Kezdőlap
Jel-Szó Irodalmi pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 26.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Szent István Művelődési Ház, a Magyar Írószövetség Közép-Dunántúli Csoportja, a Vörösmarty Társaság, a Kodolányi János Főiskola, a Bástya Antológia és a Vár Folyóirat JEL–SZÓ címmel tehetségkutató, tehetséggondozó irodalmi pályázatot hirdet.

Tovább...
 
Eljön végre István, a király! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageVégre Székesfehérváron is látható az „István a király” című rockopera. Brájer Éva, a Kulturális Bizottság elnöke már régóta szerette volna, ha városunkban is bemutatják a népszerű darabot, így most különösképp örülhet, hiszen július 25-26-án a Sóstói Stadionba látogatnak a Magyar Televízió „Társulat” című műsorának győztesei, hogy a rockopera 25. évfordulója alkalmából egy színvonalas előadással örvendeztessék meg a helyi közönséget. A 800 m2-es forgószínpadon játszódó darabban István királyt a Vörösmarty Színház színésze, Feke Pál alakítja.

 
Virtualitás és művészet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageVécsei Júlia, Eike, Horváth Tibor és Várnagyi Gyula alkotásaiból nyílt kiállítás Székesfehérváron, a Volksbank Galériában. A „Talált házak” című tárlaton fotografikák, rajzok, festmények, s egy kisfilm várja a látogatókat, akik már megszokhatták, hogy ehelyütt mindig kortárs művészek kapnak bemutatkozási lehetőséget, s teret ahhoz, hogy különleges munkáikat ötvözve valóban egyedi kompozíciókat hozzanak létre.

Tovább...
 
A Foxteq Holdings Inc. vásárolja meg Sanmina SCI üzemeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a tajvani Foxteq Holdings Inc. (a Foxconn Technology Group tagja) azon ügyletét, amellyel megvásárolja a Sanmina SCI személyiszámítógép-gyártó két üzemét. Az eladás az amerikai vállalat székesfehérvári és mexikói (Guadalajara) gyárát érinti. A Sanmina SCI öt évvel ezelőtt, az IBM távozása után költözött be a székesfehérvári Videoton-csarnokba, 2004-ben pedig a Miskolc-Alsózsolca Ipari parkban is megkezdte elektronikai összeszerelési tevékenységét.

 
Megjöttek a Fehérvári Huszárok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

Hazaérkeztek a Fehérvári Huszárok, akik egy közel tíz napos emléktúrán vettek részt a lengyelországi Lomanowába. E városban zajlott le az I. világháború egyik legszörnyűbb, legvéresebb csatája az orosz és az osztrák hadsereg között. A hagyományőrző egyesületet a Városház téren fogadta városunk vezetősége, s fejezte ki elismerését – hiszen a Huszárok több száz kilométert tettek meg lovon a háborúban elesett, illetve súlyosan megsérült magyar honvédek tiszteletére, s emléket állítva hősiességüknek.

 
Dr. Balogh Ibolya tiltakozik az ingatlan-panama felvetése ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageDr. Balogh Ibolya felháborodásának adott hangot a Fejér Megyei Közgyűlés június 23-ai ülésén elhangzott ingatlan-panama felvetés ellen, amelyre a szocialista frakció utalt a Velencei-tónál lévő, volt úttörő tábor bérbeadási terve kapcsán.

Tovább...
 
Mórocz Tamás  egyházmegyénk új papja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageSpányi Antal megyés püspök pappá szentelte Mórocz Tamás diakónust. A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően az ünnepi alkalomra Keresztelő Szent János születési évfordulóján (tegnap)  került sor a Székesegyházban. Az esemény már azért is örvendetes, mivel a Székesfehérvári Püspökség kispap-felvételi felhívására idén senki se jelentkezett, így nagy öröm volt látni, hogy van még olyan ifjú, aki papi szolgálatot szeretne teljesíteni, s teljesen odaadni magát Istennek.

Tovább...
 
Szurdi Miklósé lett a Pro Theatro díj Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

A Pro Theatro díj tíz éves történetében először nem színésznek, hanem színházi igazgatónak ítélték oda az elismerést. A kitüntetést ugyanis idén Szurdi Miklós kapta meg, aki így méltóképpen búcsúzhat el a Vörösmarty Színháztól, pontosabban annak vezetői posztjától. Az ünnepélyes díjátadásra tegnap délután került sor a Hiemer-házban, ahol elhangzott: azért őt találták a legméltóbbnak e kitüntetésre, mert a színház felújítása alatt is kiválóan vezette a fehérvári társulatot, amely különösen nehéz időszakot jelentett.

 
A tegnapi vihar több fát is kidöntött Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Tűzoltóság   
2008. június 25.

ImageTöbb mint tíz esetben, zömében Székesfehérvárra riasztották a tűzoltókat a tegnap esti vihar miatt. A hirtelen jött, rövid ideig tartó, orkán erejű szél a város több pontján fákat döntött ki, illetve több méteres ágakat szakított le. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Nyugdíjasok, nyeregbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageMárton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, és az Asztalos Sándor Emlékverseny – Bau-Systeme ’92 Kupa – Szenior OB szervezői sajtótájékoztatót tartottak a Hiemer-házban. A június 29-én, Isztiméren megrendezésre kerülő kerékpárversenyek az ARISZ és az Esélyek Háza támogatásával valósulnak meg.

Tovább...
 
Még több térfigyelő kamera a biztonságért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek el Székesfehérváron. – tájékoztatták a sajtó képviselőit a Hiemer-házban. A következő napokban a megyeszékhely 25 pontján szerelnek fel bűnmegelőzési célzattal kamerákat, a Belvárosban pedig gyalogos rendőrök is biztosítják a nyugalmat. Péntektől vasárnapig a 7-es és a 8-as főutakon motoros rendőrök járőröznek, valamint különböző kiadványokkal informálják a lakosságot és a turistákat az áldozattá válás elkerülése érdekében. Ezen kívül a Szezonális Bűnmegelőzési Központ is megkezdi működését június 30-án, s augusztus 20-ig várja az üdülni vágyókat kérdéseikkel.

 
<< Első < Előző 2481 2482 2483 2484 2485 2486 2487 2488 2489 2490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27347 - 27357 / 27748