Kezdőlap
Kedvezményes virágvásár a fehérváriaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageHosszú sorok állnak kora reggel óta a Bioritmus kertészet és az Árvácska virágüzlet előtt. A kosarakkal és rekeszekkel felszerelkezett tömeg jelzi: megkezdődött az idei virágvásár. E két telephelyen az akció ideje alatt féláron lehet megvásárolni a balkon-, illetve az egynyári növényeket.

Tovább...
 
Nemsokára felavatják a Gyergyószentmiklósnál elesett katonáink emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageVasárnap avatják fel a gyergyószentmiklósi Bac-hegyen azt az emlékművet, amely az 1944. szeptember 7-én, az erdélyi Gyergyószentmiklós mellett hősi halált halt 159 magyar honvédra emlékeztet. Richter Ferenc kőfaragó mester alkotását április végén búcsúztatták Székesfehérváron, majd megáldása után elindult 675 km-es útjára, hogy aztán a III. Szent István gyalogezred katonáinak tömegsírja fölé állítsák. Az emlékmű elszállításáról a Karsai Holding Rt. gondoskodott.

 
Legyél Te Fehérvár Szépe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageA Start Models szervezésében  idén is megrendezik a Fehérvár Szépe versenyt, amelyre bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 16. életévét.

 

Tovább...
 
Kikapott az Albacomp Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Kikapott az Albacomp Szombathelyen. A székesfehérvári fiúkat 109-80-ra verte meg a Falco a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén. Az Albacomp csapatának esélye sem volt a győzelemre: végig vesztésre álltak.

Tovább...
 
Vége a felnőtt katekézisnek a Szent Istvánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageA II. vatikáni zsinat óta egyre hangsúlyosabb feladattá vált, hogy ne csak a gyermekeket részesítsék hitoktatásban, hanem a felnőtteket is. Ezért a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban minden szerdán felnőtt katekézist tart Ugrits Tamás püspöki tanácsos, irodaigazgató. Pontosabban tartott, hiszen előadás-sorozata immár véget ért.

Tovább...
 
Még több számítógép a GYIVI-nek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageÚjabb informatikai eszközökkel gazdagodott a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja. Néhány héttel ezelőtt arról adtunk hírt, hogy az Allianz Hungária Rt. jóvoltából tíz számítógépet kapott az intézmény, most pedig az Alcoa Alapítványtól pályázati úton nyerték el azt az összeget, amelyből számítógépeket, fénymásolókat, nyomtatókat, illetve két projectort tudtak vásárolni. A hivatalos átadási ünnepségre ma délelőtt került sor. Azt intézmény igazgatója, Deresné Tanárki Mária szerint így gyorsabbá válik az ügyintézés és sikeresebbek lesznek a különböző képzések.

 
Játékfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageA kosárlabdázók helyett egy kis időre játékok veszik birtokukba az ARÉV Sportcsarnokot vasárnap. Ekkor tartják ugyanis a Bridge Játék Fesztivált, amelyre nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is érdekes programokkal várják. A játékbirodalomban a kisbabákat saját kis játszótér fogadja, a nagyobbakat „dinoszaurusz-ásatás” és legóvár, de lehet majd kézműveskedni, óriási legóvárat építeni, s mindeközben rengeteg fejlesztő- és logikai játék áll a látogatók rendelkezésére.

 
Médiatudor - nézzük kritikusan a médiumokat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Sok szülő úgy próbálja meg lenyugtatni, lefoglalni, illetve elaltatni gyermekét, hogy beültetni valamelyik TV-csatorna elé. Aztán meg csodálkozik, hogy később már nem érdekes a tavaszi kert és a kinti játékok, csak a televízó és az Internet köti le az immár tinédzserré növekvő csemetét, aki egyfolytában reklám-spotok dallamára énekel. Ezért jött létre a Médiatudor program, amely kapcsán ma tartottak tréninget a pedagógusoknak a Németh László Általános Iskolában.

Tovább...
 
Ki a lomokkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageLomtalanítási akció kezdődött ma Székesfehérváron, amely május 20-ig tart. Ennek során azokat a bútorokat, gépeket, dobozokat, ruhaneműket és lomokat szállítják el a szakemberek, amelyek a napi szemétszállítás során nem kerülhetnek bele a kukákba - például méretüknél fogva-. A szervezők arra kérik a lakókat, hogy este vagy kora reggel tegyék ki a szemetet az utcára.

Tovább...
 
Kortársak - és művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageNemcsak a kortárs alkotók, hanem a művészetek iránt fogékony közönség is minden évben arra vár, hogy elkezdődjön végre a Kortárs Művészeit Fesztivál Székesfehérváron. A türelem pedig meghozza gyümölcsét: pénteken már lobognak is a nyitó programot jelképező zászlók!

Tovább...
 
Régiós Családi Nap a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Image„Vissza a jövőbe” –címmel Régiós Családi Napot tartanak május 25-én, a Bregyó-közi Sportcentrumban. A rendezvény egyben a város gyermeknapi programja, valamint magába foglalja a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Közlekedésbiztonsági Gyermeknapot is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2351 2352 2353 2354 2355 2356 2357 2358 2359 2360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 25928 - 25938 / 26018