Kezdőlap
Kamatmentes kölcsön öt Fejér megyei településnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

23,7 m illió forintot osztott fel tegnap a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. - Ezzel öt Fejér megyei település jutott kamatmentes kölcsönhöz - Nádasdladány 5 millió, Füle 11,5 millió, Csősz 1,2 millió, Zámoly és Lovasberény pedig 3- 3 millió forintot kapott, amit három év alatt kell visszafizetniük. Az 1991-ben alakult Bizottság 26 települési tagot számlál. A tagdíjat a helyi lakossági szám arányában kell befizetni, s ez feljogosít arra, hogy a tagok fejlesztési elképzeléseikre támogatást kérjenek.

 
Egyértelműen a három pontért megyünk Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 17.

ImageKisebb-nagyobb sérülésekkel küzködtek a csapat egyes tajgai a hét közben, de szerencsére egyik sem volt komoly, így a hétvégén a legjobb összeállításban léphet pályára együttesünk. - „Természetesen a három pont elhozatala lehet csak a cél Zalaegerszegen." - mondta Varga István vezetőedző.

Tovább...
 
A listavezető otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 17.

ImageKedden óriási küzdelemben mentett pontot az Alba Volán. Pénteken sem vár egyszerűbb feladat a fiúkra, ugyanis az EBEL-ben az első heyen álló Acroni Jesenice otthonában kell fellépniük. - "Jelenleg a HK Acroni Jesenice liga legjobb csapata, ám kedden kikaptak Grazban. Így minden bizonnyal különösen motiváltak lesznek, hogy szurkolóikat győzelemmel örvendeztessék meg." - mondta Ted Sator vezetőedző, aki igen nehéz találkozóra számít.

Tovább...
 
Póteboltás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

ImageMint ahogyan azt az ebtulajdonosok is (remélhetőleg) tudják: kötelező beoltatni veszettség ellen a három hónaposnál idősebb kutyusokat, valamint ugyanígy előírás vonatkozik a féregtelenítés elvégeztetésére is. Akik elfelejtettek részt venni négylábú kedvenceikkel a „kollektív oltások” valamelyikén, azok holnap, 8-9 óra között mehetnek a Homoksoron „póteboltásra”. Az oltás díja kistermetű kutyáknál 2700 Ft, közepeseknél 2800 Ff, nagytestűeknél pedig 2900 Ft.

 
"BÖLCSŐD AZ, S MAJDAN SÍROD IS..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

A Székesfehérvári Városszépítő-, és Védő Egyesület temetői sétára hívja az érdeklődőket ma, 15 órakor. – tájékoztatta szerkesztőségünket Schleer Erzsébet építész, az Egyesület alelnöke, aki elmondta: a programot a Hosszú-temetőbe szervezik (Palotai út), ahol végiglátogatják a szervezetük által az utóbbi 15 évben felújított régi síremlékeket, családi sírboltokat, amelyek alatt Székesfehérvár múltjának jelentős személyiségei nyugszanak. Az emlékező sétát vezeti : Poklosi Péter tanár, az Egyesület elnöke.

 
Elsöpörni a soproni ördögöket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 16.

ImageAz Albacomp kosárlabda csapata holnap este a Soproni Ördögökkel csap össze. A mérkőzés helyszíne: Alba Regia Sportcentrum. Időpontja: a „szokásos” 18 óra. A játék minden valószínűség szerint izgalmakkal teli lesz, hiszen fiaink a múlt héten tornagyőzelemmel zárták az InterSport Kupát, a soproni sportolók pedig megnyerték idén a Göcsej Kupát.

 
A napokban állítják át a jelzőlámpa-rendszert Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. október 16.

Az elmúlt időszakban mindenki érzékelhette, hogy a megnövekedett autóforgalom miatt nagyon nehéz közlekedni a városban. A legforgalmasabb útszakasznak a Palotai út és rácsatlakozó utak környéke bizonyult. Az ottani gyorsabb áthaladás érdekében a lámpasorok áthangolását megkezdték a Városgondnokság megbízásából a közlekedési szakemberek. A most működő rend kísérleti jelleggel üzemel, több változatot is kipróbálnak, hogy kiderüljön: mi felelne meg leginkább a forgalom igényeinek.

Tovább...
 
Székesfehérvári időutazás a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 16.

ImageA fehérvári Polgárok Házának is nevezhető Malom Ház bejárásakor már említette Dr. Cser-Palkovics András, hogy az épületet kulturális programokkal is meg akarják tölteni. Ennek első állomásához érkezünk el szombaton. – erről tartott ma sajtótájékozatót a helyszínen Brájer Éva, a Kulturális Bizottság elnöke és Vargha Tamás tanácsnok.

Tovább...
 
Botrányos lakoma az MSZP válság-kongresszusán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 16.

Image"Miközben gigantikus megszorító csomagot készít elő a kisebbségi kormány, kiderült: az MSZP talán még az elhíresült söjtörinél is fényűzőbb falatokkal kedveskedett magának a rendkívüli kongresszuson." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Ez az arcátlanság netovábbja! Éppen a söjtöri dőzsölés után mondta a korábbi szocialista pártelnök, hogy "két pár virsli egy kis mustárral és tormával, és egy szelet barna kenyérrel elegendő lett volna".

Tovább...
 
Hírek az elkerülő szakaszról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 16.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. október 20-án lakossági fórumot tart Seregélyesen az elkerülő szakasz előkészítő munkáival, építésével, területszerzéssel kapcsolatosan. – kaptuk a hírt Fazekas Orsolya kommunikációs vezetőtől – A program mindenki számára nyitott. Helyszíne: Seregélyes, Széchenyi u. 1. Művelődési Ház. Időpontja: 18 óra.

 
Visszaérkezett Székesfehérvárra a reneszánsz kőtábla Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. október 16.

ImageAz utóbbi évtizedek legjelentősebb magyarországi reneszánsz kori lelete, a tavaly csodás körülmények között előkerült Szent István és Szent Imre nevét tartalmazó Kálmáncsehi Domonkos állíttatta emléktábla töredéke október 18-tól látható az Egyházmegyei Múzeumban Székesfehérváron.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2311 2312 2313 2314 2315 2316 2317 2318 2319 2320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25499 - 25509 / 26910