Kezdőlap
Szent István-díj - az "Igaz Ember" értékeit megmutatva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image„A nyilvánvaló és egyértelmű hazugságok világát éljük.” – mondta Spányi Antal a Szent István Emlékérem és Díj kapcsán tartott sajtótájékoztatón, majd Balczó Andrást idézte, aki szerint: „Ha elhiszed, amit hazudok neked, én is elhiszem, amit nekem hazudsz.” És e korban különösen fontos, hogy a pusztuló, Szent István-i értékrendet felélesszük, s követendő példaként állítsuk az emberek elé.

Tovább...
 
Vízóra-leolvasások városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 20.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. augusztus 27-től szeptember 3-ig, a „H” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: A Pozsonyi út - Béla út - Fiskális út által körülhatárolt terület, valamint a Távírda utca.

Tovább...
 
Halászléfőző verseny Gyomaendrődön Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás: Fidelitas   
2008. augusztus 20.

Image2008. augusztus 16- án került megrendezésre a X. Nemzetközi Halfőzőverseny Gyomaendrődön, amelyen a Fidelitas székesfehérvári csoportja is képviseltette magát.

Tovább...
 
Szent István-napi ünnepségek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

ImageSpányi Antal megyés püspök ünnepi szentmiséjével kezdődik ma a Szent István-napi ünnepség-sorozat Székesfehérváron. A megyés főpásztor 10:30-kor celebrálja a misét a Székesegyházban, majd a Mária Terézia által Raguzából visszaszerzett fejereklyét körmenettel kísérik Szent István sírjához - ahol a koszorúzást követően méltatják államalapítónkat -, végezetül pedig a Városház téren Spányi Antal megáldja az új kenyeret.

Tovább...
 
Köztársasági elnöki kitűntetéseket adtak át Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Az Önkormányzati Minisztériumban tartott, augusztus 20-ához kapcsolódó ünnepségen három olyan személy is köztársasági elnöki kitűntetést kapott, aki Székesfehérvárhoz kötődik. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Mihály János tűzoltó ezredes a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatát vette át, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Hatósági Főosztály vállalkozási ügyintézője, Daróczi Sándor a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozát kapta.

Tovább...
 
Közösen szurkolhatunk a fehérvári öttusázóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Polgármesteri Hivatal   
2008. augusztus 20.

ImageA Pekingi Nyári Olimpián három székesfehérvári öttusázó is tagja a magyar csapatnak. Horváth Viktor augusztus 21-én (csütörtökön) küzd, Vörös Zsuzsa és Gyenesei Leila pedig augusztus 22-én versenyeznek. Tudjuk, hogy a székesfehérváriak szeretik a sportot, büszkék az öttusára és az olimpiára kijutott versenyzőkre. Éppen ezért a Városháza nagytermében csütörtökön és pénteken reggel 8.30 órától közös szurkolásra hívunk minden érdeklődőt, ahol folyamatosan nyomon követhetik a versenyszámok menetét is.

 
Királynő-jelöltek vetélkednek az Öreghegyi Mulatságokon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA báli ruha vasalgatása helyett a tudásukat csiszolgatják e percekben (is) a ma esti Borkirálynő-választás döntősei. Az Öreghegyi Mulatságokon megrendezésre kerülő versenyen ugyanis nem a külső számít, hanem az, hogy ki mennyire jártas a szőlészet-borászat témakörében – elméletben és gyakorlatban egyaránt. Szívják majd bőszen a lopót, ízlelgetik a finom nedűket (borfelismerés!), s bizonyságot tesznek a borral kapcsolatos ismereteikről.

Tovább...
 
Szúnyogirtást tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

Az Országos Epidemiológiai Központ által engedélyezett Mosquitox 1 ULV szúnyogirtóval permetezték tegnap este a pimasz kis élősködőket Székesfehérvár közigazgatási területén. Az Öreghegy felett 19 óra körül szállt el a légi kémiai szúnyoggyérítést végző repülőgép. Remélhetőleg a méhészek időben bezárták a kaptárakba „mézgyűjtő barátaikat”, az alkalmazott szer ugyanis veszélyes a méhekre.

 
A Városházán jártak a néptáncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA Városházán vendégeskedtek a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői tegnap délelőtt. Ennek során a népviseletbe öltözött fiatalok ízelítőt adtak nemzetük hagyományaiból a „látvány” és a „hang” segítségével. Elsőként a székesfehérvári Alba Regia Néptáncegyüttes lépett fel, majd a külföldi művészek, akik még ajándékokat is hoztak a házigazdáknak.

Tovább...
 
Kisbabával is részt lehet venni a belvárosi programokon - segít a SZÉNA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA kisgyermekes anyukák számára mindig nagy gondot jelent, hogy hogyan tudják megszoptatni, illetve tisztába tenni gyermeküket, amikor távol vannak lakásuktól. E probléma egy hosszabb séta, bevásárlás alkalmával is felmerülhet, így a Belvárosban tartott augusztus 20-i rendezvények megtekintése se szerepel a kisbabás szülők programjai között. Ezért a Széna Egyesület a Családokért szervezet tagjai felállítottak egy sátrat az Oskola utcában, ahol a rendezvények ideje alatt az anyukák nyugodt körülmények között elláthatják az apróságokat.

 
Családi körben, együtt töltötték el a szombatot a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 19.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége második alkalommal szervezett családi napot augusztus 16-án a Bregyó közi szabadidőközpontban. A rendezvény délelőtt a tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a fegyőrök kispályás labdarúgó mérkőzésével kezdődött, majd délután a színpadon zenés programok várták az érdeklődőket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2491 2492 2493 2494 2495 2496 2497 2498 2499 2500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27424 - 27434 / 28255