Kezdőlap
Olimpikonok a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Csathó Barna   
2008. július 15.

ImageVörös Zsuzsát, Gyenesei Leilát, Máté Vivient, Horváth Viktort, vagyis az olimpiára készülő, kiváló Fejér megyei –(Alba Volán – Bericap) öttusázókat fogadta dr. Balogh Ibolya, a Közgyűlés elnöke a Megyeházán. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetésen részt vett a magyar női öttusa válogatott szövetségi kapitánya, Kulcsár Antal és az Alba Volán SC társelnöke, Tóth István, valamint Kovács István, az ismert mezőfalvi sportember is, aki nemrég az olimpiai lángot vihette Kínában.

Tovább...
 
Szezonnyitás a Fehérép Alcoa FKC-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A Fehérép Alcoa FKC női kézilabdacsapata csütörtökön tartja hivatalos szezonnyitóját a Köfém Sportcsarnokban. A program 15:00-kor kezdődik a lányok nyilvános edzésével, amely két órán át tart, 18:00-tól pedig sor kerül a Magyarország – Japán női junior válogatott kézilabda-mérkőzésre. Ennek egyik különlegességét jelenti, hogy a macedóniai világbajnokság előtt ez csapatok utolsó felkészülési mérkőzése. – tájékoztatta szerkesztőségünket Kynsburg Zoltán.

Tovább...
 
A vihar szépsége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageA tegnapi délelőtti vihar különleges természeti képeket varázsolt az égboltra és a hegyek közé. A Móri úton haladva például szinte lefolytak a dombos vidékekek tetejére "borított" felhőmasszák, s e látványt több autós is megcsodálta gépkocsijából kiszállva - amikor éppen nem zuhogott az eső.

Tovább...
 
Tele van a Cicaház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageTeltház van a Takarodó úti Állatotthon nemrég átadott Cicaházában. A menhelyre folyamatosan érkeznek kismacskák, a gondozók viszont már nem tudnak többet befogadni. Az Otthon vezetőségétől megtudtuk, hogy a cicák kellő élelem mellett képesek a vadon való szaporodásra, viszont utódaik 80%-a az egy éves kort sem éri meg - a legtöbben autóbaleset áldozatai lesznek.

Tovább...
 
Odaégett étel kapott lángra a Tolnai utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 15.

ImageKigyulladt egy tűzhelyen felejtett lábos hétfőn délután Székesfehérváron. A Tolnai utcai panelépület negyedik emeleti konyhájában a lábos és a fölötte lévő szagelszívó kapott lángra. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

 
Nemzeti történelmi emlékhellyé lesz-e nyilvánítva? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageNéhány nappal ezelőtt egy levelet írt dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő dr. Szili Katalinnak a Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatban. Az említett iratot pedig rendelkezésünkre bocsátotta, így most Önök is elolvashatják. (Illetve - dr. Cser-Palkovics András honlapján is megtalálhatják több fontos, hasznos információval együtt.)

Tovább...
 
Sörédi tábor a fogyatékkal élők nyaralásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageSöréden, a római katolikus plébánia épületében 1984 óta nyaralnak azok a Fejér megyei sérült gyermekek és felnőttek, akik családokban élnek, de egy-két hétre más miliőbe vágynak. A Teljes Élet Szociális Alapítvány által szervezett táborokban önkéntes segítők foglalkoznak a fogyatékkal élő fiatalokkal egyhetes turnusokban – egész nyáron. Idén a fő téma a reneszánsz, s Mátyás udvara.

Tovább...
 
Ausztriában is játszották az Aida-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A „Wörterseefestspiele” nyári fesztiválon vendégszerepeltek a Vörösmarty Színház és a Westend Színház képviselői. A művészek egy közös darabot, az Aida musical változatát adták elő német és angol nyelven – német és osztrák szereplők segítségével. A produkciót először július 3-án láthatta a klagenfurti - mintegy kétezer főt számláló - közönség, a negyedik előadás megtartását viszont megakadályozta egy hatalmas vihar. A magyarországi rajongók legközelebb szeptemberben élvezhetik az Aida-t a Fővárosi Nagycirkuszban.

 
FEZEN - halkabban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageMint ahogy már egy korábbi cikkünkben jeleztük: a környékbeli lakók tiltakozása ellenére idén is a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik meg a FEZEN-t. A program szervezői és a város vezetősége már meg is tartották a bejárást, hogy kijelöljék a színpadok helyét – figyelembe véve az itt élők nyugalmának biztosítását. – erről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás képviselő.

Tovább...
 
Riasztások ma délelőtt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 14.

ImageA hétfő délelőtti vihar miatt zömében fakidőlésekhez és egy kigyulladt családi házhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Soponyán a Dózsa György utcában egy családi ház kéménye dőlt le, mely beszakította a tetőszerkezetet. Nem sokkal messzebb egy fenyőfa törött ketté, és villanyvezetékre dőlt. Soponya és Kálóz között egy kidőlt fa szakított le egy magasfeszültségű villanyvezetéket.

Tovább...
 
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2491 2492 2493 2494 2495 2496 2497 2498 2499 2500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27479 - 27489 / 28035