Kezdőlap
Szálló dallamok a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

A Kákics Együttes és az Acousticure Zenekar fellépését élvezheti az érdeklődők hétvégén a Zichy-ligetben. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és A Szabadművelődés Háza „Zichy-ligeti dallamok” elnevezésű közös rendezvényén a szervezők a XX. század eleji, vidám liget-hangulatot igyekszenek átültetni egy kicsit a mába. A Zenepavilonban tartott esteken a részvétel ingyenes, a részletes programot pedig alább olvashatják.

Tovább...
 
Templomi koncertsorozat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageHarmonia Albensis templomi koncertsorozatot rendeznek Székesfehérváron idén nyáron – immár hatodik alkalommal. A programok helyszínéül a Bazilika, a Püspöki Palota kertje, a Ciszter, a Szemináriumi és a Szent Imre templom szolgál. Itt csendülnek majd fel (többek között) Bach, Mozart és Vivaldi művei július 7-től, hétfőnként. A zenei produkció darab-összeállítása – mint minden évben, úgy most is – főként Somorjai Ferenc zenetanárnak köszönhető.

 
Cigánymeggy-ünnep Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageAgárdnál található hazánk legnagyobb egybefüggő cigánymeggy-ültetvénye. E gyümölcs különlegességét jelenti, hogy vékony, ám igen intenzív zamatú hús veszi körül magját. A belőle készített pálinka pedig valódi ínyencségnek számít. Nem véletlen hát, hogy az Agárdi Pálinkafőzde egyik legízletesebb terméke a cigánymeggy pálinka, s erre alapozva rendezik meg idén július 4-én és 5-én a II. Agárdi Cigánymeggy Fesztivált.

Tovább...
 
Beloiannisz támogatást kapott a viharkárok enyhítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A regionális vis maior keretből idén Fejér megye öt települése kapott támogatást több, mint 43 millió forint értékben. Legutóbb Beloiannisznak adtak az elnöki keretből azonnali támogatást, hiszen a pár nappal ezelőtti vihar a helyi könyvtár, a művelődési ház és az általános iskola tetőszerkezetét is súlyosan megrongálta. Tavaly a KDRFT a rendelkezésére álló 104 millió forintból 83 millió forintot használt fel hasonló célra. Ennek nagy részét – 56 millió forintot – Fejér megye hét településének utalták át főként a viharkárok helyreállításának céljából.

 
Polgár Kata a Fidelitas új alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Image„Alelnök-váltás történt a Fidelitas székesfehérvári csoportjában.” – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Csanády László, a helyi elnök. Az új alelnök Polgár Kata lett, aki évek óta tagja a Fidelitasnak, s mindig nagyon lelkesen és eredményesen dolgozott a közösség javát szolgálva. Jelenleg két projectre koncentrál, amelyekről hivatalos bemutatását követően tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Tovább...
 
Drogfogyasztás Fejér megyében  felmérés a fiatalok között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Fejér megyében a 8. és a 9. osztályos fiatalok a dohányzás, az alkohol és a drogfogyasztás tekintetében az országos átlag alatt helyezkednek el. - legalábbis egy frissen készült vizsgálat szerint, amelyet ötszáz tanuló részvételével végeztek el megyénkben – A kimutatás szerint viszont a 10. osztályosok az országos átlag feletti mértékben használnak különböző drogféleségeket.

 
Jótékonysági est a támogatásra szoruló anyák és gyermekeik számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alá tartozó LEA Családok Átmeneti Otthona javára jótékonysági estet tartanak a csákvári templomban július 4-én, 18 órás kezdettel. Ennek során az egyik díszvendég, Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadását is hallhatják az érdeklődők. A programon részt vesz egyházmegyénk püspöke, Spányi Antal.

Tovább...
 
Az állami ingatlanok óriási mértékű elidegenítése jellemző hazánkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageA szocialista frakció távozása miatt a a Fejér Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén nem sikerült megtárgyalni egy nagyon fontos napirendi pontot, amely a DRV Zrt. Regionális Vízmű részleges privatizációja elleni tiltakozást foglalta volna magába. Többek között erről, valamint a Csókakői vár és a Csákvári Szanatórium vagyonkezelői jogának megszerzésére irányuló törekvésekről kérdeztük Dr. Balogh Ibolyát.

Tovább...
 
Diplomaosztó és dékánválasztás a GEO-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A hétvégén kapták meg diplomáikat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának nappali tagozatos hallgatói, valamint a Földmérő és földrendező szak levelező tagozatos diákjai. Az oktatási intézményben nemrég dékánválasztást is tartottak: a GEO Kari Tanácsa, majd az Egyetem Szenátusa határozata alapján a Rektor 2008. július 1-i nappal Dr. Mélykúti Gábor egyetemi docenst nevezte ki a Geoinformatikai Kar dékánjának 3 éves időtartamra. A tisztséget az új vezetőnek a szombati diplomaosztón adta át Dr. Márkus Béla.

 
Egyszer fázott, másszor lánggal égett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Image- kúsznak be gondolataink közé „A vén cigány” sorai Vörösmarty Mihályra emlékeztetve, s arra, hogy az egyik pillanatban „bőrégető” napsütésben van részünk, majd hirtelen jött, viharos zápor hűti le testünket. Az időjárás-előrejelzés szerint ma délelőtt szórványos zivatarra kell számítani, amely esetenként 60 km/órás erősségű, viharos széllökésekig fokozódhat, ahol pedig tiszta az égbolt, ott a tízes skála szerinti 8,2-es UV-B sugárzás várható.

Tovább...
 
Jól kellene vezetni az országot, s akkor nem következik be a katasztrófa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 29.

Image„Sok sebből vérzik a magyar demokrácia és a magyar közélet.” – kezdte beszédét a Felsővárosi templomnál álló Szent Sebestyén-szoborra tekintve Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Ezt követően azt fejtegette, hogy egy olyan „sebesült időszakot élünk”, amikor a tudatos félrevezetést és félretájékoztatást nap, mint nap tapasztalhatjuk. Ezen (is) kellene változtatni...

Tovább...
 
<< Első < Előző 2481 2482 2483 2484 2485 2486 2487 2488 2489 2490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27314 - 27324 / 27748