Kezdőlap
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság júliusi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Kitüntetések Semmelweis Ignácra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Városházán. Ennek keretében Dr. Galyor Kiran Prabhat gyermekorvosnak Főtanácsosi címet, Hegedűs Judit területi védőnőnek pedig Tanácsosi címet adományozott az önkormányzat. Rajtuk kívül Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő munkáját is elismerték: ő a Szakmai Díj kitüntető címet tudhatja magáénak, amit az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán vehet át.

Tovább...
 
A drog ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Szabadművelődés Házában és környékén „Rólad van szó” –címmel Drogellenes Napot tartanak ma, délután három órától. A rendezvényen bűnmegelőzési vetélkedők, zöldségszobrászat, s koncertek várják az érdeklődőket. Sőt: a program során a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány szakemberei és önkéntesei válaszolnak a téma kapcsán felmerülő kérdésekre (is).

Tovább...
 
Befőzésről - cukorbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület a nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson – aktuálisan – a befőzést, tartósítást helyezte az előadások és bemutatók középpontjába. A Régió Házában megrendezett programon Sztankó Melinda, a Fejér Megyei Szent György Kórház dietetikusa beszélt arról, hogy miképpen lehet cukor nélkül édesíteni a lekvárokat, a cukorbetegek pedig megosztották egymással jól bevált receptjeiket és megízleltették ily’ módon tartósított befőttjeiket.

 
Országos Tűzoltósport-verseny Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageAz Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jövő héten kedden és szerdán rendezi meg a Gróf Széchenyi Ödön XI. Országos Tűzoltósport Versenyt a Bregyó Közi Ifjúsági és Sportközpontban. A bajnokságon megyénként egy hivatásos önkormányzati tűzoltóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, valamint az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok csapatai indulnak.

Tovább...
 
Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság - elődöntő Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokságot immár 5 esztendeje rendezi a sokszoros magyar válogatott labdarúgó, a Székesfehérváron élő Kű Lajos. Idén 20 csapat vesz részt a küzdelmekben, négy különböző megyében, illetve helyszínen. Az (egyik) elődöntőt Bicskén, a központi stadionban rendezik, június 27-én, pénteken 16 órakor.

Tovább...
 
66 szervezett kap működési támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

ImageAz Ifjúsági és Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke, Juhász László tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette volna a bizottság által aktuálisan tárgyalt témákat és a működési költségekhez nyújtott támogatásokkal kapcsolatos tudnivalókat. A tájékoztató akadályoztatás miatt elmaradt, ám később a következő közleményt nyújtották át szerkesztőségünknek az illetékesek:

Tovább...
 
Koszorú az anyák megmentőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Székesfehérváron dolgozó egészségügyi szakemberek, valamint városunk vezetősége tegnap megkoszorúzta az Oskola utcában álló Semmelweis Ignác – emléktáblát. Az ünnepséget Csapó Csilla alpolgármester nyitotta meg, aki megköszönte az orvosoknak, ápolóknak, védőnőknek áldozatos munkájukat, majd röviden összefoglalta az „anyák megmentője”-ként emlegetett orvos munkásságát, aki rájött arra, hogy mi okozza a gyermekágyi lázat, s ezzel nők, és csecsemők százezreit mentette meg a haláltól.

Tovább...
 
Zichy ligeti dallamok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 26.

Ezzel a címmel indul szombaton az a nyári program-sorozat, amely a XX. század eleji ligetek hangulatát igyekszik felidézni a Zichy ligetben. A hétvégi estéken felhangzó koncerteket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és A Szabadművelődés Háza szervezésében élvezhetik az érdeklődők. Az augusztus 31-ig tartó rendezvényen többféle zenei műfajjal találkozhatnak a látogatók. – tájékoztatta a sajtó képviselőit Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke. A júliusi programokat a turisztikai alapból finanszírozzák.

 
"Csak egy éjszakára" - Gyóni Géza emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 26.

ImageGyóni Gézára emlékeztek tegnap este születésének 124., s halálának 91. évfordulóján a Szent István Művelődési Háznál. A Díszudvarban a tragikus sorsú költő leszármazottja, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója, Gyóni András mondott beszédet, valamint a Ház igazgatója, Bobory Zoltán. Gyóni Géza 1914-ben vonult be katonának, Przemyślnél orosz fogságba esett, s a krasznojarszki hadifogolytáborban halt meg. Leghíresebb költeménye a „Csak egy éjszakára”, amely Przemyśl-i orosz ostrom alatt született meg.

Tovább...
 
Fontosabb döntések a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács június 25-i ülésén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 26.

ImageÜlést tartott a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács június 25-én, dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület először Fejér megye területrendezési tervéről folytatott eszmecserét. Faragó Péter vezető tervező (VÁTI Kht.) tervismertetőt tartott a napokban egyeztetésre bocsátott tervezői javaslatról, ehhez a Tanács állásfoglalását kérték.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2481 2482 2483 2484 2485 2486 2487 2488 2489 2490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27336 - 27346 / 27748