsorvezetője Mayer Ingrid lesz. 

Tovább...
 
Fehérvári Szalon 2008-12-09 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageSzékesfehérváron élő vagy itt dolgozó képző-, ipar-, és fotóművészek nevezhették be alkotásaikat a Városi Képtár Deák-Gyűjtemény és a Szent István Művelődési Ház „Fehérvári Szalon 2008” című pályázatára. A munkákból holnap, 17 órakor nyílik kiállítás a Szent Korona Galériában, s a független szakértőkből álló zsűri is ekkor osztja ki a legtehetségesebbeknek járó díjakat.

 
"MR" helyett "Magyar Rádió"-t! avagy Démonizálás médiafelügyelettel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageA Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésén felszólalt a székesfehérvári kurátor, Lőrincz Zsolt Bendegúz is, aki a „Szavak ereje” munkacsoport tagjaként azt kifogásolta, hogy az „MR” elnevezés idegennek tűnik „hazánk népe” számára, és sokkal szerencsésebb (nemcsak retorikailag, hanem „emberileg” is), ha inkább a „Magyar Rádió”-t használjuk. Felvetése kapcsán a Kuratórium nem hozott egyértelmű döntést.

Tovább...
 
Székesfehérvárért Művészkör a Budavárban Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. december 09.

Image2008. december 08.-án Gróf Esterházy János megemlékezésére gyűlt össze a nagyszámú közönség a Magyar Kultúra Alapítvány Galériájában, a Budavárban, a Szentháromság téren. A Pozsonyi Magyar Galéria indított útjára egy olyan tárlatot, ami Kárpát-medencei képzőművészek alkotásai segítségével bemutatja Gróf Esterházy János életét, munkásságát. Azt az embert, aki egyedül nem szavazta meg a szlovák parlamentben a zsidótörvényt, akit méltatlanul hurcoltak el szibériai börtönbe.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Búcsúebéd és szurkolói ankét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageÉvadzáró ebéden vettek részt tegnap az FC Fehérvár futballistái és a klub vezetősége a Pokol Pincében. A már törzshelynek számító étteremben Berzi Sándor ügyvezető és dr. Mezey György sportigazgató értékelte a szezont, majd megkezdődött az ünneplés. A „lazítás” ma folytatódik: 17:30-kor, a Sóstói Stadion 2. emeleti VIP előterében szurkolói ankétot tartanak, amelyen a tulajdonos, Garancsi István, valamint Berzi Sándor ügyvezető, dr. Mezey György sportigazgató, Varga István vezetőedző és Marko Andics játékos vesznek részt.

 
Adj esélyt a fenyőfának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageEgy kicsit mindig szomorú vagyok, amikor közeleg a Karácsony: látom a kivágott fenyőket, amelyek még „zöld illatot” lengetnek maguk körül, s jó is a „gyantás íz” a nappaliban, miközben díszítjük a fát, meg alá a sok ajándék, szenteste és gyertyalánggal keveredő „frissesség”. És utána? Hullanak a tüskék, jelzik a haldoklást. Nem, ez nem szentimentalizmus, hanem annak „látása”, hogy az élet múlik, s bár azért ültették a fenyőt, hogy idáig vezessen az útja, mégis… Ezért is jó a „visszaváltható karácsonyfa”, mint alternatíva.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 2298 2299 2300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25290 - 25300 / 27200