Kezdőlap
"Biblia a cigányok között" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 04.

ImageMa délután 2 órától az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Tóth Tamás plébános vezetésével „Biblia a cigányok között” rendezvényt szervez a bicskei Petőfi Művelődési Központban. A Biblia Éve alkalmából a „Nemcsak kenyérrel él az ember” karitászprogram egyik állomásaként Bicskén (Sarlós Boldogasszony napján), 40 roma család vesz részt.

Tovább...
 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
Segítsünk a fedél nélkül maradt családnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 03.

A 2 és fél éves Sárika és szülei, Mariann és Zoltán arra értek haza, hogy ég kisiszkai otthonuk. A székesfehérvári és iszkaszentgyörgyi tűzoltók hosszú küzdelem után megfékezték a lángokat. A lángokat ugyan sikerült megfékezni, de az otthonuk lakhatatlanná vált. Amit nem a tűz pusztított el, azt a víz tette tönkre. Az Önkormányzat szociális bizottsága rendkívüli ülésen támogatta, hogy az ilyenkor adható legmagasabb, 100 ezer Ft-os krízissegélyt utalja ki a testület, valamint 100 ezer Ft kölcsönt és 10 ezer Ft rendkívüli szociális támogatást.

Tovább...
 
Közoktatási megállapodás Sukoró, Jenő és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageMegállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata Jenővel és Sukoróval ma délelőtt a Városházán. Ennek értelmében Jenő felső tagozatos diákjai a Táncsics Mihály Általános Iskolában tanulnak szeptembertől, a sukorói iskola pedig a Felsővárosi Általános Iskola tagintézményévé válik, azaz a gyermekek az első négy osztályt lakóhelyükön végezhetik el, ötödiktől viszont már Székesfehérvárra kell járniuk. Így nő a megyeszékhely oktatási intézményeinek kihasználtsága, s a kiegészítő normatívát is igénybe tudják venni.

 
A Székesfehérvári Egyházmegye ismét támogatta az autistákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageAz autizmussal élő gyermekek számára nélkülözhetetlen speciális eszközöket adott át ma délelőtt Spányi Antal megyés püspök a Püspöki Palota Dísztermében. Az adományt Mahler Anikó, a Más Fogyatékos Alapítvány elnöke vette át. Az ELA („Everyday Life Activities”) elnevezésű eszközök Magyarországon nem kaphatóak, a Székesfehérvári Egyházmegye a bécsi kapcsolatait felhasználva tudta beszerezni őket. Lényegük, hogy egy háromezer darabból álló, hétköznapi szituációkat bemutató fotósorozat segítésével tanítják meg az autista fiatalokat a tárgyak felismerésére és a szavak helyes használatára.

 
95 éves korában meghalt Ünnep Margit Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 03.

„Kis, piros, pöttyös napcsoda, a régi, osztatlan oskola pattogó labda-mosolya. Írni, olvasni tanított. Szeretem Ünnep Margitot. Sze-re-tem Ün-nep Mar-gi-tot.” Így ér véget Bella István Kossuth-díjas költő verse, amelyben tiszteleg gyermekkorának sárkeresztúri tanítónője előtt. A gyönyörű nevű asszony túlélte „Pityét”, a hajdani kedves tanítványt, aki viszont beemelte az irodalomtörténetbe írni-olvasni tanítóját. És most a tanító követi tanítványát. 95 éves korában meghalt Ünnep Margit. Temetése július 8-án fél 11- kor lesz a székesfehérvári Csutora temetőben.

 
Kigyulladt a 23-as busz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageKigyullad a 23-as busz tegnap délután Székesfehérváron, a Fiskális út és a Kassai utca kereszteződésében. A menetrend szerint közlekedő jármű sofőrje a visszapillantó tükörben vette észre, hogy a hátsó kerekeknél erőteljes füst gomolyog, ezért megállt, s leszállította az utasokat. A tűzoltók hamarosan a megérkeztek a helyszínre - ekkor csaptak fel a lángok a motortérből. A gyors intézkedésnek köszönhetően a tűz nem terjed át az utastérre, és személyi sérülés sem történt.

Tovább...
 
Digitális kínálat  változások a UPC-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

A UPC díjmentesen, hűségnyilatkozat kérése nélkül cserélte le az analóg konverter berendezéseket digitális médiaboxokra az elmúlt hónapokban. A cég tájékoztatása szerint már több, mint ötvenezren váltottak át április elseje óta digitális televíziós szolgáltatásra. Az előfizetők egyharmada igénybe vette az adás-megállítást, visszatekerést, a nagy felbontású HD-adások vételét, illetve az adás-rögzítést. Az átállási időszak július elsején befejeződött városunkban, ahogy Pécsett és Miskolcon is, így végre kiteljesedett a digitális kínálat. Székesfehérváron a Családi és Prémium csomagok előfizető választhatták a digitális szolgáltatást.

 
Várják a jelentkezőket a többgenerációs református táborba! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 03.

ImageA Székesfehérvári Református Gyülekezet szeretettel hívja és várja a jelentkezőket ez évi, gyönyörű környezetben és még jobb elszállásolási lehetőségekkel megrendezésre kerülő gyülekezeti táborába a sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülőbe. A szervezők az elmúlt évi kedves és feledhetetlen élményeket felemlegetve hívogatnak július 20. és 26-a között, a vasárnaptól szombatig terjedő hétre. A testi és lelki felüdülést egyaránt ígérő tábori hét központi témája a „Közösség áldása” lesz, az 1. János 1,3 versei alapján.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2481 2482 2483 2484 2485 2486 2487 2488 2489 2490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27281 - 27291 / 27748