Kezdőlap
Kiállítás és irodalmi est Kádártán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA székesfehérvári festőművésznő, Simon M. Veronika alkotásaiból nyílik kiállítás holnap, 18 órakor Kádártán, a Faluház Galériájában. A tárlaton a vendégeket Fazekas Orsolya köszönti, a műveket pedig Enyedi Béla ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A programot a Költészet Napja alkalmából egy zenés irodalmi műsor is színesíti. Ennek során fellép Stancsics Erzsébet Krúdy díjas költő, Szántai Sándor író, a Magyar Kultúra Lovagja és Enyedi Béla, Beőthy Nagydíjas daltulajdonos.

 
400 fiatal Sóstón! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 14.

ImageHip-hopp, jön VUK! Jött bizony, méghozzá egy hatalmas fociünneppel, melynek keretében 15 település 45 csapatának ifjú tehetségei kergették a labdát a Sóstói Stadionban a tavaly ősz óta zajló Videoton Utánpótlás Kupa keretében, amelynek továbbra is fő célja, hogy Fejér megyei és székesfehérvári tehetséges fiatalokat fedezzen fel.

Tovább...
 
Országos tűzgyújtási tilalom Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 14.

Az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás, valamint az emberi gondatlanság következtében jelentősen megnőtt az avar, parlag, nádas és az erdőtüzek száma. A tűzesetek megelőzése érdekében az ország teljes területén lévő erdőkben és az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területen - a kijelölt tűzrakó helyen is - valamint a közút-és vasút menti fásításokban mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag és gazégetést is, 2009. április 8-tól átmeneti időre tilos.

Tovább...
 
Nemzetközi Postás Kupa - szép helyen végeztek az ARAK-osok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Postás SE április 11-13-án, Bükkszentkereszten rendezte meg a 31. Nemzetközi Postás Kupa tájékozódási futóversenyt. – kaptuk a hírt Vékony Andortól, aki elmondta: a háromnapos viadalon közel kilencszáz fő állt rajthoz. Az indulók létszámát és összetételét erősen befolyásolta, hogy ez év augusztusában Miskolcon kerül megrendezésre a sportág világbajnoksága. Mind a férfi, mind a női rajtlistákon több világ és Európa bajnok nevével találkozhattunk.

Tovább...
 
Az esélyteremtés Európája Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 14.

ImageAz esélyteremtés Európája: ezzel a címmel tartotta meg pénteken európai választási programalkotó vitasorozatának soron következő rendezvényét a Fidesz. A rendezvényen köszöntőt mondott Gyürk András európai parlamenti képviselő, majd Szájer József, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke. Vitaindító beszédet mondott Kósa Ádám európai parlamenti képviselőjelölt.

Tovább...
 
A Székesfehérvári Fidelitasnál vendégeskedett a Burnout Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Burnout zenekar három tagja volt a Székesfehérvári Fidelitas közéleti klubjának legutóbbi vendége. A dobos, Schuller Gábor sajnos nem tudott részt venni a Malom Házban tartott eseményen. Ennek ellenére – a jelenlévő Fidelitas tagok szerint (is) - jó hangulatban telt a délután.

Tovább...
 
Hallgatói Tudományos Nap a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Kodolányi János Főiskola a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon Hallgatói Tudományos Napot szervezett, melynek keretében a tavaszi Tudományos Diákköri Konferencia mellett az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) továbbjutott hallgatók számára külön workshop került megrendezésre. – tudtuk meg Szondy Réka sajtóreferenstől - A workshop keretében lehetőség nyílt a versenyre való felkészülésre, az előadások „bevetés előtti” tesztelésére, finomítására.

Tovább...
 
Jobb Dávid kikerült a válogatott keretből Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 12.

ImageHétfőtől Münchenben folytatja a felkészülést az A-csoportos világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott. Pat Cortina az utazás előtt tovább szűkítette a keretet: Jobb Dávidtól elköszönt a szakember.

Tovább...
 
Az emberek kezébe kellene adni a jövőről való döntés lehetőségét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

Image"Lendvai Ildikó és a szocialisták újra lebuktak." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Szó sincs már szakértői kormányról, válságkezelő kormányról. A Bajnai-kormány ízig-vérig MSZP-SZDSZ-kormány, ugyanazok hozzák létre, akik csődbe vitték az országot, ugyanúgy brutális megszorításokra alapozza politikáját, mint elődei, és ugyanúgy csak a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás, a koncon marakodás tölti ki mindennapjait, mint a korábbi szocialista kormányokét."

Tovább...
 
Azt ünnepeljük, hogy Jézus beteljesítette küldetését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageA húsvétot negyvennapos böjti rákészülődés előzi meg, a szorosan vett ünneplés pedig virágvasárnap kezdődik, amikor Jézus Jeruzsálembe való bevonulására emlékezünk. Akkor ő már tudta, hogy „elérkezett az ideje”. Látni lehetett, hogy zárul körülötte a hurok: az írástudó farizeusok, a népek vezetői megelégelték ténykedését. Lassan három éve már nyilvánosan tanított, gyógyított, s el akarták hallgattatni. Megegyeztek Júdással, hogy elárulja. Jézus pedig nem menekült el, pedig tudta, hogy éppen oda tart, ahol elszenvedi majd a kínhalált.

Tovább...
 
Húsvéti hittel békésebb életet élhetünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageSomogyi László református lelkész szerint: ha nem tudjuk, hogy Isten nemcsak e földi életben tervezte sorsunkat, könnyen felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért mondjunk le meghatározott dolgokról? Ha nincsen feltámadás, ha a húsvétnak nincsen perspektívája az életünkre nézve, akkor mire is várunk? Sok ember azért nem áll a keresztények közé, mert nem jutott el a húsvéti hitig. Csak annyit lát, hogy a keresztények bizonyos dolgoktól távol tartják magukat. Nem tud róla, hogy „ezerszeresen van elkészítve boldogságban, örömben odaát.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27611 - 27621 / 30460