Kezdőlap
Nagyoperett a Pelikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

A Viktória című nagyoperettet játszották tegnap Székesfehérváron, a Pelikán udvarban, s ma este is ezt a darabot láthatja a közönség 20.30-tól. Az előadás főszereplője Brunner Márta és Moravetz Levente. Rajtuk kívül Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor és Gerner Csaba is fellép. Közreműködik az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, és a Vörösmarty Színház tánckara.

 
Továbbképzés az eddig mostohán kezelt napközi otthoni pedagógusoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens, KJF   
2008. július 12.

ImageIskolai napközi otthoni nevelőmunka elmélete és gyakorlata témájú 30 órás akkreditált továbbképzésnek adott otthont a Kodolányi János Főiskola július 1-4. között Székesfehérváron.

Tovább...
 
Tűzz a víz alá! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 12.

ImageA gárdonyi Sport Beachre vonulnak nagy erőkkel a tűzoltók. A nyári forróságban a tömlőgurítás, a sugárszerelés és a tűzoltás helyett most a pihenésé, a sportolásé és a szórakozásé a főszerep Magyarország első öko szemléletű strandján. A Sport Beach felajánlásának köszönhetően a székesfehérvári tűzoltók a szolgálati igazolványuk felmutatásával ingyenesen léphetnek a Kékhullám zászlóval kitűntetett strandra, ahol a szép és tiszta környezet mellett, kiváló minőségi víz, sport- és szabadidős programok várják őket és családjukat.

Tovább...
 
Európai postaládák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Az európai elvárásoknak megfelelő postaládákkal találkozhatnak a székesfehérváriak a város több pontján. Az új fajta levélszekrények abban különböznek a régebbi típusoktól, hogy sokkal alacsonyabbak, így a kerekesszékkel közlekedők is könnyebben használhatják, valamint a bedobónyílásuk szélesebb, így a nagyobb méretű borítékokat összehajtás nélkül is fel lehet adni, s nem gyűrődik meg a beltartalom.

 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak július 11-én és 12-én Székesfehérváron, a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely legközelebb július 11-én, a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Fejér megyei vitorlázórepülő a Világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA hét elején megkezdődött a harmincadik Vitorlázórepülő Világbajnokság Olaszországban, Rietiben. A versenyen idén 25 országból, mintegy 102 vállalkozó szellemű sportoló indult el a kupáért, három kategóriában. – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke. – A versenyzők között találjuk a Fejér megyében élő Földi Zoltánt is.

Tovább...
 
Sakkban is jók vagyunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Két székesfehérvári fiatal lány öregbítette városunk sakkozóinak jó hírnevét a Balatonlellén megrendezett korosztályos országos bajnokságon: László Debóra kategóriájában első helyezést ért el, a 17 éves Mányoki Anna pedig ezüstérmes lett a 18 évesek között. E korosztályban a 10 fős mezőny 9 napon át variálta lépéseit, s Mányoki Anna a megszerezhető kilenc pontból hetet gyűjtött össze. Átlagosan négyórás játszmákon vett részt, de volt, amikor öt órán át rendezgette a bábúkat. A MÁV-Előre játékosát az ezüstérem feljogosítja arra, hogy induljon szeptemberben a montenegrói korcsoportos Európa-bajnokságon.

 
"Egy kovács nem kovács", de valaki mégis az Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageKözel fél évszázada folyamatos kopácsolás, üllő-verés lengi körbe Kovács Károly, a bodajki kovács portáját. Persze, nemcsak a helybeliek ismerik e nagyszerű mestert, hanem híre még Fejér megyén túlra is eljutott. Hogy miért? Erre voltam kíváncsi én is, ezért néhány nappal ezelőtt meglátogattam műhelyében.

Tovább...
 
Vitorlások a célban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Felnőtt és Junior Országos Bajnokságot rendeztek több hajóosztályban is a Nemzetközi Balatoni Vitorláshét keretében. A „Laser” osztályban 28-an indultak, akik közül két VVSI-s sportoló is dobogón végzett: Berecz Zsombor aranyérmet, Tomai Balázs pedig bronzérmet szerzett. A „Laser Radial” női kategóriában a VVSI-s Berecz Zsófia legyőzte mind a 11 ellenfelét, másodikként pedig Karé Réka, a Yacht Klub Agárd vitorlázója futott be. „Finn” felnőttben az Alba Regia SE-től dr. Hajdú Balázs győzedelmeskedett, Beliczay Márton pedig második lett.

 
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA Gaja Környezetvédelmi Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be az illegális hulladéklerakók felszámolására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 3,5 millió forintot sikerült elnyerniük a projekt megvalósítására, amit 870.000 forint önerővel egészítenek ki. – erről tartottak sajtótájékoztatót a Gaja Környezetvédelmi Egyesület és az Önkormányzat képviselői.

Tovább...
 
A hastánc a nőt nővé varázsolja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Image„A hastánc a keleti kultúra szerves részéhez tartozik, a köztudat azonban erotikus és kétes eredetű mozdulatsorként könyvelte el sokéves, és meghurcoltatott múltja miatt.” – tudtuk meg Janus Márta hastánc-oktatótól. – „A hastánc az idők során a világ fejlődése és változása során kinőtte e szerepét, és külön művészetté alakult át. Aki ismeri a táncot, tudja, hogy ez valami más, mint a többi: erőteljesen könnyed és elegáns. Ez az a tánc, amely a nőt nővé varázsolja, ahol önmaga lehet, megélheti érzéseit, és kibontakozhat.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 2491 2492 2493 2494 2495 2496 2497 2498 2499 2500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27446 - 27456 / 27974