Kezdőlap
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság októberi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Kiállítások az Alumíniumipari Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageBeöthy Hajnalka és Simon M. Veronika festőművésznők, valamint Jákfalvi József éremkészítő közös kiállítása látható néhány nap múlva a székesfehérvári OMM Alumíniumipari Múzeumban. A tárlatot 2-án, 17 órakor nyitja meg Kovács Istvánné, az intézmény igazgatója, a zenés műsorban pedig közreműködik Dedik János (Batsányi-díjas író), Jánoki Márió (Aranyharang díjas előadó), Körmendi Gitta (Aranydiplomás költő) és Enyedi Béla (ART díjas daltulajdonos), akik már eddig is szinte minden héten felléptek hasonló alkalmakkor.

 
Bicske új polgármestere - Tessely Zoltán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageTessely Zoltán lett Bicske új polgármestere. A Fidesz-KDNP jelöltje 1405 érvényes szavazattal, azaz 40,49 százalékkal győzte le a függetlenként induló ellenfeleit: Fekete Attilát (873 szavazat, 25,16 %), Kovács Jánost (893 szavazat, 25,73 %) és Mészáros Andrást (277 szavazat, 7,98 %). A névjegyzékbe 9204 választópolgárt vettek fel, akik 3448 voksot adtak le. Az időközi választásra Szántó János halála miatt került sort.

 
Kulturális célokat támogatott a testület Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2008. szeptember 30.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés elfogadta az első fél éves költségvetéséről szóló beszámolót, jelentős kulturális célú felújítások támogatását szavazta meg a szeptember 25-ei ülésen. Sajtótájékoztatón számolt be a testület munkájáról, döntéseiről dr. Balogh Ibolya megyei elnök. Elmondta: jól halad a megyei területrendezési terv elkészítése, jelenleg a települési önkormányzatokkal egyeztetik. Határozott a testület fejlesztési pályázatok benyújtásáról, illetve a Schaár Erzsébet múzeum felújításáról.

Tovább...
 
Ülésezett a Fidelitas kabinetvezetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Ozsváth Kálmán kabinetvezető   
2008. szeptember 30.

ImageA Képviselői Irodaházban nemrégiben üléseztek a kabinetvezetők. Számtalan témát érintettek, különös tekintettel a közeljövő programjaira. Az Országos Választmány megalakulása óta kiemelt cél volt, hogy a szakpolitika minél nagyobb szerepet kapjon a Fidelitas működésében.

Tovább...
 
Példaértékű összefogás a kultúra érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár kezdeményezésére konzorciumi megállapodást írtak alá a megye, az egyházmegye, a város és a vidék könyvtárai tegnap. – erről tartott ma sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökségen Spányi Antal megyés püspök, Komlósi József könyvtárigazgató, valamint Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum gyűjteményigazgatója.

Tovább...
 
Szerdán REAC - előtte jegyvásárlás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageKizárólag holnap, a meccs előtt lehet jegyet vásárolni a szerdai REAC elleni Liga Kupa mérkőzésre, a Sóstói Stadion külső pénztáraiban, 16 és 17 óra között. A felnőtteknek 1400 forintot, a diákoknak pedig 700 forintot kell fizetniük. (Már, akinek nincsen bérlete...) Az összecsapás ideje alatt csak a főlelátót (A-D szektorok) nyitják meg, illetve a vendégszektort.

 
A Jobbik Közgyűlés-értékelése Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageSajtótájékoztatón értékelte Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén történteket Gál Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom székesfehérvári alapszervezetének elnöke, aki először is örömét fejezte ki az újonnan létrehozott Gazdasági Bizottság kapcsán, majd kiemelte annak fontosságát, hogy a közgyűlésen elfogadott új szervezeti rend szerint a jövőben már kisebb értékű közbeszerzések, pályázatok, illetve vagyonértékesítések esetén is végső soron a Közgyűlésé lehet a döntő szó.

Tovább...
 
A Fidesz reagálása Török Zsolt sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

Image"Az a Török Zsolt aggódik a fiatalokért, a jogok érvényesüléséért, aki eddig sem éppen jogállami elgondolásairól volt híres. "Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni" - vélekedett még 2003-ban, miután ismeretlen tettesek brutálisan megverték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét." - olvasható Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében.

Tovább...
 
Előadás Munkácsy Mihály késői korszakáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageBellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa tart előadást csütörtök este, 18 órakor a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben. A program során az érdeklődők megismerhetik Munkácsy Mihály késői, 1878 utáni korszakát, amikor a művész olyan kultúrtörténeti képeket alkotott, mint például Mozart halála, Milton… Bellák Gábor az esten elemezni fogja Munkácsy Mihály Krisztus-trilógia képeit, valamint szól a szalonzsáner képek sajátosságairól, Munkácsy műhelyéről és tanítványairól.

 
Jobb Dávid megsérült Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 30.

ImageKőkemény idegenbeli mérkőzés vár ma este az Alba Volán csapatára Klagenfurtban, a 19.15-kor kezdődő összecsapáson az EBEL egyik leggazdagabb csapata ellen kell helytállni – Jobb Dávid nélkül. A nyáron Dunaújvárosból igazolt védő – aki egyébként nagyszerűen illeszkedett be a kék-fehérek játékába – Klagenfurtban biztosan nem léphet jégre, mivel kézsérülést szenvedett. Szerencsére nincs nagy baj, bár pénteken, a Jesenice ellen még nem, de két nappal később, a Graz ellen talán már számíthat rá a szakvezetés.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2331 2332 2333 2334 2335 2336 2337 2338 2339 2340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25675 - 25685 / 26910