Kezdőlap
Tehetségeket gondoz a Teleki Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

Image„Tehetséggondozó középiskola” – címet nyert a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén hazánk 18 iskolájának ítélte oda e kitüntetést – köztük a Telekinek, amely Fejér megyében egyedüliként büszkélkedhet ezzel az elismeréssel.

Tovább...
 
VUK városi selejtező holnap Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 01.

ImageCsütörtökön kerül sor a Vidi Utánpótlás Program keretében megrendezett első olyan tornára, amelynek célja a tehetséges gyerekek kiválasztása és az egyesülethez történő igazolása, hogy belőlük nőhessen ki a jövő futballnemzedéke. A nap programja a következőképpen alakul: A VUK (Vidi Utánpótlás Kupa) székesfehérvári iskolák bajnokságának menetrendje:

Tovább...
 
NEMZETI SZALON - Képek a hazáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageKalmár Pál festő- és üvegművész alkotásai láthatók október 22-től a Malom Házban (Székesfehérvár, Malom u. 7.). A tárlatot Bencsik András nyitja meg 18 órakor, majd Politikai-Művészeti Fórum kezdődik. Ennek előadói lesznek: Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a FIDESZ városi elnöke, Csath Magdolna közgazdász és Bencsik András. A program során fellép Beregszászi Olga színművésznő és Ferenczy Csongor színművész. Műsorvezető: Kalmár Pál.

Tovább...
 
Orbán Viktor betartotta az ígéretét - Gyurcsány Ferenc inkább önreklámozott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageAz összes parlamenti párt vezetője csatlakozva a civilek kezdeményezéséhez aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát és elutasítja az erőszak és a kirekesztés minden formáját. - Amint azt a Tarka Magyart szervező több, mint 100 civil szervezet a sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, a mai súlyosan megosztott országunknak kell, hogy legyenek olyan alapértékei, amiben a társadalom legszélesebb rétegei pártszimpátiától függetlenül egyet tudnak érteni.

Tovább...
 
Az első szezonbeli vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 01.

ImageNincs már veretlen csapat az Erste Bank Eishockey Ligában, miután mind az Alba Volán, mind az Innsbruck alulmaradt az 5. fordulóban. Csapatunkat a Klagenfurt fektette két vállra. - A Klagenfurt igazán büszke lehet a szurkolótáborára, hiszen osztrák rekordot felállítva, nem kevesebb, mint 4100 szezonbérletet vásároltak a drukkerek. Nem is meglepő, hogy dugig megtelt a nyugat-osztrák város jégcsarnoka, egy perces gyászszünetet követően igazán fantasztikus hangulatban indult útjára a korong.

Tovább...
 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság októberi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Kiállítások az Alumíniumipari Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageBeöthy Hajnalka és Simon M. Veronika festőművésznők, valamint Jákfalvi József éremkészítő közös kiállítása látható néhány nap múlva a székesfehérvári OMM Alumíniumipari Múzeumban. A tárlatot 2-án, 17 órakor nyitja meg Kovács Istvánné, az intézmény igazgatója, a zenés műsorban pedig közreműködik Dedik János (Batsányi-díjas író), Jánoki Márió (Aranyharang díjas előadó), Körmendi Gitta (Aranydiplomás költő) és Enyedi Béla (ART díjas daltulajdonos), akik már eddig is szinte minden héten felléptek hasonló alkalmakkor.

 
Bicske új polgármestere - Tessely Zoltán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageTessely Zoltán lett Bicske új polgármestere. A Fidesz-KDNP jelöltje 1405 érvényes szavazattal, azaz 40,49 százalékkal győzte le a függetlenként induló ellenfeleit: Fekete Attilát (873 szavazat, 25,16 %), Kovács Jánost (893 szavazat, 25,73 %) és Mészáros Andrást (277 szavazat, 7,98 %). A névjegyzékbe 9204 választópolgárt vettek fel, akik 3448 voksot adtak le. Az időközi választásra Szántó János halála miatt került sort.

 
Kulturális célokat támogatott a testület Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2008. szeptember 30.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés elfogadta az első fél éves költségvetéséről szóló beszámolót, jelentős kulturális célú felújítások támogatását szavazta meg a szeptember 25-ei ülésen. Sajtótájékoztatón számolt be a testület munkájáról, döntéseiről dr. Balogh Ibolya megyei elnök. Elmondta: jól halad a megyei területrendezési terv elkészítése, jelenleg a települési önkormányzatokkal egyeztetik. Határozott a testület fejlesztési pályázatok benyújtásáról, illetve a Schaár Erzsébet múzeum felújításáról.

Tovább...
 
Ülésezett a Fidelitas kabinetvezetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Ozsváth Kálmán kabinetvezető   
2008. szeptember 30.

ImageA Képviselői Irodaházban nemrégiben üléseztek a kabinetvezetők. Számtalan témát érintettek, különös tekintettel a közeljövő programjaira. Az Országos Választmány megalakulása óta kiemelt cél volt, hogy a szakpolitika minél nagyobb szerepet kapjon a Fidelitas működésében.

Tovább...
 
Példaértékű összefogás a kultúra érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 30.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár kezdeményezésére konzorciumi megállapodást írtak alá a megye, az egyházmegye, a város és a vidék könyvtárai tegnap. – erről tartott ma sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökségen Spányi Antal megyés püspök, Komlósi József könyvtárigazgató, valamint Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum gyűjteményigazgatója.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2371 2372 2373 2374 2375 2376 2377 2378 2379 2380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 26137 - 26147 / 27377