Kezdőlap
Használjuk ki a házi komposztálás előnyeit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageÉvente közel tíz köbméternyi zöldhulladék termelődik átlagosan egy családi háznál Székesfehérváron. – tudtuk meg Gárdonyi Lászlótól, a Gaja Környezetvédő Egyesület irodavezetőjétől – Az Egyesület ezért arra bíztatja a lakókat, hogy használják ki a házi komposztálás előnyeit, s ily’ módon is járuljanak hozzá a környezetvédelemhez. E célból mintegy 200 komposztkeretet ajánlanak fel azoknak, akik élni kívánnak e módszerrel.

Tovább...
 
Vászonra festett érzelem és hagyományőrző viseletek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageImpresszionisztikus, szakrális kompozíciókat felvonultató tárlat látható Székesfehérváron, a Bányató Galériában. A NÍVÓ, ART, és Aranyecset művészeti díjas Sándor Irén Ilona olajjal és temperával készült festményeinek mottója: „Ez vagyok én, a vászonra festett érzelem.”

Tovább...
 
Kitárta az új szezon ablakát a Fehérép Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. július 18.

A Fehérép Alcoa FKC csapata az alapozási időszak kezdetével, szokásához hűen Székesfehérváron megtartotta éves szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen az új vezetőedző Sótonyi László mellett jelen volt a szintén frissen igazolt Petróczi Viktória kapus, a szerb beállós, Verica Nikolic és a fiatal, de nagyon tehetséges hálóőr, Szikora Melinda is. Megtudhattuk továbbá, hogy a Fehérép csapatának szponzori köre két újabb taggal, a nyomdaipar területén tevékenykedő PAUKER Kft-vel és a világ egyik vezető sportcipőgyártójával, az ASICS-szel bővült.

Tovább...
 
Nyári szünet a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár felnőtt könyvkölcsönző részlege július 21-től augusztus 24-ig zárva tart, ahogy a gyermekek sem tudnak ebben az időpontban olvasnivalót választani maguknak az intézmény kínálatából. – tájékoztatta szerkesztőségünket Komlósi József igazgató - Az audiovizuális és a számítógépes részleg, valamint az olvasóterem viszont július 21-től augusztus 22-ig várja a látogatókat.

Tovább...
 
Keddtől bérletárusítás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 17.

ImageKedden, a Sóstói Stadion elővételi pénztárában kezdődik meg a 2008-2009-es bajnokság őszi szezonjára érvényes belépők árusítása. A menedzsment eltökélt szándéka, hogy az új, reményeink szerint a tavaszi hónapokhoz hasonlóan sikeres idényben tovább emelkedjen a nézőszám: ennek érdekében, az FC Fehérvár jelentősen csökkentette bérletárait.

Tovább...
 
"Legyen fehérvár a sport és a kultúra fellegvára!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageSzékesfehérváron „István, a király”-t láthatja a közönség a Sóstói Stadionban július 25-én és 26-án. – erősítette meg Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnok a Stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyre azért hívta össze a médiumok képviselőit, mert rosszízű pletykák terjedtek el az említett darabbal kapcsolatban.

Tovább...
 
Magyar Sydney - Eger 2008 Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 17.

Image"2008. július 17. és 20. között Magyar Katolikus Ifjúsági Napokat tartunk Egerben." - áll Dr. Ternyák Csaba egri érsek felhívásában - "Ez a találkozó az ausztráliai Sydney-ben megrendezendő nemzetközi találkozóval egy időben, részben azonos programmal zajlik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében a magyar fiatalok számára Egerben rendezzük meg a „Magyar Sydney”-t.

Tovább...
 
"A gyerekek sokszor jobban ismerik az elefántot, mint a szarvasmarhát!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageGyermekek segítenek a Takarodó úti Állatotthon dolgozóinak. A tizenéves diákok az állat- és természetvédelmi napközis tábor keretében töltenek el egy hetet a menhelyen, ahol megismerkedhetnek a háziállatok fajtáival és a gondozásukhoz szükséges feladatokkal. Az elméleti oktatáson kívül gyakorlati munkát is végeznek: etetik és sétáltatják a kutyusokat, valamint a Sóstói tanösvényre is ellátogatnak, hogy környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozzanak.

Tovább...
 
Árokban landolt egy Opel Lovasberénynél Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 17.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán délben. A jelzés szerint a 811-es főúton egy Opel felborult. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a Fürdő utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

ImageVargha Tamás képviselő és dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora bejárást tartott a Fürdő utcában megépítendő parkoló helyszínén. Vargha Tamástól megtudtuk: a főiskola a saját költségén megterveztette a parkolót, a kivitelezést pedig a képviselő saját keretének terhére, valamint az intézmény pénzügyi forrásait felhasználva – közösen oldják meg.

Tovább...
 
Végső búcsú Dr. Csepregi Szabolcs tanár úrtól Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Busics György   
2008. július 16.

Gyászolók sokasága jött el 2008. július 14-én délután Veszprémbe, a Vámosi úti temetőbe, hogy végső nyughelyére kísérje június 30-án elhunyt kollégánk, Dr. Csepregi Szabolcs hamvait. A család és a hozzátartozók mellett ott voltak a barátok, a pályatársak, munkatársak, tanítványok, tisztelők az ország minden részéből.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2491 2492 2493 2494 2495 2496 2497 2498 2499 2500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27457 - 27467 / 28031